Luna Nouă din 29 noiembrie 2016

Luna Nouă din 29 noiembrie 2016, de la ora 14.17, ea este foarte importantă căci conjuncția Soare Lună se plasează ca un punct focar față de axa Destinului. Cumva spus altfel, această Lună Nouă aduce posibilitatea fiecăruia de a înțelege și de a primi tot ceea îi este necesar pentru a își realiza destinul personal. Toate acestea nu vin neapărat pe tavă, ci vin la nivel subtil: simțim, înțelegem, analizăm și observăm, clădim, și deodată descoperim că suntem unde trebuie. Important pe acest traseu este să nu ne pierdem credința, să avem în permanență în fața ochilor obiectivul. Cea mai mare provocare constă la întoarcerea în trecut, întoarcerea la vechi obiceiuri sau frici, la zone obscure care de fiecare dată au dus în fundături, la automatisme și gândire rigidă. Este important să ştim că, nu absenţa temerii, ci curajul de a porni la acţiune, în orice împrejurări, este decisiv pentru succes. Atunci când ne vom deprinde să ne înfruntăm spaimele, vom deveni observatori conştienţi ai gândurilor şi simţămintelor noastre, şi nu le vom mai îngădui să ne domine. În schimb, vom materializa vieţile pe care ni le dorim. Pe scurt această conjuncţie ne determină să ne oprim puţin, să stăm şi să ascultăm vocea lui Dumnezeu, să lăsăm să intre în viaţa noastră tot ce ne este necesar şi benefic. Deasemenea pare de foarte multe ori important pentru noi ce cred cei din jur, cu ce ochi ne privesc, cum ne judecă. Eu nu pledez pentru a fi lipsiți de bun simți sau asociali, ci pledez pentru a fi noi înșine, naturali, exprimând ce gândim sau simțim.

Luna Nouă mai aduce un obiectiv: reamintirea menirii noastre, ea de fapt umple golul din noi. Atunci când simţim pustiu pe dinăuntru, ne îndreptăm către ceva din afara fiinţei noastre, pentru a umple acest gol. Şi totuşi, obiectele şi persoanele exterioare nu reuşesc niciodată să umple complet acest sentiment de pustiu interior. Aceasta se realizează numai prin găsirea şi urmarea drumului propriu în viață.

În această perioadă deschisă de această Lună Nouă, este o luptă intensă între trecut și prezent, între Noul care vrea să-și facă locul și fricile, temerile și încrâncenările care-l împiedică să se instaleze în sufletul fiecăruia dintre noi. De aceea se poate spune că este important să ne exprimăm și să ne înțelegem aspirațiile, să lăsăm intuiția să lucreze, să nu ne opunem.

Cred că este foarte multă confuzie, ceață, nesiguranță pe care o aduce aparent această Lună Nouă, de fapt ne este testată: răbdarea, solicitudinea, credința. Este ca și cum fiecare pas pe care-l facem trebuie să le aibă pe toate cele trei la un loc. Apoi gândurile noastre sunt focusate spre cum să nu facem un lucru sau altul, nu spre cum este cel mai potrivit sau constructiv să acționăm, luciditatea este folosită pentru a ne eschiva, pentru a ne apăra nu pentru a merge înainte și a înțelege. Din acest motiv planurile noastre de viitor par că nu se urnesc, iar perspectivele ne apar foarte sumbre.

Ascendentul momentului de Lună Nouă se află în semnul Berbecului, în conjuncție cu Uranus, așa că evenimentele neașteptate, acțiunile spontane, dorința de anarhie, pot fi extrem de frecvente, dând acestei perioade o tentă extremă, sau stranie. Aparent se întâmplă lucruri care nu păreau posibil să se manifeste, sau aveau șanse reduse, vezi alegerea lui Trump, și totuși se întâmplă. Provocările ne distrag atenția și atunci se infiltrează aceste evenimente stranii, ca rezultat al neatenției noastre și a lipsei de consecvență. Uranus se află și în opoziție cu Jupiter, poziționat pe Descendent. De aceea se pot declanșa o mulțime de evenimente prin care să ne clarificăm ideile legate de un anume model de viață, să ne stabilim legi noi de funcționare, să privim totul dintr-un alt unghi, să ne eliberăm de relații nepotrivite, sau greu de gestionat. În cazul în care alegem conștient să facem aceste schimbări, vom găsi cele mai potrivite metode, vor avea loc de la sine. Dacă amânăm, sau pur și simplu ne este frică, ele vor avea loc într-un mod dur, de multe ori distrugător aparent, prin intensitatea și rapiditatea cu care vor avea loc.

Primele rezultate ale deciziilor și evenimentelor declanșate de această Lună Nouă vor apare la jumătatea lunii februarie, mai exact generate și de eclipsa de Lună din 11 februarie.

A fost odată un om care, dintr-o dată, s-a trezit că îşi petrecea ore întregi în fiecare săptămână scriind o carte.

Zi de zi, el se repezea la hârtie şi la creion – uneori chiar şi în mijlocul nopţii – ca să prindă fiecare gând inspirat. La un moment dat, cineva l-a întrebat ce face.

„Păi”, a răspuns el, „scriu o conversaţie foarte lungă pe care o am cu Dumnezeu”.

„E foarte drăguţ ce faci”, a răspuns prietenul său binevoitor, „dar, vezi tu, nimeni nu ştie cu adevărat ce ar spune Dumnezeu”.

„Aşa este”, a zâmbit omul, „dar dacă m-ai lăsa să termin …”

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top