Luna Plină din 14 decembrie 2016

Această Lună Plină are o energie cu totul specială prin faptul că ea ne aduce o nevoie acută de echilibru, de susținere în tot ce facem, de activități prin care fiecare să poată să își regăsească pacea interioară.  Soarele se află în conjuncție cu Saturn, ceea ce dă o notă de profunzime, de maturitate, de responsabilizare în activitățile personale. Nevoia de cunoaștere, de a recepționa, studia și înțelege este foarte mare. Important este ce facem cu ceea ce aflăm sau studiem. Apoi Soarele se află la punctul de mijloc dintre Marte și Jupiter, ceea ce îl pune în poziția de arbitru. Așa că fiecare are nevoie de a descoperi care acțiuni sunt la limita legii, care sunt exagerate, cum se poate să găsim un echilibru între entuziasm și nevoie, între dorință și putință, între dragoste și iubire.

Luna are o vibrație aparte, ea este în semnul Gemenilor, sub o intensă influență jupiteriană, de aici tendința de maxime exagerări care pot să se manifeste în această perioadă. Oricum influența Lunii este maximă, și noi suntem foarte receptivi la ceea ce ne transmite datorită faptului că ne aflăm în săptămâna guvernată de ea , iar ora planetară când este Luna Nouă este guvernată de Jupiter, prin urmare această combinație, este prezentă pentru a doua oară. De aceea este importantă să reușim să ne stăpânim tendința de a exagera sau a reacționa la impulsurile interioare și exterioare.

Apoi opoziția Soare Lună este intermediată de Chiron, adică toate tensiunile, stările nervoase, agitația, problemele pot fi diminuate sau rezolvate prin credință, prin înțelegerea profundă a cauzelor problemelor, prin căutarea răspunsurilor în interiorul nostru. La această Lună Plină avem posibilitatea de a vedea cu claritate care ne sunt aspirațiile, de a înțelege cum ne putem vindeca sufletul de rănile profunde și vechi, de a descoperi cauza a numeroase blocaje. Chiron mediază prin poziție energia dintre Marte și Uranus, în acest fel spunând că orice acțiune sau inițiativă trebuie bine gândită, că orice activitate intelectuală sau originală trebuie să aibă resurse pentru a fi susținută și că toate ideile și acțiunile care au ca scop vindecarea noastră, atingerea aspirațiilor, sau înțelegerea superioară a vieții, vor fi susținute.  Uranus este în colaborare cu Ceres, ceea ce limitează ideile doar la cele eficiente și cu răspuns practic, iar Marte este în colaborare cu Pallas, adică acțiunile vor putea fi demarate doar dacă au o rațiune și un scop spiritual. Deci limitările care apar sunt cauzate doar de lipsa de susținere motivată de lipsa de sens spiritual sau evolutiv.

Lilith, este în casa a doua a momentului, așa că fiecare își caută valoarea sau se teme de propriile resurse, sau bani, este straniu și ciudat cum acest sentiment este atât de pregnant probabil tocmai pentru a înțelege cum să gândim, cum să înțelegem valorile, resursele și banii: Lilith este în septil cu Mercur și Pluton și ne vorbește despre depășirea vechilor concepte legate de toate acestea. Este ca și cum se dă un reset și trebuie să o luăm de la capăt privind valorile dintr-o perspectivă nouă, și anume din ceea ce ne este necesar, suficient și ne acoperă nevoile personale sufletești.

Cu cât dorinţa de putere a unui om este mai mare, cu atât slăbiciunea sa iese cu mai multă forţă de sub obloanele personalităţii. Marile dorinţe de putere dezvăluie şi credinţa omului în propria-i slăbiciune, dar si o concepţie de viata eronata, care defineşte puterea dintr-un unghi limitat. In câmpul spiritual al existentei, care include iubirea, blândeţea, bunătatea sufletească, puterea de a dărui si de a primi, puterea provine din percepţia slăbiciunii si a smereniei personale. Cel ce nu suferă sa-si perceapă propria slăbiciune, nu poate iubi si nu ştie ce este iubirea. El doreşte dragostea pentru ca simte in ea „puterea”, dar se împiedica de îndată ce înţelege ca, pentru dragoste trebuie sa ai percepţia slăbiciunii. Sa fii servitor, înainte de a fi servit. Sa te apleci, înainte de a primi plecăciuni. Ori, dorinţa obişnuită de putere vrea numai servitori.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top