Luna Nouă din semnul Vărsătorului din 28 ianuarie 2017

Aspectul de Lună Nouă se formează la ora 2.05, ceea ce aduce un Ascendent în semnul Scorpionului, semnificând complexitatea momentului actual, faptul că este la vedere doar o mică parte din complexitatea și încrengătura situației actual, restul fiind ascuns, bine camuflat sau chiar subversiv. Este ca și cum tot ceea ce se întâmplă în exterior este consecința unor acțiuni extrem de subtile, a căror imagine ne scapă dar care este extrem de tensionată și în același timp intensă. Orice eveniment din lumea noastră reprezintă scânteile unor explozii care au loc în lupte extreme în lumea spirituală. Cu siguranță, chiar dacă nu înțelegem, efectul lor va fi transformarea noastră și schimbări radicale. Ele încep prin spargerea unor bube vechi care aduc la lumină toată mizeria acumulată de-a lungul miilor de ani. Lilith în semnul Scorpionului, foarte aproape de Ascendent, favorizează apariția acestor situații bolnăvicioase, tocmai pentru a ne concentra atenția pe vindecarea noastră.

Nodul Nord se află pe Mijlocul Cerului, în acest fel înțelegem că toate acestea fac parte dintr-un destin de generație, și că acum acest destin,care  include acest moment de curățare, reprezintă scopul și sensul perioade. O consider o perioadă de intensă purificare pe toate nivelurile, o detoxifiere profundă, care va elimina tot ceea ce este nociv sau lipsit de sens spiritual. Cum se va face această purificare vedem în special în zona politică, se pot afirma oameni extremiști, care să determine explozii în masă, în acest fel putându-se manifesta răul în toată splendoarea sa și noi putând reacționa, fiind decizia noastră liberă de a declanșa acest proces la modul concret și în lumea noastră. În plus Nodul Nord se află în septil cu Jupiter aflat în semnul Balanței, ceea ce sugerează necesitatea realizării unor reparații justițiare karmice, atât în lumea noastră prin revizuirea atitudinii față de ceea ce semnifică Dreptatea și Adevărul, cât și în plan subtil, de unde vom primi sprijin pentru a implementa toate acestea.

Marte guvernatorul tradițional al Scorpionului, se află în grad  anaretic și în casa a IV a ceea evidențiază necesitatea acestor răbufniri, acestor irumperi la toate nivelurile. Acestea se vor declanșa extrem de rapid, căci Marte va trece la câteva ore în semnul de domiciliu Berbecul, determinând acțiune. Apoi odată intrat în acest semn el se va afla pe Punctul Mijlociu Uranus Pallas și Uranus Neptun, generând revoluții interioare și exterioare, tocmai pentru ca totul să reintre pe un făgaș spiritual, Vor avea loc evenimente de o mare complexitate, subtilitate și profunzime, evident pe care nu le putem înțelege sau controla, dar, fiecare ar trebui să-și reevalueze valorile, să-și reconsidere gândirea și acțiunile, astfel încât tot ceea ce face să-l reprezinte, să fie autentic și adevărat, fără a se gândi la riscuri sau pierderi, ci doar la suflet. Punctul mijlociu dintre conjuncția Soare Lună și Marte, se suprapune peste Neptun, sugerându-se ca încrederea și Credința vor arme redutabile favorabile nouă, iar indecizia, incertitudinea, tulburarea ceața ne vor direcționa spre zone nepotrivite, care ne vor devia traseul personal.

Conjuncția Soare Lună se formează în casa a III a, pe Punctul mijlociu dintre Saturn și Chiron, adică exact în acel punct în care se poate declanșa vindecarea noastră, în care fiecare pas făcut către Dumnezeu va primi o mână întinsă și sprijin, în care putem decide să pășim pe curcubeu, adică să devenim Oameni, făcând legătura dintre Cer și Pământ. Această conjuncție se află foarte aproape de Punctul mijlociu Uranus Lilith, adică provocările în momentul luării acestei decizii vor fi pe măsură, iar evenimentele generate vor avea tenta unor uragane, secretul este să fim liniștiți și încrezători că totul este doar o diversiune pentru a ne întoarce din drum.

Cel mai bun sfetnic în acest moment este sufletul, vocea lui fiind puternică şi fermă. Dacă avem dubiu, este bine să ne rugăm înainte de a lua o decizie sau de a înţelege corect ceva sau pe cineva. Dificultatea constă în a alege şi discerne cu sufletul deschis.

Suntem oarecum supuşi unor încercări sau situaţii prin care este obligatoriu să trecem. Altfel, la nivel mundan, în această perioadă, asistăm la apariţia, manifestarea şi apoi disiparea unor energii şi evenimente de anvergură sau de mari proporţii şi care sunt fireşti sfârşiturilor şi începuturilor de ere, de vârste cosmice.

James Allen a scris acum 100 de ani: Suflete zdruncinate de furtuni, oriunde aţi fi, indiferent în ce condiţii aţi trăi, să ştiţi că în oceanul vieţii insulele binecuvântate zâmbesc şi tărâmul însorit al idealului vostru aşteaptă să veniţi. Pe scurt el spune aşa: Cum gândeşte omul în inima sa, aşa este. Spicuind mai departe el spune că omenirea pluteşte pe valuri de pasiune necontrolată, într-un tumult de suferinţă neînfrânată, este cu sufletul la gură de griji şi îndoieli. Numai omul înţelept, cel ale cărui gânduri sunt controlate şi purificate determină vânturile şi furtunile sufletului să-l asculte.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top