Luna Nouă din semnul Taurului – 26 aprilie 2017

Întotdeauna am acordat o semnificație aparte acestei Luni Noi pentru că ea aduce de fiecare dată momente de înțelegere care ne permit eliberarea unei mari cantități de energie karmică. În general fiecare dintre noi are o cantitate importantă de karmă acumulată prin încălcarea de-a lungul timpului a unor Legi ale Mamei Natură, pe de o parte dar și prin dezvoltarea unui interes foarte mare pentru planul material, în detrimentul dezvoltării calităților personale și a al creativității. Din acest motiv, este extrem de important ca la acest moment să privim în jurul nostru cu multă atenție și să înțelegem gesturile mici, să descoperim ce anume ne deranjează, ce anume ne impactează, mai ales fără un motiv anume. Apoi pentru fiecare dintre noi această Lună Nouă dă startul unui ciclu de un an legat de valorile noastre din toate punctele de vedere, atât concrete, materiale, cât și spirituale. De aceea este un moment potrivit să dedicăm puțin timp pentru a ne scrie, a plănui și a înțelege tot ceea ce este legat de aceste domenii.

Pe de altă parte fiecare nou moment de Lună Nouă este particular, el indică sau mai bine spus sugerează direcțiile importante de urmat. Evident că este un indiciu general, dar și unul particular care trebuie suprapus peste harta personală. La nivel general ni se indică că este important să învățăm să analizăm, să evaluăm și să ne eficientizăm activitățile, doar că într-un mod ritmic, constant, zilnic. Este ca și cum ar trebui să ne ordonăm fiecare zi după aceste criterii, să nu lăsăm să intre în viața noastră ceea ce ne este toxic, să avem o igienă extremă legată absolut orice din viața noastră. Deasemenea această Lună Nouă ne sugerează că ar trebui să ne ocupăm constant de corpul nostru fizic, să facem tot ce este necesar pentru a ne crește vitalitatea și a ne limpezii gândirea. Cumva oscilația și dualitatea dată de Ascendentul din semnul Fecioarei, ar trebui în final să aducă o claritate și o concentrație asupra a ceea ce este cu adevărat important. Îndoiala folosită constructiv, adică lăsând să se manifeste fiecare direcție opusă, de exemplu conștient și subconștient (sau inconștient), frică și credință, ca apoi să analizăm lucid și să învățăm ceea ce este de învățat din această oscilație. Este ca și cum suntem între ciocan și nicovală, doar că acest aspect ne determină să ne folosim imaginația și creativitatea cu un scop clar, bine definit, adică într-o direcție logică, cu o strategie gândită, și cu viziune. Este foarte interesant căci în fiecare dintre noi au loc gânduri și stări paradoxale, este ca și cum trecutul se întâlnește cu viitorul, scopul fiind de ni se dezvălui o calitate nouă a ființei, pentru ca fiecare să scoată din circulație tiparele vechi, perimate, să se elibereze de toate greutățile legate de picioare (karma).

Mai este un aspect foarte interesant și demn de analizat și anume inconjuncția dintre Lilith și conjuncția Soare Lună, Lilith aflându-se pe Fundul Cerului. Forța sau ineditul acestui aspect constă în aceea că el acționează pe două direcții diferite total. Adică este o inconjuncție crescătoare Lună Lilith, care ne vorbește despre mesajele subtile care vin din subconștient în inconștient, prin intermediul cărora ni se sugerează că avem de eliberat psihicul de anumite automatisme, de idei învechite, și acestea sunt evidente la nivel intuitiv, dar fără o substanțialitate. Iar a doua direcție o reprezintă inconjuncția descrescătoare Soare Lilith, care ne vorbește despre ajustările conștiente pe care ar trebui să le facem, evident că ne este dificil să le vedem, dar ele sunt legate de schimbările interioare, plecând de la fizic, până la psihic și mental, aici fiind de mare ajutor un fel de radiografiere personală pe toate nivelurile, o analiză conștientă a tuturor schimbărilor care au apărut și nu le-am remarcat încă. În urma acestei analize vom putea acționa pentru a lăsă să ne eliberăm de ce nu ne este necasar dar am putea ajusta coerent viața noastră. Pare puțin filozofic, dar dacă vă veți lăsa o oră să vedeți în ce fel vedeați o problemă anul trecut și în ce fel vedeți aceiași problemă în acest an, veți descoperi, unde puteți acționa conștient pentru a ajusta și implementa această schimbare de gândire, de înțelegere în toate domeniile vieții voastre. Eu am descoperit că am alte priorități, că am o perspectivă nouă legată de viață în ansamblul ei, am înțeles gândindu-mă la toate domeniile vieții unde trebuie să schimb conștient ceea ce s-a schimbat pe nevăzute, lin, subtil, în anumite zone.

Cu siguranță ne va ajuta mult să vedem așa lucrurile, căci timp de o lună avem la dispoziție să facem aceste transformări în pace, apoi ele vor veni fără să mai avem control asupra lor, ca un tăvălug, ceea ce va genera un proces dureros și dificil.

Apoi Luna se află în exaltare în semnul Taurului. Așa cum am mai scris, m-am gândit de ce Luna se află în exaltare în acest semn, și cred că sunt mai multe rațiuni pentru care i s-a atribuit o astfel de poziție.

Una dintre ele ar putea fi de natură mitologică, cosmogonică, și aici mă gândesc la îmblânzirea taurilor cu copite de bronz ai lui Hefaistos. Iason trebuia să-i pună în jug pe acești uriași violenți ca să ia în stăpânire lâna de aur. Dar această condiție arată ca eroul trebuie mai întâi să-și înfrâneze patimile năvalnice, instinctele primitive și apoi să cucerească simbolul desăvârșirii spirituale. Hefaistos este asociat de romani cu Vulcan, zeul Focului, el este fiul lui Zeus și al Junonei, a fost mediatorul dintre părinții săi și făurar al zeilor. El a făurit-o pe Pandora care a generat atâtea probleme pe Pământ,l-a înlănțuit pe Prometeu, a realizat Taurii cu copitele de bronz – toate aceste fiind împotriva Omului. Iason este fiul regelui Aeson, el a fost educat și crescut pe muntele Pelion de centaurul Chiron, reprezintă condiția umană și capacitatea de a transcende condiția sa. Cu toate că a trecut prin multe evenimente, deturnându-se de la calea sa, în final a reușit să recapete tronul cuvenit – pierdut de tatăl său. Acest mit reprezintă provocarea fiecărui om de a-și valorifica resursele la maxim și de a-și duce la împlinire menirea pământeană.

Al doilea motiv ar putea fi acela că Luna este satelitul Pământului, și el are rolul de a ne transmite din exterior tot ceea ce avem nevoie pentru viața pe Pământ. În sprijinul acestei afirmații vine astrologia bazată pe fazele Lunii, denumită în zona orientală astrologie agrară și folosită intens în China și India. Semnul Taurului este cel care reprezintă cel mai bine Natura, naturalul și roadele pământului, acesta fiind motivul exaltării Lunii – Natura cu siguranță generează ritmul Lunii, prin Legile ei.

Al treilea motiv este acela că semnul Taurului definește valorile noastre umane, dobândite atât evolutiv cât și prin dezvoltarea spirituală inconștientă; aici se pot enumera arcul reflex (atitudinea-

postura de ansamblu a corpului omenesc este verticală și se realizează prin reflexe statice si statokinetice), controlul motor al mișcărilor, gesturile involuntare, toate fiind la nivel inconștient – activitate specifică Lunii.

Se poate spune că este important să descoperim valorile tradiţionale, adică cele durabile, nemuritoare, şi să le integrăm în viaţa noastră, adică să le folosim criteriile pentru alegerile şi acţiunile pe care le avem de făcut. De fapt, această Lună Nouă va pune capăt unei lungi perioade de criză, atât materiale cât şi spirituale, fiind un moment important al deciziilor, după lecţiile personale primite de fiecare în urma acestei perioade de criză.

Trebuie să lăsăm deoparte rigiditatea, să fim deschişi la tot ceea ce ni se oferă nou, în felul acesta toate situaţiile asociate banilor devenind fluide, urmând un curs ascendent.

Mulţi dintre noi vor dori să folosească puterea pentru a conduce sau pentru a se impune, mai ales în situaţii de criză, sau în care acţiunea se impune. Toate acţiunile sunt susţinute cu excepţia celor care sunt egocentrice sau speculative.

În plus trebuie să conştientizăm că lucrurile care ni se întâmplă au loc deoarece aşa le-am gândit. Vom tinde să ne preocupăm de acele situaţii pe care simţim că le putem pierde, încercăm să ne apropiem de acei oameni care simţim că se îndepărtează de noi. Cel mai bine este ca acum să stăm deoparte să lăsăm lucrurile să se întâmple pentru a le înţelege.

Mai este un aspect important, şi anume acela că ceea ce se vede la suprafaţă este doar o palidă imagine pentru ceea ce este în realitate. Dacă vrem să vedem dincolo de aparenţe, trebuie să învăţăm să folosim un alt tip de „vedere”, care funcţionează pe alte frecvenţe, la alte niveluri de vibraţie. Logica ne ajută să vedem doar raporturile dintre lucruri care respectă anumite norme ale raţiunii, dar în afara acestora există şi alte aspecte ale realităţii, chiar mult mai profunde şi mai puternice decât ceea ce percepem prin raţiune. Pentru toţi şi toate există un timp potrivit. Niciodată nu amânaţi pentru mâine ceea ce ştiţi că ar trebui să faceţi astăzi, ar trebui să mergem în ritmul vieţii şi să fim în perfectă pace. Gândurile noastre creative, pozitive, de iubire deţin o putere uriaşă, mult mai mare decât ne închipuim, deoarece gândurile sunt putere. Aşadar ar trebui să anulăm toate gândurile negative – această Lună Nouă ne ajută să începem să o facem constant, ca un nou mod de a trăi.  Să căutăm întotdeauna partea plină a paharului, căci cu cât radiem mai multă bucurie şi iubire, cu atât mai multă bucurie şi iubire atragem spre noi.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top