LUNA NOUĂ DIN 20 SEPTEMBRIE 2017 – SAU FOC ÎNCRUCIȘAT

Luna Nouă din 20 septembrie are o caracteristică importantă, este înainte de echinocțiu de toamnă, este ca un fel de ultimatum pe care fiecare dintre noi îl primește, pentru a înțelege exact ce drum are de urmat. Mi se pare că acest moment este format din provocări numeroase, care ascund în spatele lor evenimente invizibile. Depinde de reacția noastră la aceste provocări, pentru a putea ține sub control situația.

Soarele și Luna în conjuncție la gradul 28 Fecioară și în casa a XII a momentului ne spun că este începutul unui moment critic, în care ar trebui să ne dezvoltăm puterea spirituală personală. În cazul în care nu ne pasă de asta sau pur și simplu credem că nu contează, va apărea cineva sau ceva în viața noastră care ne va prelua puterea. De aceea acum, în acest moment avem nevoie de hotărâre, credință și determinare, un fel de atitudine radicală în fața oricăror provocări care încearcă să ne acapareze și să ne folosească în scopuri care nu ne reprezintă. Apoi cele două Luminarii se află în opoziție cu Chiron, este ca și cum tot ceea ce avem de făcut este să cerem răspunsuri la ce ne frământă , să căutăm să înțelegem și să privim în exterior pentru a înțelege ceea ce se află în interiorul fiecăruia dintre noi. Chiron în semnul Peștilor, încearcă din 2010, să ne ajute să deschidem din subconștientul nostru, numai acele uși care ne pun în relație cu Dumnezeu. Ne este dificil să înțelegem asta și să aplicăm ,dar, mi se pare că la această Lună Nouă, are loc un fel de purificare, un fel de acțiune de igenizare forțată a tot ceea ce este nociv în viața noastră. Reversul este că inacceptarea acestui proces ne poate aduce atât la propriu cât și la figurat procese infecțioase extreme. Senzația sau tentația de a merge când înainte când înapoi este foarte frecventă, de aici sentimentul că batem pasul pe loc. De aceea hotărârea, fermitatea și credința sunt singurele arme în fața momentelor de acum.

Apoi avem opoziția dintre Marte și Mercur cu Neptun, și ea bulversantă, căci la orice fel de acțiune lipsită de forță apar provocări pentru a face pașii înapoi, pentru a ceda, pentru a a urma o direcție greșită sau lipsită de finalitate, care ne conduce într-o fundătură. Pe de altă parte dacă privim astfel situațiile și provocările putem să înțelegem de ce trebuie să ne ferim.

Și mai avem opoziția Jupiter Uranus, se formează pentru a treia oară, de aceea forța ei este extrem de mare și conduce la rezolvări neașteptate, evenimente intense, dure, care să ne destabilizeze, sau care să ne testeze rezistența sau forța într-o situație sau alta, mai ales la nivel relațional. Se poate întâmpla ca ceea ce am așteptat mult timp și ne-am pierdut speranța, să se rezolve acum dar printr-un efect de ricoșeu, ca la biliard. Deci să privim tot ceea ce se întâmplă în jur, aparent fără o legătură cu noi ca răspunsuri la cererile și așteptările noastre. Ca semnale că se deschid căile în care am crezut.

Aceste trei opoziții sunt dublate de trei inconjuncții: Jupiter – Chiron, Ascendentul momentului – Neptun și conjuncția Soare Lună cu Uranus. Vedem că sunt aceleași planete implicate în ecuație, este ca și cum există ceva ce nu vedem în provocările care apar, în conflictele și tensiunile aparent dominante, iar ceea ce nu vedem reprezintă, ceea ce aduce decizia înțeleaptă și fermă, dublată de credința în cine suntem. Din acest motiv această Lună Nouă ne supune unui foc încrucișat, și numai prin abilitate și înțelepciune putem face față corect acestui tir intens.

Mai ar fi ceva de spus, Pluton se află pe Fundul Cerului, ni se sugerează că ne aflăm într-un moment de încheiere a unui proces de transformare în care am avut liberul arbitru să decidem cum să acționăm. Din acest moment decizia care am luat-o rămâne definitivă, ceea ce reprezintă un moment de separare, de alegere, care ne duce într-o direcție sau alta. Acest moment poate genera evenimente dure, atât la nivel mundan cât și personal, adevărate cutremure interioare sau exterioare, depinde de ceea ce am ales. Cel care lucrează cu sinceritate aşezându-l pe Dumnezeu în centrul vieţii sale şi învăţând să se comporte cu onestitate, bunătate, îngăduinţă faţă de aproapele său, poate pretinde să devină într-o zi instrumentul voinţei divine. Până atunci, el trăieşte în iluzie. Atât timp cât nu s-a purificat, cât nu şi-a pus ordine în sine, el nu devine instrumentul voinţei divine, ci a părţii întunecate care caută să pătrundă în oameni.

Nu fi preocupat de ceea ce alţii fac sau lasă ne făcut. Nu e respon­sabilitatea ta de a evalua gândurile sau faptele lor. Doar atât: fii respon­sabil pentru modul în care gândeşti şi acţionezi tu.Căci, dacă gândeşti şi acţionezi cu Dumnezeu, îi vei influenţa pe alţii, fără a rosti un singur cuvânt. Iubirea de aproape poate fi găsită doar asumându-ţi responsabilitatea pentru tine însuţi. Fă cât poţi pentru tine însuţi şi pentru alţii şi lasă-L pe Dumnezeu să facă restul.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top