Luna Plină din 5 octombrie 2017

Luna Plină cu Soarele în cădere în semnul Balanței și Luna în Berbec, aduce de fiecare dată în relațiile noastre, o nevoie acută de afirmare, de exprimare a nevoilor sufletești, ceea ce numeroase ori provoacă tensiuni. De fapt de fiecare dată este un moment de recentrare a relațiilor noastre, adică de aducere la lumina sentimentelor a nevoilor ascunse în cotloane întunecate. Odată ce s-a făcut acest lucru, totul poate continua în liniște mai departe. Dar, este nevoie de comunicare, de dialog constructiv, tendința maximă fiind de transformare în reproșuri. La această Lună plină, Mercur, planeta comunicării se află lângă Soare, pregătindu-se de conjuncția superioară, de aceea ne găsim cu greu cuvintele mai ales pentru că ele nu au fost spuse la timpul lor, sau punem prea mult patos în ele, având o tentă extrem de subiectivă. De aceea acum este important să scriem, să analizăm în liniștea sufletului, ceea ce am avut de spus și nu am făcut-o, împingând lucrurile într-o extremă greu de acceptat acum. Sunt de evitat discuțiile lămuritoare, mai ales dacă sunt generate tensiuni deja.

Soarele împreună cu Mercur sunt în inconjuncție cu Neptun, ceea ce ne împiedică să vedem sensibilitatea sufletească de care celălalt are nevoie, sau să aducem argumente raționale atunci când trebuie să vorbim cu inima, sau să ne exprimăm cu dificultate emoțiile, părând că sunt doar vorbe goale.

Venus și Marte însoțesc opoziția Soare Lună de astăzi. Ea se formează în semnul Fecioarei, unde Venus se simte extrem de neglijată, de aceea orice acțiune în plan relațional pare dificil de gestionat, pare că ne pune față în față cu un perete. fiecare se simte singur la fileu, într-un joc de dublu. Este doar un moment, el există pentru a evalua plusurile relației dar și pentru a genera condițiile necesare pentru ca aceasta să fie continuă, sau cât mai continuă, fără discontinuitățile care ne fac să fim nemulțumiți și lipsiți de compasiune și blândețe.

Ascendentul momentului în semnul Gemenilor ne face să căutăm justificări, să căutăm să rezolvăm problemele sufletului prin cuvinte, ceea ce evident ne duce în hățișurile minții. Tot ce avem de făcut este să ne exprimăm prin gesturi simple, pentru a repara sau pentru a ne arăta afecțiunea. Gesturile simple copilărești au o valoare deosebită acum ținând loc de mii de cuvinte greu de rostit din orgoliu sau vanitate. În plus Descendentul, cel  care generează casa a VII a – a relației, este flancat de Saturn și Lilith, o combinație extrem de interesantă, Ea combină rațiunea cu luciditatea, în principiu care ține de intelect, doar că poziționate în semnul de foc al Săgetătorului, amplifică patosul și tendința de a emite judecăți, de a judeca și de a aprinde lumina în colțuri ascunse cu grijă, provocând adevărate stări de furie.

Se spune deobicei că Soarele îl arde pe Mercur prin conjuncţie, acum însă se pare că Mercur conduce toate aspectele (Ascendentul în Gemeni semnul de domiciliu a lui Mercur, conjuncția Venus Marte în semnul Fecioarei, unde Mercur este exaltat, Soarele în semnul Balanței unde Mercur se află în trigonocrație) ceea ce presupune că cerul arată cam întunecat chiar dacă Soarele este vizibil sau nu, pentru că planeta Mercur, în sine, nu are atmosferă, iar stelele explodează continuu generând un fel de aspect tulbure. Ceea ce trăim noi seamănă cu această imagine, atât la propriu cât şi la figurat, tocmai pentru că acum numai avem pentru moment translator sau intermediar; ca să-l obţinem trebuie să cerem, şi nu este nimic rău în asta pentru că este o comunicare unică, nemediată în aceste momente, pentru cei care au curajul să-şi depăşească spaimele, rezultatul fiind că totul este legat, totul vorbeşte cu sine însuşi şi cu Sine.

Cu voinţă putem depăşi cele mai dificile situaţii, în care aparent nu putem face mare lucru. Şi nu este vorba atât de voinţa de a învinge inamici foarte puternici sau mari greutăţi, ci mai ales voinţa de a ieşi din starea de neputinţă. O simplă schimbare de atitudine, de orientare, te poate face foarte rapid să spui „se poate” în loc de „nu se poate”, şi să te ridici de jos ca să faci paşii necesari pentru a merge înainte.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top