Luna Plină din 3 decembrie 2017

Momentul de Lună Plină din 3 decembrie este caracterizat în primul rând prin aceea că Luna este cel mai aproape de pământ, la perigeu, ceea ce îi va da o imagine spectaculoasă, pe de-o parte, iar pe de altă, din acest motiv, va avea o influență mult mai mare decât asupra Pământului. Am citit tot felul de denumiri date acestei Luni Pline, de aceea este bine să clarificăm faptul că denumirea știinţifică pentru super Luna este aceea de lună la perigeu. Super Luna este un fenomen astronomic ce apare în medie de 5 ori pe an, atunci, aceasta este cu 14 % mai mare şi 30 % mai strălucitoare dacă este în faza de Lună plină – aceasta este Luna din 3 decembrie 2017. Super Luna se poate petrece și la momentele de Lună Nouă, Luna fiind vizibilă în acest caz doar dacă are loc concomitent cu o eclipsă de Soare. În anul 2017 au fost patru astfel de momente: 26 aprilie, 25 mai, 24 iunie și 3 decembrie, primele trei au coincis cu momentul de Lună Nouă. Dacă ar fi să discutăm, despre Super Lună,  mi se pare mult mai demnă de luat în seamă Luna Plină din 2 ianuarie 2018.

Revenind la Luna Plină din 3 decembrie ea se formează la ora 17.45, pe axa Gemeni ( Luna) – S­­ăgetător (Soare), ea aduce mai multe evenimente astrologice importante, dar cel mai demn de luat în seamă este că Mercur este staționar retrograd, Mercur guvernând semnul Gemenilor unde se află Luna. De aceea tind să cred că efectele generate de retrogradarea lui Mercur vor fi mult mai puternic resimțite, iar comunicarea cel puțin în zilele de 2, 3 și 4 decembrie este destul de deficitară. În plus Mercur se află pe grad anaretic, ceea ce presupune că anumite evenimente legate de informație, de circulația banilor sau anumite descoperiri, indiferent de natura lor, trebuie să aibă loc. Oricum ar fi percepția noastră va fi neplăcută, afectându-ne emoțional. Apoi anumite avertismente primite în ultimele 10 zile, de care nu am ținut cont, se vor manifesta dur și foarte tranșant. Apoi concomitent cu această Lună Plină Chiron devine staționar direct și va acționa în forță, mai ales datorită cuadraturii pe care o formează cu Luna, dar și din cauza influenței marțiene prin inconjuncție. Toate acestea mă fac să mă gândesc la niște zile imediat următoare, și nu numai, cu o energie extremă, în care avem tendința de a judeca sau de a exagera legat de tot ceea ce primim de la ceilalți. Pare că deși vorbim aceiași limbă nu ne înțelegem ,că deși folosim același program ne dau rezultate diferite, deși avem aceleași legi, ele sunt diferite și preferențial folosite în aplicare.

Ascendentul momentului de Lună Plină, în gradul 1 din semnul Racului (grad aries, extrem de puternic ca și manifestare, având o încărcătură emoțională maximă), mă face să afirm că se pot genera evenimente radicale, care au ca scop eliminarea trecutului, sau eliminarea a tot ce a generat emoții negative legat de acesta. Este ca un fel de nevoie extremă de lichidare totală a trecutului, fiind o tendință de orientare doar spre viitor, prezentul părând că nu-și găsește locul în această ecuație. Din acest motiv, îmi vine mereu în cap cuvântul anarhie, dezordine, lipsă de țel sau direcție.  La nivel social tendința de manipulare este maximă, iar cuvintele nu au nici un fel de susținere energetică sau valoare de adevăr, sunt doar vorbe. Este, din acest punct de vedere un moment critic, căci pare că totul este un joc intelectual, gen jocul de șah.

Partea bună, se referă la fiecare în parte căci ne aduce posibilitatea de a înțelege, de a face introspecții extrem de valoroase, fiecare legat de domeniile de interes. Ni se oferă posibilitatea efectuării unor studii importante dar și a unor salturi evidente legate de nivelul de înțelepciune, Nevoia de a afla adevărul fiecare pe nivelul său de înțelegere, este maximă aproape la noi toți, și cred că acesta este cel mai important beneficiu adus de această Lună Plină.

Oricât de tristă sau de deprimantă poate fi o situaţie, atitudinea noastră faţă de ea o poate înlocui cu lumină şi bucurie, daca nu ne lăsăm copleşiţi de gravitate şi pesimism. Jocul vieţii poate fi trăit cu seriozitate şi sobrietate, şi atunci zilele sunt mai mult cenuşii, sau poate fi trăit cu seninătatea şi inocenţa copiilor, şi atunci şi cele mai sumbre momente pot fi rezolvate prin lumina care izvorăşte din sufletele noastre.

Este adevărat: emoțiile, sentimentele, gândurile, întreg conținutul minții provin din exterior, putând fi manipulate de lumea exterioara.  Acest lucru le-a devenit evident chiar și oamenilor de știință. Misticii au afirmat însă cu mult înainte oamenilor de știință, încă de acum câteva mii de ani, ca toate aceste lucruri cu care este umpluta mintea noastră nu ne aparțin, ca noi suntem mai presus de ele. Noi ne identificam însă cu ele și acesta este unicul nostru păcat.
Mintea este un aspect care gândește, în timp ce inima este un alt aspect al aceleiaşi minți, care simte. Sentimentul și gândirea, emoțiile și gândurile? Nu ne-a interesat niciodată care sunt rădăcinile iubirii, ci ne-au interesat doar roadele ei. Le spunem oamenilor să fie non-violenți, să fie plini de compasiune, să fie atât de plini de iubire încât sa-și iubească până și dușmanii, până și vecinii. Vorbim despre fructe, însă nimeni nu este interesat de rădăcini. Adevărata problema este:” de ce nu suntem ființe iubitoare?” Nu este vorba de a fi plini de iubire față de o persoana sau alta, față de un prieten sau un dușman; problema este dacă suntem plini de iubire, în sine.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top