Influența Lunii Noi din 9 septembrie 2018 în intervalul 9 septembrie – 9 octombrie 2018

Această Lună Nouă deschide pentru o perioadă de 30 de zile poarta incertitudinilor, a neclarităților, punându-ne la încercare credința dar și perseverența; tot în acest interval de timp relațiile noastre, indiferent de natura lor, vor avea prioritate, căci vor apare diferite probleme generate de ne-nțelegeri sau confuzii ce trebuie rezolvate sau înțelese, dar și situații în care va trebui să decidem care este locul și sensul lor în viața noastră.

Trebuie însă înţeles şi acceptat că evenimentele care au loc în această perioadă, au înţelesuri mai profunde decât par la prima vedere şi sunt importante semnale de alarmă asupra lucrurilor pe care le facem greşit. Ele ne vor determina să ne reorientăm cursul vieţii în concordanţă cu sensul real al existenţei noastre, pe care, pentru moment, din diferite motive l-am abandonat.

În relaţiile sentimentale trebuie calm şi tact, pentru că avem tendinţa de a judeca greşit vorbele, gesturile sau faptele noastre, sau de a ne certa din cauza unor exagerări sau interpretări eronate a unor situaţii.

Ceea ce trebuie să facem în aceste zile este să ne modelăm supleţea de spirit, toleranţa dar cel mai important, adaptabilitatea. Toate acestea le putem realiza rostind sincer nemulţumirile pe care le avem, cinstit, deschis, fără impulsivitate.

Aspectele de opoziție pe care Venus îl face cu Uranus și Mercur cu Neptun, pot să genereze în primele șapte zile ale intervalului, tensiuni extreme și să amplifice confuziile. În plus Venus este Punctul mijlociu dintre Nodul Nord și Lilith, indicându-ne că este momentul să ne eliberăm de fricile care ne împiedică să mergem pe calea destinului personal, în primul rând prin a ne pune în valoare calitățile și prin a cere ceea ce ni se cuvine. Apoi următoarele șapte zile vor fi destul de marcate de cuadratura dintre Marte și Uranus, Marte fiind chiar în domiciliul uranian, ceea ce va genera situații explozive, conjuncturi neașteptate, reacții bruște sau violente, tensiuni intense care ne vor afecta activitățile. Pe 21 septembrie este și conjuncția superioară dintre Soare și Mercur, un aspect extrem de intens, caci are loc în semnul Fecioarei, domiciliul nocturn al lui Mercur, el ne va determina să avem nevoia de a înțelege, de a ne clarifica, fiecare dintre noi având nevoie să abordeze realitățile esențiale cu multă decizie și fermitate.

Pe 23 septembrie este echinocțiul de toamnă, teoretic un moment de echilibru, dar practic el va fi un moment de cumpănă, imediat ce Soarele va trece în semnul Balanței se va opune lui Chiron aspect care se formează împreună cu cuadratura Mercur Saturn, cele două ne vorbesc de obstacole, de blocaje și dificultăți care apar datorită superficialități cu care am tratat problemele, sau din cauza fricii de a ne spune punctul de vedere sau de a ne implica.

După Luna Plină din 25 septembrie, lucrurile se vor tensiona și mai mult, de multe ori împingându-ne spre soluții extreme . Cuadratura Soare Saturn este deosebit de restrictivă, aducând numeroase dificultăți în plan material sau în acțiunile concrete, Iar Marte conjunct cu Nodul Nord determină acțiuni care ne împing spre trecut, și care ne îndepărtează de scopul nostru, de ceea ce este cu adevărat important. În tot acest interval de timp Pluton este staționar direct, forțând ca lucrurile să meargă doar în direcția corectă, pe care din păcate noi refuzăm să o vedem. În plus Marte va forma conjuncție cu Lilith, ceea ce va amplifica acțiunile provocatoare, va genera discuții și tensiuni extreme, fiind nevoie de mult tact și prudență, mai ales pentru a nu fi afectați fizic. Oricum în data de 1 octombrie și chiar pe 2 octombrie, avem nevoie de multă atenție pentru că vom fi supuși unui tir de provocări care pot genera chiar situații dramatice. Începând cu 3 octombrie, Venus este staționar retrogradă , intrând efectiv în mișcarea aparent retrogradă pe 5 octombrie (până pe 16 noiembrie), ea aflându-se în semnul de cădere al Scorpionului. De aceea pare că nu reușim să ne regăsim starea de echilibru și de armonie, ne este dificil să ne facem înțeleși și să folosim oportunitățile care apar, sau să le materializăm.

Fiecare a trăit experienţa de a fi zdruncinat, complet dezechilibrat de ceva spus sau făcut de altcineva. În loc să privim situaţia în faţă, am permis problemei să preia controlul asupra noastră şi să ne afecteze întreaga stare, chiar dacă am avut bune intenţii şi inima plină de iubire pentru toţi, văzând perfecţiunea în toate. Atunci când ni se întâmplă sau când ne aflăm într-o situaţie negativă este bine să ne întoarcem gândurile spre Tatăl Nostru Ceresc – Dumnezeu Tatăl.

Atâta vreme cât suferim, judecăm, învinovăţim, chiar dacă avem dreptate sau nu, chiar dacă atacăm pe cineva în numele ideilor nobile pe care le susţinem, starea de rău se reflectă instantaneu şi imediat asupra noastră. Evoluţia în planurile interioare, ale conştiinţei este – de fapt – un drum către Iubire; învăţăm să iubim în fiecare clipă a vieţii, indiferent ce pierdem sau câştigăm. Starea interioara de bine, de bucurie, de dragoste, dorinţa de a-i ajuta pe cei din jur, de a face bine şi a dori binele cel mai înalt al tuturor este „indicatorul” fidel al unei deplasări către stările înalte ale conştiinţei şi către iubire. Ne deplasăm în mod corect când ne simţim bine. Ne deplasăm incorect când ne simţim rău. De aceea avem nevoie să înlăturăm orice motivaţie mentală pentru a suferi şi toate ataşamentele noastre. Aici se află cheia fundamentală a evoluţiei spirituale. Deplasarea are loc dinspre stările negative interioare către cele luminoase, pozitive şi care sprijină viaţa. Nu contează ce învăţăm pe drum. Cine suntem din punct de vedere social. Ce poziţii ocupăm şi câţi bani avem în cont. Contează cât de senini ajungem în viaţă. Cât de frumos este sufletul nostru şi cât de mult putem iubi.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top