Aer – se referă la una din cele patru caracteristici după care sunt clasificate zodiile, în corespondenţă cu cele patru stări de agregare ale materiei, care corespund celor patru niveluri de energie fundamentală şi dimensiuni ale vieţii: aer, apă, foc, pământ. Include zodiile: Gemeni, Balanţă, Vărsător, şi se referă la planul mental, logic, raţional


Apa - se referă la una din cele patru caracteristici după care sunt clasificate zodiile, în corespondenţă cu cele patru stări de agregare ale materiei, care corespund celor patru niveluri de energie fundamentală şi dimensiuni ale vieţii. Include zodiile: Rac, Scorpion, Peşti, şi se referă la planul intuitiv, emoţional, senzitiv, sentimental, în general la tot ceea ce include psihicul.


Ascendent –  este punctul zodiacal ce se ridică în momentul naşterii la Est – extremitatea estică a horoscopului, şi reprezintă intersecţia planului tangent la Pământ cu zodiacul, pentru locul şi ora naşterii fiecărei entităţi, este cuspida casei I. Este simbolul răsăritului, al începutului de activitate, prima respiraţie a fiinţei. Indică tipul de experienţă transformatoare pe care îl avem de trăit, ceea ce trebuie să realizăm conştient, revelarea sinelui profund, procesul de descoperire a fiinţei noastre autentice.


Aspecte – se referă la poziţiile unghiulare dintre planete, axele fundamentale ale horoscopului, sau elementele karmice, şi se folosesc pentru a interpreta şi revela anumite calităţi şi tendinţe în evoluţia fiecărei persoane. Vorbind metaforic este un dialog particular între două planete, cu o încărcătură energetică caracteristică fiecărui aspect în parte. Aspectele sunt majore şi minore.


Astrograma – desenul astrologic, reprezentat printr-un cerc în care sunt dispuse planetele şi casele, este harta cerului în momentul naşterii.


Axe – delimitează cele 12 case ale unui horoscop, numite şi casele cerului. Sunt două axe fundamentale: ASC – DESC (casa I – VII) şi FC – MC /(casa IV – X) şi patru axe secundare: casa II – VIII, casa III – IX, casa V – XI şi casa VI – XII.


Balanţă – perioada 23 septembrie – 22 octombrie, semn zodiacal de aer, cardinal, masculin, diurn – corespunde începutului de toamnă – echinocţiul – guvernator Venus. Este semnul de aer în forma sa cea mai autentică, este un semn care pune în prim plan armonia şi estetica, caută să echilibreze  punctele de vedere diferite.


Berbec – perioada 21 martie – 20 aprilie, semn zodiacal de foc, cardinal, masculin, diurn – corespunde începutului de primăvară – echinocţiul – guvernator Marte. Este semnul de foc în forma sa cea mai pură, are o natură dinamică şi reprezintă impulsul, dinamismul, încăpăţânarea.


Bivolul sau Boul – este unul din cele 12 semne ale zodiacului chinez, este al doilea an din ciclu, corespunde Capricornului,  guvernator Saturn.


Cadran – cercul zodiacal este împărţit în patru, formând astfel cele patru cadrane care sunt cadranul I format din casele I, II, III, cadranul II format din casele IV, V, VI, cadranul II, format din casele VII, VIII, IX şi cadranul IV, format din casele X, XI, XII.


Calul – este unul din cele 12 semne ale zodiacului chinez, este al şaptelea an din ciclu, corespunde Gemenilor şi este guvernat de Mercur.


Capricornul – perioada 21 decembrie – 20 ianuarie, semn zodiacal de pământ, cardinal, feminin, diurn – guvernator Saturn. Este semnul de pământ în forma ce mai autentică, este materialist, se pricepe şi la practică, dar şi la teorie.


Cardinal – mobil, este o trăsătură a semnelor zodiacale ce are ca atribut schimbarea, iniţierea, acţiunea.


Casa a cerului – zodiacul este împărţit în 12 părţi, funcţie de coordonatele locului si ora de naştere ( case inegale), începutul primei case este Ascendentul. Fiecare casă reprezintă un domeniu de activitate, un aspect particular al vieţii noastre. Sunt unghiulare - puternice, succedante - medie şi cadente – slăbite.


Careu (cuadratură)– este un aspect major între două planete situate una faţă de cealaltă la un unghi de 90. Este considerat un aspect tensionat, generatorul evoluţiei spirituale pe orice horoscop, este revoluţionar,  si reprezintă testele de maturitate. Se admite un orb, adică o aproximare de  8 în plus sau în minus.


Cădere – poziţie în semn sau casă, în care o planetă este slăbită, nu mai are putere de acţiune.


Câine – este unul din cele 12 semne din zodiacul chinez, este al 11 din ciclu, corespunde Balanţei şi este guvernat de Venus.


Chiron – este un planetoid care gravitează între Saturn şi Uranus, şi, datorită acestei mişcări, este expansiunea conştiinţei de la materialitatea lumii pământene. El simbolizează pe orice horoscop ghidul spiritual. Tranzitul lui durează 50 de ani şi 25 de zile.


Cocoşul – este unul din cele 12 semne din zodiacul chinez, al 10 din ciclu, corespunde zodiei Fecioarei, şi este guvernat de Mercur.


Compatibilitate – este un termen folosit în astrologia relaţională pentru a defini relaţiile dintr-un cuplu sau de asociere. În general defineşte relaţiile favorabile, în anumite condiţii şi pentru un anumit timp.


Conjunctură astrală – este un moment analizat din punct de vedere astrologic şi aplicat în practică, care indică un ansamblu de consecinţe, de concluzii.


Conjuncţie – este un aspect major, considerat benefic, între două planete, situate la acelaşi grad zodiacal. Este considerat un aspect bun, este deosebit de important, pentru că realizează o intensificare, dar poate avea şi un aspect delicat dacă planetele care se întâlnesc au calităţi antagonice. Se admite un orb, aproximare de pus sau minus 8, cu condiţia ca aceste să fie în acelaşi semn.


Cruce – este aspectul format din patru cuadraturi implicând şi două opoziţii, aceasta anunţă un destin deosebit, sau situaţie marcată de mari sacrificii, în care Liberul Arbitru este blocat.


Cuadratură – vezi definiţia careului


Cuspidă – este gradul semnului zodiacal unde începe o casă


Ciclu planetar – este perioada de timp care îi este necesară unei planete pentru a reveni într-un punct, sau altfel spus perioada de timp necesară pentru a parcurge tot cercul zodiacal.

Sextil - este un aspect major dintre două planete, situate una faţă de cealaltă la 60 de grade, şi are un aspect permanent benefic, conferind combinaţii armonioase, creează legături favorabile chiar dacă de cele mai multe ori nu suntem conştienţi de acest lucru, amplifică posibilităţile şi atenuează laturile mai puţin fericite. Se admite un orb de plus, minus 5 grade.


Trigon – este un aspect major extrem de favorabil dintre două planete situate una faţă de cealaltă la un unghi de 120 grade, conferă multă şansă evenimentelor, planetele practic se completează şi se susţin reciproc. Se admite un orb de plus, minus 8 grade.


Opoziţie – este un aspect major dintre două planete situate una faţă de cealaltă la 180 de grade, generează tensiuni în gândire şi atitudine, conflicte, tendinţe opuse, poziţie de rivalitate. Sunt necesare eforturi constante în rezolvarea problemelor care apar, ceea ce va duce la evoluţia spirituală. Se admite un orb de plus, minus 8 grade.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte