Nu trebuie să cunoaştem astrologie pentru a ne da seama că această planetă are o importanţă deosebită pentru sistemul nostru solar, pentru planeta noastră şi pentru sistemul minte-corp care constituie unitatea „materială” a fiinţei umane. Mintea nu este, într-adevăr, o „formă fizică”, nu are consistenţă materială – sau, mai corect spus, materia din care este ea alcătuită este o materie subtilă, nu grosieră. Însă „produsele” sau „roadele” ei sunt, adeseori, materiale, pentru că ele reprezintă procesul părin care substanţa mentală aduce idei, cunoaşteri, înţelegeri din planurile ideatice, mentale, ale Universului,în planul fizic al Terrei. Dacă vorbim despre spiritul practic, desăre abilitatea de a aplica şi de a concretiza, despre practicalitate ca atribute ale unei fiinţe umane, atunci să ştiţi că ne referim la „concret” al minţii, la partea ei „materială”.
Planeta Mercur este cea care face transferul acestei substanţe mentale de la nivel macroscopic la nivel microscopic. Cu alte cuvinte, prin intermediul influxului ei astral, ea modulează, printre multe alte energii, legătura directă, indisolubilă, dintre Mintea Divină, infinită şi nelimitată, şi mintea umană, limitată. Persoanele care şi-au activat clarviziunea, sau care se nasc cu această capacitate dinamizată gata, pot vedea venimente în desfăşurarea lor, indiferent de timpul şi spaţiul în care are loc această desfăşurare. Spunem că ele văd „cu ochii minţii” (care, în realitate, sunt „ochii sufletului”), fiind vorba, aşadar, de alţi ochi decât cei fizici. Clarviziunea nu este identică la toţi clarvăzătorii; ea depinde de nivelul lor de conştiinţă, de nivelul lor spiritual, de credinţa lor în Dumnezeu şi, mai ales, de conştienţa faptului că ei sunt canalele perfecte şi curate ale lui Dumnezeu. De aceea să nu vă mire dacă, făcând „excursie” pe la mai mulţi clarvăzători, spusele lor vor diferi. Fiinţa umană are un corp fizic şi încă şase corpuri subtile. Aceste 7 învelişuri ale Sufletului (el însuşi „adăpostul” scânteii divine din noi) sunt structurate pe 3 niveluri, corespunzând celor 3 lumi fundamentale ale Creaţiei: lumea fizică (materială), lumea astrală (emoţională) şi lumea cauzală (informaţională). Felul în care noi ne conectăm la aceste trei lumi sau accesul sferei mentale la informaţiile lor arată cum şi cât din potenţialul nostru mental (latent, conştient, inconştient sau supraconştient) folosim.
Planeta Mercur vehiculează energii caracterizate de calităţi precum imobil, uşor, subtil, rapid. Sunt calităţi care asigură mişcarea, înaintarea, umplerea. Sângele circulă datorită faptului că el „se mişcă”; dacă ar avea doar culoare şi atât, ar fi bun dar ar stagna pe reţeaua sanguină. Suntem capabili să ne mişcăm la voinţă corpul fizic (în sportul de performanţă, în dansul modern sau în arta baletului) pentru că sistemul osos este flexibil, în ciuda aspectului lui stabil, dur. Trăim stări de fericire, de bucurie, de entuziasm pentru că anumite emoţii şi sentimente sunt „uşoare” şi ne fac să simţim că zburăm. Înţelegem şi procesăm rapid informaţia mentală pentru că „substanţa” aceasta se dinamizează foarte repede.
Cu alte cuvinte, indiferent ce folosim - corpul fizic sau mintea – noi circulăm, ne mişcăm, interacţionăm, asemeni straturilor atmosferice sau asemeni păsărilor. Sau asemeni informaţiei. Acesta este şi principiul lumilor paralele: ele „se mişcă” una prin cealaltă dar nu se deranjează, pentru că au frecvenţe diferite. Aidoma undelor radio. Dar...
Planeta Mercur aduce de departe o energie mentală foarte specială, care este discernământul. Dacă noi nu înnebunim în acest univers informaţional în care existăm, dacă noi uităm sau ne reamintim, asta se petrece pentru că Dumnezeu ne-a dăruit acest discernământ, capacitatea de a alege, de a selecta. Luciditatea, capacitatea de a fi conştienţi şi discernământul reprezintă cele trei instrumente care, dinamizate şi dezvoltate, conferă fiinţei umane posibilitatea de a-şi folosi liberul arbitru cât mai la unison cu Voinţa Divină. Di aceste calităţi derivă apoi atenţia, stabilitatea mentală, capacitatea de focalizare, gândirea pozitivă, optimistă, gândirea creatoare (care este cu totul altceva decât imaginaţia fantasmagorică), starea de calm mental, ordinea mentală, pacea minţii. În condiţii de antrenament spiritual autentic, se poate ajunge la stări de conştiinţă modificată, stări de transă benefică, stări de supra-conştiinţă şi, în cele din urmă, la transcenderea minţii.
Cine îşi controlează mintea, controlează şi iluzia vieţii. Şi a fi conştient de iluzie, înseamnă a şti să-ţi foloseşti liberul arbitru în aşa fel încăt, părsind Iluzia, să rămâi totuşi în Armonia Divină.

Astrologia este, din punct de vedere terestru, un fenomen de observaţie. Orice cunoaştere începe de la observaţie. Chiar şi pentru un începător, consultarea Efemeridelor (tabelele cu poziţiile corpurilor cereşti date pentru miezul nopţii sau miezul zilei, pe 50 de ani sau pe un secol), evidenţiază faptul că Mercur are, în medie, 3,5 perioade de retrogradare în fiecare an, adică intervale în care, din punctul de vedere al unui observator de pe Terra, planeta „merge” înapoi (deci retrograd). Este însă doar o mişcare aparent retrogradă, deci din punctul nostru de vedere, pentru că planeta, în realitate, continuă să meargă înainte (normal). Aceste intervale durează înre 19 şi 23 de zile. Tocmai de aceea am început acest articol cu afirmaţia că nu trebuie să cunoaştem astrologie pentru a ne da seama că această planetă are o importanţă deosebită.
Astrologii preocupaţi de citirea unei teme natale din perspectiva posibilelor noastre vieţi anterioare consideră că orice retrogradare înseamnă pentru fiinţa umană respectivă şi, desigur, şi pentru colectivităţile umane (familii, oraşe, ţări, planete) momente în care „culegem ceea ce am semănat”. Adică, toate „seminţele” (faptele) bune şi rele din acele alte vieţi s-au „copt” iar noi culegem acum fructele lor, dulci sau amare. Tocmai de aceea, pe perioadele de retrogradare ale unei/unor planete, trebuie să fim mai atenţi şi mai conştienţi decât oricând, pentru a înţelege ce avem de învăţat, indiferent dacă reuşim sau eşuăm în aceste intervale.
Perioadele de mişcare retrogradă aparentă ale lui Mercur cer mai multă relaxare, mai multă ordine în viaţa socială şi privată, atenţie în schimburile de orice fel, control mental pentru a evita angoase, depresii, nevroze, probleme psihice de orice fel, amai multă atenţie acordată alimentaţiei (chiar se recomandă mai multe fructe şi legume, mai multă hrană negătită dar fără a exagera), plimbare, masaje de relaxare sau reflexoterapie (în anumite cazuri chiar masaj erotic pentru revigorarea apetitusuli erotic şi a dinamicii sexuale). Sunt indicate inclusiv retragerile – deci cât mai puţine contacte umane, tocmai pentru că este necesară o perioadă de odihnă şi limpezire mentală, deoarece aceste perioade facilitează lecturile de specialitate (mai ales dacă urmează examene), traduceri, munci de redactare, de elaborare. Sunt recomandate, de asemenea, absolut toate tratamentele naturiste sau aparţinând medicinelor complementare.
Amintiţi-vă că Hermes, zeul grec al comerţului şi denumit de romani Mercur, este totodată mesagerul zeilor, fiind tocmai de aceea reprezentat cu aripi la picioare. Alături de această profundă semnificaţie – a faptului că, pe durata acesor retrogradări, Dumnezeu ne vorbeşte direct – mai reţinem şi faptul că tălpile sunt guvernate de Semnul zodiacal Peşti şi reprezintă credinţa fermă, de neclintit, în Tatăl Atoatecreator, Dumnezeu-Supremul. Credinţa ne dă aripi şi face ca energiile grosiere ale fiinţei umane să se eleveze prin iubire de Dumnezeu, astfel încât ele rafinează mintea şi, astfel, gândul, ca viteză absolută de deplasare în timp şi spaţiu (cu mult mai mare decât viteza luminii), transformat în puterea inefabilă a rugăciunii, face ca noi să devenim – sau chiar să fim – în fiecare clipă, îngeri.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte