Ciclurile cosmice marchează viaţa terestră în mod mai mult sau mai puţin vizibil. Unele sunt folosite curent în calendare şi programe de acţiune. Altele sunt minimalizate sau complet neglijate, dar Astrologia le readuce în atenţia omenirii. Şi în viaţa fiecăruia, ciclurile cosmice funcţionează în mod inevitabil, dar cu aspecte particulare pentru fiecare individ, iar cunoaşterea lor ne permite să trăim în armonie cu ele.


Saturn este planeta numită şi Învăţătorul Divin, o planetă a lecţiilor de viaţă şi a "notelor" pe care ni le dă viaţa prin consecinţele deciziilor pe care le luăm în urma învăţăturilor trase din experienţele trăite. Lecţiile lui Saturn sunt juste şi lipsite de sentimentalism, motiv din care ele pot părea dure şi dificile. Lui îi sunt asociate obstacolele, întârzierile, amânările, blocajele, obstrucţiile de tot felul, dar pe de altă parte tot el este asociat cu timpul, cu sincronizarea şi organizarea acţiunilor, sau cu răbdarea şi perseverenţa, şi de asemenea cu marile realizări dobândite în urma deciziilor majore ale vieţii.
Saturn face un tur complet al zodiacului în 28-30 de ani. Ciclul lui Saturn este considerat de mare importanţă în viaţa individuală, fiindcă el defineşte o serie de momente importante, chiar cruciale, în viaţa fiecăruia. Există două cicluri saturniene majore care sunt luate în consideraţie atunci când se analizează perspectivele globale ale vieţii şi realizărilor unui om.
Cel mai important este ciclul lui Saturn raportat la poziţia sa de la naşterea unui om. Cuadraturile, opoziţiile şi conjuncţiile lui Saturn în tranzit cu poziţia sa natală delimitează în viaţa omului etape de circa 7 ani, cu un impact puternic asupra evoluţiei sale spirituale şi sociale, astfel:

 

  • La vârsta de 7 ani, Saturn face primul său cuadrat (inferior) cu poziţia natală. Este vârsta când pentru copil se încheie "cei 7 ani de-acasă" şi el intră în societate prin şcoală, educaţia sa cunoscând acum influenţe mai largi, fiind implicată şi comunitatea în care trăieşte, nu doar familia sa.
  • La 14-15 ani, Saturn ajunge în opoziţie cu Saturn natal. Este un moment critic, începutul adolescenţei, când relaţiile cu alţii devin foarte importante şi omul începe să devină tot mai puţin dependent de mediul de acasă, pregătindu-se pentru desprinderea de el.
  • La 21-22 de ani, are loc cuadratul superior al lui Saturn cu poziţia sa natală, şi în multe ţări aceasta este vârsta majoratului. Omul este considerat apt să participe la viaţa societăţii şi să-şi asume responsabilităţile şi obligaţiile de adult. Pentru cei mai mulţi, este momentul desprinderii complete de familia părintească.
  • Momentul de la 28-30 de ani, când Saturn ajunge în conjuncţie cu poziţia sa natală, încheind un ciclu complet, este decisiv pentru felul în care va continua viaţa omului pe durata următorului ciclu. Oamenii resimt acest moment prin schimbări importante care survin în viaţa lor la această vârstă, prin momente de reconsiderare a obiectivelor proprii şi a atitudinilor lăuntrice faţă de problemele care sunt importante pentru ei.


Dacă până la acest moment se consideră că omul a fost "în formare", învăţând să se adapteze la acest plan de viaţă şi nefiind sancţionat prea sever pentru greşelile făcute, în schimb acum el trebuie să tragă o linie, să-şi analizeze viaţa şi să tragă o serie de concluzii importante. În urma lor, el trebuie să ia decizii legate de ceea ce va face în continuare, de felul cum va aborda viaţa. Este un prilej special de a corecta anumite erori din viaţa de până acum, chiar prin aceste decizii. Dacă omul nu ia deciziile juste şi continuă să comită aceleaşi erori, următorul ciclu saturnian va fi dificil, tocmai ca să-i deschidă ochii asupra greşelilor comise. Următorul moment similar "de graţie" va surveni abia pe la vârsta de 56-58 de ani, când se încheie al doilea ciclu saturnian, şi i se acordă omului o a doua şansă.
Celălalt ciclu saturnian important este cel al tranzitului lui Saturn prin casele temei natale. Cât timp Saturn este sub orizont, realizările generale sunt limitate, obstrucţionate, şi de aceea este o perioadă în care omul ar trebui să-şi consolideze realizările obţinute şi să se concentreze mai mult asupra obiectivelor sale casnice şi personale, decât asupra unor obiective sociale. Când urcă deasupra orizontului, perspectivele generale pentru succese şi realizări noi sunt mult mai bune, şi este perioada de mari împliniri.
Fiind cicluri de durată, ciclurile lui Saturn pot să treacă neobservate în noianul de evenimente din viaţa fiecăruia. Dar cel care le urmăreşte pe propria temă natală poate obţine o viziune foarte practică asupra vieţii sale, din care poate trage foloase concrete.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte