Ciclurile cosmice marchează viaţa terestră în mod mai mult sau mai puţin vizibil. Unele sunt folosite curent în calendare şi programe de acţiune. Altele sunt minimalizate sau complet neglijate, dar Astrologia le readuce în atenţia omenirii. Şi în viaţa fiecăruia, ciclurile cosmice funcţionează în mod inevitabil, dar cu aspecte particulare pentru fiecare individ, iar cunoaşterea lor ne permite să trăim în armonie cu ele.


Voi încheia seria "Ritmuri cosmice" cu un subiect inspirat şi de simbolul zodiei Peştilor, căreia îi este dedicat acest număr. Ciclurile de până acum s-au referit mai ales la mişcarea planetelor pe zodiac, deci au fost bazate pe mişcările de revoluţie ale corpurilor cereşti. Există şi o serie de cicluri care sunt dictate de mişcarea de rotaţie a Pământului în jurul axei sale.
Ca simbolistică, am putea spune că ritmurile planetare, dictate de mişcările de revoluţie ale planetelor, indică procesele ciclice în care suntem implicaţi în marea armonie universală ca trăitori pe această planetă, şi sunt cele care aduc în viaţa noastră marile tendinţe şi schimbări prin care trecem pentru a ne găsi sensul în curenţii cosmici ai vieţii.
Spre deosebire de acestea, ritmurile date de mişcarea de rotaţie a Pământului reflectă o dinamică specifică vieţii terestre, o evoluţie ciclică a influenţelor planetare care imprimă tendinţe diverse de manifestare a influenţelor cosmice, într-un mod armonios şi echilibrat pe toată suprafaţa planetei. Dintre aceste cicluri, cele mai sugestive sunt cele ale zilei, care se repetă la fiecare 24 de ore.
Un astfel de ciclu, din categoria ciclurilor directe, este cel al Ascendentului. Punctul virtual aflat la răsărit, pe linia orizontului, se deplasează pe zodiac în sens zodiacal, astfel că face un tur complet al celor 12 semne în 24 de ore. Practic, fiecare semn răsare pe rând, oferind la orice oră o perspectivă nouă omenirii, amplificată atunci când la răsărit sunt şi planete.
Un ciclu similar, tot direct, este cel al Mijlocului Cerului, care în 24 de ore ajunge să treacă, pe rând, prin toate cele 12 semne. Dar la fel se întâmplă cu oricare cuspidă a unei case terestre. În fiecare moment, unul din cele 12 semne zodiacale îşi transmite vibraţia prin una din cele 12 antene care sunt cuspidele caselor.
Există şi cicluri inverse, care implică o parcurgere în sens invers a caselor, şi fiecare planetă face un astfel de tur complet pe durata unei zile. Soarele, de pildă, când răsare intră în Casa a XII-a, se ridică apoi prin Casele XI si X până ajunge la Mijlocul Cerului, apoi coboară spre asfinţit prin Casele IX, VIII şi VII, iar după ce apune coboară mai mult, nevăzut, prin Casele VI, V şi IV, ca să treacă de Fundul Cerului şi, urcând prin Casele III şi II ajunge în Casa I pentru a răsări într-o nouă zi.
Deşi ordinea logică a caselor pare să fie de la 1 la 12, iată că ordinea activării lor zilnice de către o planetă este tocmai în ordine inversă. În schimb, dacă luăm în consideraţie o temă natală a unui om, pe durata vieţii sale planetele în tranzit avansează prin case în ordinea directă, în sens zodiacal. Viaţa de fiecare zi, deşi pare limitată la un ciclu închis şi parcă pe dos decât ne-am aştepta, se înscrie totuşi într-un ritm mai mare, care ne poartă înainte pe un drum al evoluţiei cosmice.

citește și Ritmuri cosmice - ciclurile duale


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte