Este interesant de văzut cum se comportă fiecare zodie în grupurile de discuţii prin e-mail. Nu vom găsi asta în tratatele clasice de astrologie, fiindcă fenomenul este nou şi legat de tehnologia actuală. Dar să zicem că este o primă încercare de a sistematiza nişte lucruri, poate şi umoristică un pic - cu speranţa să fie de folos tuturor.

BERBECUL - face tot posibilul să se afirme prin ceva, propunând acţiuni, lansând iniţiative, folosind semnături sugestive, intens personalizate, reacţionând impulsiv la mesajele celorlalţi, abia după ce trimite mesajul gândindu-se la consecinţele lui. Agresiv, impulsiv, se aprinde uşor în dialoguri şi rareori acceptă cooperarea dacă el nu iese în faţă prin ceva anume, dă cu capul şi mai degrabă schimbă subiectul decât să ceară scuze.
TAURUL - cu picioarele pe pământ, sceptic în faţa oricăror idei pentru care nu are dovezi, cere linkuri care să susţină afirmaţiile celorlalţi, totuşi romantic şi dispus să facă anumite compromisuri sentimentale, mai ales faţă de cei în care deja are încredere din întâlniri pe viu, foarte puţin dispus să ia de bun ce îi spun cei pe care i-a cunoscut doar din reţea, înclinat să creadă mai ales ce scriu cei care au o autoritate recunoscută în materie.
GEMENII - comunicativ, sporovăieşte din orice, sumar şi superficial, trimite mesaje scurte şi inutile, cât să se vadă că are ceva de zis dar nu neapărat ceva de comunicat mai profund, pasează uşor celorlalţi (cu Forward) mesaje de la alţii, chiar şi intime sau nepublice, se simte îndreptăţit să comunice celorlalţi tot ce află fără să filtreze nimic prin raţiunea proprie, este un simplu mesager, un nod de comunicaţie al celorlalţi.
RACUL - colecţionează toate mesajele şi se leagă afectiv de ele, se înscrie la multe grupuri doar ca să aibă de unde aduna mai multe mesaje, îşi face arhive şi le trimite altora comprimate, cercetează situri vechi ca să scoată din ele mesaje de demult. Emoţional, se ataşează de alţi membri ai grupului cu care se simte în afinitate şi tinde să protejeze pe cineva nou-venit doar fiindcă îl simpatizează, se retrage în carapace dacă se simte nedreptăţit.
LEUL - caută să se impună ca lider de opinie sau ca promotor de principii nobile, este sensibil la aprecierile altor membri faţă de mesajele sale, tinde să facă adepţi ai ideilor sale, dramatizează discuţiile şi este capabil să le dea o tentă teatrală, se supără şi se retrage demonstrativ ca să revină în forţă, foloseşte o exprimare distinsă sau impunătoare, uneori rage furios la câte un mesaj care îl supără ca să se culce la loc imediat.
FECIOARA - analizează, clasifică şi critică tot ce mişcă, despică firul în patru şi caută explicaţiile logice şi soluţiile pragmatice, propune definiţii luate din dicţionare, răspunde conştiincios la propunerile care implică un răspuns şi o contribuţie personală, adesea ridică probleme tehnice de lucru cu mesajele de e-mail, sau se leagă de greşelile ortografice sau de exprimare ale celorlalţi, mereu pare nemulţumit de ceva în discuţii.
BALANŢA - tinde să împace spiritele într-un stil prin care îşi rezervă mereu dreptul la replică, foloseşte Reply mult mai des decât să scrie mesaje proprii pentru a iniţia discuţii noi, apreciază abordările diplomatice sau artistice şi nu caută să ţină partea cuiva anume, mai degrabă încearcă să echilibreze discuţia sărind de o parte sau de alta până ce reuşeşte să restabilească echilibrul, şi astfel intră în confruntări dar iese din ele cu graţie.
SCORPIONUL - mult timp tace şi nu spune nimic, acumulând în el puterea ca să izbucnească deodată cu câte o remarcă acida sau chiar foarte profundă, nu ia nimic de bun ci cercetează în linişte şi vine apoi cu explicaţii puternice, nu iartă afronturile şi le răspunde sarcastic dar documentat, iar în mesaje banale poate fi cinic sau dur, fără să ţină cont prea mult de sentimentele altora, totuşi atingând corzi sensibile şi făcându-se remarcat.
SĂGETĂTORUL - extrem de sincer, chiar brutal, nu-i pasă de părerea celorlalţi şi susţine idei largi până în pânzele albe, stârnind reacţii şi discuţii în care contribuie o vreme după care pleacă pe alte meleaguri. Înţelept în stilul de comunicare, poate să insiste pe partea religioasă sau filozofică a lucrurilor sărind peste detaliile frivole, adesea riscând să se arunce în discuţii fără baze, doar fiindcă pe el îl pasionează subiectul.
CAPRICORNUL - organizat şi autoritar, sobru în exprimare, nu se pierde în detalii inutile şi caută să exprime doar ceea ce simte că este cu adevărat folositor, rareori emoţional dar mai mereu ştiinţific în abordare, nu prea vezi umor în mesajele lui dar mereu poţi găsi ceva adânc şi cu orientare practică, tinde spre calitatea de moderator al grupului sau măcar încearcă să îi imprime acestuia direcţii pragmatice şi un stil serios de discuţie.
VĂRSĂTORUL - rebel şi original, aduce mereu idei sau creaţii noi în discuţie, prietenos cu toţi dar fără a face compromisuri, înclinat să cerceteze lucrurile discutate şi să revină cu concluzii proprii şi reformatoare, deschis în faţa problemelor lumii mai mult decât faţă de cele personale, poate să considere că are o misiune umanitară din participarea la discuţiile grupului, uneori înclinat să devină dezagreabil din cauza inflexibilităţii.
PEŞTII - oscilant dar plin de compasiune pentru toţi, tinde să se îndoiască de tot ce spun ceilalţi până când îşi alege propria direcţie sau credinţă, fiindcă fiecare mesaj îl mişcă într-un fel şi îl determină să ia atitudine în sufletul său, este cel mai predispus să spună una într-un mesaj şi alta în următorul, dar de fiecare dată o spune cu credinţă şi emoţie, fără să vrea răul cuiva ci căutând să-şi definească mai clar propria convingere.

Desigur, este doar un eseu astrologic, în care fiecare nativ se poate regăsi întrucâtva, dar în astrograma fiecăruia intervin şi alte elemente decât zodia natală, astfel încât fiecare se poate recunoaşte mai bine ca o combinaţie a anumitor înclinaţii specifice fiecărei zodii, după cum le are activate în astrograma proprie.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte