Încă nu s-au descoperit cărţile în care Dumnezeu ne vorbeşte despre aceste planete, deşi marile iniţieri spirituale îşi trag învăţătura din sfera lor de forţă. Tot ceea ce este, în acest sistem solar, rodul proceselor alchimice de transmutare şi sublimare este, în realitate, rodul muncii Îngerilor care le guvernează. Aflate la graniţa lumii Soarelui, între planetele colective şi Marele Cosmos vizibil, ele reprezintă, în realitate, Mari Gardieni ai Cerului înstelat, bine conservaţi în mituri, basme, legi alchimice şi divine. Pot fi studiate separat deşi, în realitate, ele reprezintă o triadă, Marea triadă Divină, prezentă în toate marile religii sau sisteme spirituale ale lumii:
- Eea, Annu, Enlil la mesopotamieni
- Brashma, Vishnu, Shiva la hinduşi
- Tatăl, Fiul, Sfântul Duh la creştini.
Practic, prin această triadă, Dumnezeu, în aspectul lui de Suprem Absolut, îşi manifestă cele trei calităţi fundamentale care sunt:
- calitatea de creator al vieţii;
- calitatea de menţinător al vieţii;
- calitatea de distrugător al vieţii.
Aceste mari atribute divine se manifestă şi ele, la rândul lor, prin cele trei mari calităţi divine care sunt:
- Voinţa Divină;
- Cunoaşterea Divină;
- Acţiunea divină infailibilă.
Iată aşadar că planetele transpersonale traduc în viaţa noastră această întreită prezenţă divină care, aşa cum spun şi tratatele esoterice fundamentale ale lumii, există şi în alcătuirea fiinţei uman. Destinul nostru este, întotdeauna, o devenire (transformare – Pluto) permanentă, datorată unei ieşiri sau unei scufundări în ignoranţă (cunoaşterea sau absenţa cunoaşterii – Neptun) pe care o generează întotdeauna acţiunile pe care le realizăm (Uranus). 
Planetele transpersonale sunt sediile unor entităţi angelice deosebit de înalte şi de elevate, foarte apropiate sferei gigantice de forţă pe care o emană manifestarea primordială a Supremului Absolut, aducând în sistemul nostru solar această energie care ocroteşte liberul nostru arbitru, “coborând-o” - ca să spunem aşa – de la nivel subtil, macrocosmic, la nivel grosier, fizic, după ce ea a trecut de o altă “staţie” de transformare de “substanţă” care este zona constelaţiilor şi a stelelor fixe.

Îngerul sferei de forţă planetară a lui Pluto este puternicul înger care veghează asupra punţii dintre adevăr şi iluzie, dintre viaţă şi moarte. El guvernează energiile oculte, ascunse ale vieţii şi ale Universului, conferind sufletului nostru tăria de a ne transcendem temerile. Modulând atât pentru locuitorii planetei Pluto cât şi pentru locuitorii Terrei influxul astral al Semnului zodiacal Scorpion, el ne ajută să înţelegem adevărata natură a lucrurilor, ne ajută să construim puntea dintre lumea exterioară şi cele mai profunde adevăruri interioare. Adevărul vieţii şi morţii constituie cea mai de preţ avere şi învăţătură pe care le primim de la el, deoarece ele conţin înţelepciunea şi forţa interioară de a accepta trecerea prin moartea fizică pentru a ajunge la adevărata nemurire. Acesta este un înger veghetor excepţional, care rareori este perceput la modul deschis şi evident.
Locul pe care îl ocupă în tema noastră natală Semnul zodiacal Scorpion şi casa pe care acest Semn o guvernează sunt energiile care ne conectează la adevărurile fundamentale ale vieţii, dar şi energiile care ne revelează fricile, pasiunile cele mai profunde, dorinţele abisale, înlănţuirile grosiere, stagnante, puternic limitatoare. Dar tocmai acesta este creuzetul nostru alchimic, aici va trebui să murim pentru a renaşte cu adevărat, revelându-ne adevărata noastră care este de origine divină.
Ideea-forţă a Îngerului sferei de forţă planetară a lui Pluto: Cine moare înainte să moară, nu mai moare după ce moare.
Cu alte cuvinte, acela care îşi transcende ego-ul, care depăşeşte dualitatea, moare din punct de vedere satanic, renăscând în schimb în spirit; şi din acel moment, el devine nemuritor. Nu este vorba despre o retragere, despre o îndepărtare de oameni şi de viaţă ci dimpotrivă, despre o iubire profundă a acestei vieţi, dar de care nu ne ataşăm. Tocmai de aceea se spune că “cine nu iubeşte moartea, nu iubeşte viaţa ; căci nu putem trăi decât prin ceea ce ne face să murim”. Iată mesajul acestui Înger foarte înalt de Lumină, compasiune şi strălucire divină.
Întrucât Îngerul sferei de forţă planetară a lui Pluto este, ierarhic vorbind, pe o octavă superioară Îngerului sferei de forţă planetară a lui Marte, ziua de post, cu consacrarea roadelor postului către Dumnezeu-Tatăl pentru a intra în comuniune cu el este tot marţea.
Putem invoca prezenţa, ajutorul sau acţiunea directă a acestui Înger pentru combaterea diferitelor tipuri de afecţiuni precum probleme foarte grave ale sângelui, probleme de natură sexuală (impotenţă, frigiditate, pierderea fluidelor sexuale, insuficienta dezvoltarea organelor sexuale, tulburări de dinamică sexuală, hermafrodism, tendinţa către perversiuni sexuale, dependenţă sexuală), dificultăţi eliminatorii, cancere de orice fel dar mai ales cancerele localizate în zona abdominală şi uro-recto-genitală, toxicomanie de orice fel, tulburări mentale grave, dar şi pentru rezolvarea unor dificultăţi sau deficienţe de comportament precum conservatorism de orice fel, tendinţe dominatoare grave, setea de putere şi de bani, prezenţa constată a dorinţelor insaţiabile, frica faţă de farmece, atacuri de panică, tendinţele sataniste, posesiuni demoniace.
Invocarea îngerului sferei de forţă planetară a lui Pluto se poate face oricând, totul este doar ca noi să avem la dispoziţie minimum 30 de minute în care să nu ne deranjeze nici un telefon, nici o fiinţă, nici o urgenţă din viaţa socio-profesională. Este necesar să ne retragem într-un loc liniştit, frumos amenajat, unde am aerisit şi am folosit o lampă de aroma-terapie, practicând o interiorizare cât mai profundă. În această atmosferă liniştită, calmă, curată, “coborâm în inima noastră” şi vorbim acolo pe îndelete acestui înger, după care suntem atenţi la ce se petrece în fiinţa noastră. Putem primi un răspuns imediat, sub forma unui gând sau a unei idei, sau un răspuns mai “lent”, sub forma unor evenimente plăcute, pentru unii inexplicabile, în zilele care urmează. Totul este să fim atenţi la ceea ce se petrece în noi şi în afara noastră.
Momentul cel mai bun însă pentru astfel de practici spirituale este dimineaţa zilelor de marţi şi de duminică. Ele ne ajută să intrăm într-o stare de profundă comuniune cu Îngerul sferei de forţă planetară a lui Pluto, care va fi întotdeauna asistat şi ajutat de Îngerii sferelor de forţă planetară a Soarelui şi a lui Marte, astfel încât noi să conştientizăm (Soarele) darurile pe care le vom primi de la Dumnezeu prin intermediul lui şi să le şi folosim într-un mod activ, eficient, concret (Marte). Totodată, practicile spirituale respective ne pun în rezonanţă şi cu Pluto natal, cu tipul de energie plutoniană pe care am primit-o la naştere în conformitate cu bagajul karmic specific acestei existenţe.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte