Poveştile marilor înţelepţi din vechime spun că, la Începuturi, animalele au fost manifestarea concretă, fizică, a sentimentelor şi calităţilor fiinţei umane, precum agilitatea, puterea, rapiditatea, frumuseţea, gingăşia, devotamentul, răbdarea etc. În marile ritualuri şi ceremonialuri spirituale, ele chiar ajutau oamenii, întrucât acţionau ca nişte baterii energetice care transferau de la nivel cosmic la nivel terestru imense energii afective din sfera de forţă a Iubirii Divine Universale. Drept răsplată, oamenii le ajutau şi ei apoi, ca ele să evolueze spiritual cât mai repede, accelerând astfel trecerea de la viaţa animală la ulterioare vieţi umane, în care ele să devină conştiente de Scânteia Divină care este sufletul nostru. Dumnezeu există în tot şi în toate, dar numai omul are posibilitatea de a realiza că natura lui reală este una divină.

După ce Vârsta de Aur a apus, oamenii au început să sacrifice animalele, ceea ce a generat alterarea calităţii lor umane. Sperând că ei ar deveni mai buni, aceste animale au preluat asupra lor defectele pe care omenirea ajunsese să le manifeste (răutatea, furia, cruzimea, egoismul). Însă decăderea nu mai putea fi oprită, ea culminând, de la un moment dat încolo, cu consumarea, ca hrană, a animalelor sacrificate. Acest fapt – trecerea oamenilor de la o alimentaţie vegetariană la o alimentaţie bazată pe carne – a adus definitiv toate nenorocirile pe Pământ: bolile, scăderea nivelului de conştiinţă, pierderea relaţiei directe cu Divinitatea, deoarece scarificarea unui animal înseamnă, în realitate, o agresiune împotriva lui Dumnezeu prezent în acea fiinţă necuvântătoare.

Fiind atât de aproape de oameni din punct de vedere afectiv şi având un nivel de conştiinţă apropiat lor şi cu mult superior lumii vegetale, animalele sunt şi ele supuse aceloraşi ritmuri cosmice şi influxuri astrale care influenţează viaţa umană. Asemeni oamenilor, şi ele au lecţiile lor, indiferent că sunt animale sălbatice sau domestice, indiferent că sunt animale de rasă sau animale obişnuite. Adeseori chiar, ele ne sunt de un real folos în momente speciale ale vieţii, ajutându-ne, chiar dacă noi nu mai suntem astăzi conştienţi de aşa ceva, să ne continuăm evoluţia spirituală.

Dacă aţi fost mai atenţi, în ultimii zece-cincisprezece ani, la comportamentul animalelor – în special al celor din imediata noastră apropiere – aţi putut constata rapida lor transformare sau, mai corect spus, rapida lor umanizare. Ele ajung foarte repede să aibă un mare bagaj de informaţii, sunt mult mai receptive faţă de gama noastră emoţională iar, cu vremea, caracterul stăpânului începe să se reflecte în modul lor de a fi. În cazuri excepţionale pentru ele şi surprinzătoare pentru noi, animalele fac anumite sacrificii sau îşi riscă inclusiv viaţa ca stăpânul lor să fie ocrotit de un anumit rău. Asta arată că, încet-încet, ne apropiem cu toţii de ieşirea din ignoranţă, de noua Vârstă de Aur care bate la uşă, vârstă în care vom reface Armonia Universală şi ne vom reîntoarce la Iubirea în care Dumnezeu ne-a trimis să trăim.

Zodiacul animalelorse vrea, în conformitate cu cele de mai sus, un mic îndrumar sentimental pentru relaţia dintre om şi creaturile din jur, indiferent dacă el le are în mediul său intim sau, în general, în mediul lui obişnuit de viaţă. Adeseori, un astfel de zodiac chiar vă poate sugera ce tip de animal să vă luaţi sau ce relaţie afectivă există între dumneavoastră şi animalul pe care îl îndrăgiţi. Nu în ultimul rând, puteţi afla, astfel, ce „personalitate” are animalul dumneavoastră preferat.

 

Sfaturi spirituale pentru iubitorii de animale

Alegeţi întotdeauna cu sufletul, nu cu mintea! Sufletul simte cine are cu adevărat nevoie de iubire şi de ocrotire.

Trataţi animalul respectiv ca pe un copil sau ca pe o persoană absolut obişnuită, urmărind să stabiliţi cu el o comunicare deopotrivă afectivă şi verbală.

Evitaţi să copleşiţi animalul cu o afecţiune exagerată şi rămâneţi permanent conştienţi de necesităţile şi particularităţile speciei sale. E adevărat că el se poate umaniza foarte repede, dar numai în limitele nivelului de conştiinţă caracteristic speciei.

Faceţi un efort şi obişnuiţi-vă animalul cu mâncarea din casă. Hrana pentru animale din comerţ este o combinaţie îngrozitoare de resturi animale şi aditivi chimici care amplifică egoismul, agresivitatea, violenţa, cauzând, totodată, dezechilibre mari de sănătate. Din acest punct de vedere, animalele vor avea cât de curând boli asemănătoare fiinţei umane.

De câte ori se îmbolnăveşte animalul dumneavoastră, faceţi un efort ca, mai întâi, acolo unde este posibil, să aplicaţi un tratament naturist, pe bază de dietă şi plante medicinale. În majoritatea cazurilor, medicamentele pentru uz veterinar sunt mai nocive decât cele pentru uz uman.

Daca sunteţi o fiinţă cu credinţă fermă în Dumnezeu, rugaţi-L ca El să ajute animalul pe care îl iubiţi. Reţineţi că animalele au şi ele îngerii lor păzitori, asemeni oamenilor, îngeri care le vin întotdeauna în ajutor.

Învăţaţi-l pe animalul dumneavoastră drag să iubească oamenii şi animalele. Aceasta este lecţia spirituală principală a animalelor pe care Dumnezeu le trimite în viaţa noastră, ele având de depăşit egoismul şi individualismul.

Evitaţi să transformaţi animalul îndrăgit într-o fiinţă care să suporte efectele neîmplinirilor dumneavoastră afective şi ale atenţiei dumneavoastră exagerate. Lecţia principală pe care o avem noi, fiinţele umane, de învăţat de la animalul/animalele care există în viaţa noastră este aceea de a respecta natura proprie a celuilalt, ajutându-l să evolueze în ritmul lui, nu în ritmul nostru.

 

Consideraţii astrologice generale

Animalele născute într-un Semn de Foc (Berbec, Leu, Săgetător) sunt foarte active, dinamice, cu un deosebit spirit de iniţiativă, foarte curajoase, dar expuse adesea bolilor inflamatorii şi accidentelor. Au o gamă emoţională foarte largă şi, din aceasta cauză, manifestări adesea impulsive.

Animalele născute într-un Semn de Pământ (Taur, Fecioară, Capricorn) sunt foarte devotate, liniştite, „casnice” şi adevăraţi paznici ai bunurilor noastre materiale. Adesea pot muri de bătrâneţe sau pot duce pe picioare afecţiuni fizice de lungă durată, însă în condiţii de sănătate normală pot dovedi o foarte mare lene.

Animalele născute într-un Semn de Aer (Gemeni, Balanţă, Vărsător) sunt foarte curioase, neliniştite, uneori chiar agitate, sensibile la orice stimulare senzorială, dovedind însă o inteligenţă ceva mai vie şi mai cuprinzătoare. Sunt expuse afecţiunilor pasagere de orice fel, creând din această cauză dificultăţi de diagnosticare şi tratament.

Animalele născute într-un Semn de Apă (Rac, Scorpion, Peşti) sunt cele mai sensibile din punct de vedere afectiv şi psihic. Ele simt cel mai mult nevoia de protecţie şi siguranţă afectivă, suferind enorm, uneori chiar cu preţul vieţii, despărţirea de stăpân(i). Sunt animalele cele mai dificile din punct de vedere medical.

Animalele născute într-un Semn cardinal (Berbec, Rac, Balanţă, Capricorn) au personalităţi puternice şi simt nevoia „să participe” la toate acţiunile familiei/fiinţei care le iubeşte. Atunci când nu primesc ceea ce li se cuvine sau când stăpânul/stăpânii se abat de la „programul” afectiv, ele acţionează pe cont propriu pentru a restabili starea de normalitate.

Animalele născute într-un Semn fix (Taur, Leul Scorpion, Vărsător) se transformă cel mai greu, dar devin foarte repede ataşate de stăpân(i). Ele acceptă cu foarte mare dificultate „intruşi” în cercul lor intim şi sunt cele mai sensibile la orice formă de agresiune faţă de familia/fiinţa care le iubeşte.

Animalele născute într-un Semn mobil (Gemeni, Fecioară, Săgetător, Peşti) sunt cele mai sensibile din punct de vedere psihic şi cel mai uşor de stresat; sunt foarte mofturoase din punct de vedere alimentar, însă manifestă cea mai rapidă adaptabilitate – deopotrivă afectivă şi mentală, fiind, adeseori, chiar foarte prietenoase.

Iată mai jos şi un foarte simplu tabel orientativ pentru cele spuse până aici:

ZODIA

PERIOADA

CARACTERISTICA

Berbec

21 martie – 22 aprilie

dinamism şi afecţiune

Taur

23 aprilie – 21 mai

bucurie constant manifestată

Gemeni

22 mai – 21 iunie

curiozitate şi neastâmpăr

Rac

22 iunie – 21 iulie

nevoie de ocrotire, gingăşie

Leu

22 iulie – 22 august

regalitate şi gelozie

Fecioară

23 august – 21 septembrie

dexteritate şi altruism

Balanţă

22 septembrie – 21 octombrie

dornic de companie umană

Scorpion

22 octombrie – 21 noiembrie

agilitate, vigilenţă, putere

Săgetător

22 noiembrie – 21 decembrie

inteligenţă, dar şi egoism

Capricorn

22 decembrie – 20 ianuarie

înţelepciune şi veghere

Vărsător

21 ianuarie – 19 februarie

prietenie, exuberanţă

Peşti

20 februarie – 20 martie

loialitate, sacrificiu


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte