Universul în care locuim, împreună cu sistemul nostru solar şi cu planeta Pământ, este o adevărată bijuterie a Creaţiei Divine, plină de taine şi de frumuseţi uluitoare. Atât cât ne permit ochii şi mijloacele din ce în ce mai performante de observare a lui, constatăm că între realitatea lui fizică (de exemplu, Cerul văzut de noi) şi realitatea lui astrologică este o mare diferenţă. Constelaţiile nu alcătuiesc un simplu cerc, ci o formă geometrică mult mai complicată, pe care ne-o putem imagina sub formă unei spirale în care ele se întrepătrund în mod armonios, alături de ele existând galaxii, nori de gaze, roiuri de stele, nebuloase, quasari şi multe altele.

Spre deosebire de aceste constelaţii, zodiile alcătuiesc în mod convenţional un cerc, simbol al armoniei pe care fiinţa umană trebuie s-o dobândească de-a lungul vieţii (sau vieţilor) trăite pe Terra şi în acest sistem solar. De exemplu, Semnul zodiacal sau zodia Berbec, care ocupă în acest cerc primele 30 de grade, în cadrul spiralei constelaţiilor are o cu totul altă poziţionare. O altă diferenţă fundamentală este şi aceea că zodiile nu sunt grupuri de stele, ci simboluri şi atât, derivate, desigur, din constelaţiile corespunzătoare lor.
Babilonienii, amerindienii, grecii, dravidienii, dacii – şi, de altfel, toate marile civilizaţii – cunoşteau foarte bine Cerul. Observând forma stelelor şi a constelaţiilor, ei le-au corelat cu diferite evenimente din viaţa lor şi le-au înţeles semnificaţia pentru măsurarea timpului şi pentru înţelegerea ritmurilor cosmice şi terestre. În funcţie de miturile ei şi de aceste semnificaţii, fiecare civilizaţie le-a dat nume sugestive, simbolice.
Astăzi se cunosc 88 de constelaţii. 54 dintre ele se află în emisfera nordică a Pământului. Datorită mişcării lui de rotaţie în jurul propriei axe, aceste constelaţii răsar şi apun, asemenea Soarelui şi Lunii. Pe de altă parte, mişcarea lui de rotaţie în jurul Soarelui face ca noi să vedem pe Cer constelaţii diferite pe parcursul unui an, în funcţie de cele patru anotimpuri.
În paginile acestui magazin vom prezenta, lună de lună, fiecare dintre cele 12 constelaţii de la care şi-au luat numele cele 12 Semne zodiacale, cu care, de altfel, se şi află în legătură permanentă. De-a lungul mileniilor, ignoranţa umană a pierdut însă semnificaţia lor reală precum şi importanţa acestei legături, rămânând generaţiilor viitoare, cu siguranţă mult mai evoluate spiritual decât noi, să le redea oamenilor aşa cum sunt ele cu adevărat.
Ce e important să ştim, deocamdată, este că acolo, în acele constelaţii depărtate, locuiesc fiinţe absolut sublime, minunate, deopotrivă apropiate şi dragi lui Dumnezeu, care trimit permanent, către sistemul nostru solar şi către planeta noastră, emisii energetice benefice, divine, care ne susţin în devenirea noastră şi în drumul nostru către Tatăl Atoateştiutor.

Constelaţii vizibile în fiecare lună din an

Iată aici lista celor 88 de constelaţii, aranjate în funcţie de luna în care ele sunt vizibile pe Cer. Ea este întocmită pentru un privitor care vede cerul la ora 9:00 PM (ora 21.00). Pentru fiecare oră peste ora 21.00, adăugaţi o jumătate de lună; pentru fiecare oră înainte de ora 21.00, scădeţi câte o lună, în funcţie de coordonatele geografice ale localităţii în care vă aflaţi. Dacă vreţi să aflaţi moment exact la care o constelaţie poate fi văzută pe Cer, consultaţi un atlas astronomic sau o planisferă.
Denumirile constelaţiilor sunt date în limba latină, aşa cum sunt ele indicate în cărţile de specialitate.

Luna Constelaţiile vizibile
Ianuarie Caelum, Dorado, Mensa, Orion, Reticulum, Taurus.
Februarie Auriga, Camelopardalis, Canis Major, Columba, Gemin, Lepus, Monocero,  Pictor.
Martie Cancer, Canis Minor, Carina, Lynx,  Puppis, Pyxis, Vela Volans.
Aprilie Antlia, Chamaeleon, Crater, Hydra, Leo, Leo Minor, Sextans, Ursa Major.
Mai Canes, Venatici, Centaurus, Coma Berenices, Corvus, Crux, Musca, Virgo.
Iunie Boötes, Circinus, Libra, Lupus, Ursa Minor.
Iulie Apus, Ara, Corona Borealis, Draco, Hercules, Norma, Ophiuchus, Scorpius, Serpens, Triangulum Australe.
August Corona, Austrina, Lyra, Sagittarius, Scutum, Telescopium.
Septembrie Aquila, Capricornus, Cygnus, Delphinus, Equuleus Indus, Microscopium, Pavo, Sagitta, Vulpecula.
Octombrie Aquarius, Cepheus, Grus, Lacerta, Octans, Pegasus, Piscis Austrinus.
Noiembrie Andromeda, Cassiopeia, Phoenix, Pisces, Sculptor, Tucana.
Decembrie Aries, Cetus, Eridanus, Fornax, Horologium, Hydrus, Perseus, Triangulum.

CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte