O primăvară implozivă – Mişcarea aparent retrogradă a lui Marte în 2014

Planeta Marte este considerată de foarte mulţi planeta războiului, pentru că generează această energie, de fapt este planeta care reprezintă acţiunea, ca motor al tuturor lucrurilor. Marte are o forţă centrifugă şi arată tendinţa noastră de a ne exprima şi de a se autoexprima, de ieşi înspre afară. De aceea când Marte este retrograd, această tendinţă este mult încetinită, forţa diminuată, făcând ca ea să fie conservată, sau în anumite situaţii de a se transforma într-o forţă centripetă; în special acum, când Marte se află în semnul Balanţei, forţa este chiar centripetă, cumva Marte generând un fel de energia venusiană – adică vom experimenta felul în care lumea exterioară reacţionează la acţiunile noastre, scopul fiind de a înţelege care anume din ele produc durere. Aflat în semnul relaţiilor – Balanţa, Marte retrograd ne va proiecta spre interior, tot ceea ce am generat în exterior, fiind momentul în care putem înţelege cel mai bine felul în care putem să ne reparăm erorile de acţiune. Pe de altă parte acţiunile noastre vor fi dificil de înţeles, căci nu vor mai veni din instinct şi ca urmare a accesării inconştientului.
Pentru că cele scris mai sus sunt cumva doar cuvinte, putem înţelege felul în care am perceput relaţiile noastre şi cum au funcţionat dar mai ales felul în care am acţionat, raportându-ne la perioada 6 februarie – 27 aprilie 1997, când planeta Marte a fost ultima dată retrogradă în semnul Balanţei.
Apoi următoarea retrogradare a planetei Marte în acest semn va mai avea loc abia luna februarie din anul 2029, ceea ce ar trebui să ne determine să analizăm cu atenţie trăirile noastre şi ceea ce simţi legat de relaţiile noastre, căci se deschide un ciclu destul de lung, de aproximativ 15 ani. Pe de altă parte acum vom încheia şi ciclul deschis în 1997, perioada de retrogradare a planetei Marte – până în 20 mai, fiind perioada de intersecţie a celor două cicluri. Aceasta semnifică faptul că putem descoperi acum ce anume s-a transformat în structura noastră în acest interval de timp, ce anume am primit ca lecţii şi experienţe de viaţă în plan relaţional, în ce fel ne-am pus în practică creativitatea şi ce anume a generat ea în viaţa noastră dar şi în viaţa celor din jur, dar mai ales felul în care putem aplica mai departe tot ceea ce a fost constructiv şi cum putem deveni şi mai creativi.
Marte intră în mişcarea aparent retrogradă pe 1 martie la ora 18.22 la gradul 27 şi 31 de minute  din Balanţă şi va ieşi din ea în 20 mai 2014, când se va afla la gradul 9 şi 1 minut în acelaşi semn.
Acest parcurs are o particularitate importantă, şi anume aceea că Marte va fi pe Via combusta până la data 19 aprilie, adică va reveni la gradul 15 Balanţă, ceea ce indică o perioadă în care vor fi reveniri sau revendicări, sau reconsiderări ale acţiunilor noastre, putând să ne echilibrăm cel mai bine energia trecutului adică karma, acceptând plăţile karmice, sau chiar făcând acest lucru conştient, chiar dacă va presupune o perioadă grea şi dificilă. Interesant mi se pare că acest moment se suprapune cu sâmbăta de dinaintea Paştelui, adică are loc în săptămâna Patimilor, simbolic acesta este un mesaj extrem de important, căci aceste acţiuni sunt cele care ne vor elibera sufletul şi ne vor permite reînvierea lui. Ziua de sâmbătă în sine este guvernată de seniorul karmei Saturn, iar ieşirea din zona de Via combusta coincide cu această perioadă a anului în care ne sunt iertate toate păcatele dacă ne smerim şi cerem iertare îndreptându-ne conştient greşelile.
Apoi, va urma o perioadă de acţiune pentru eliberarea acestor energii, Marte revenind pe Via combusta în 21 iunie, în mişcare directă, o zi la fel de importantă, pentru că este solstiţiul de vară, momentul în care Lumina este foarte puternică şi ajută la curăţarea şi purificarea sufletească, astfel încât toate acţiunile noastre ar trebui să fie luminoase, practic acum primind ”răsplata” implicării în plătirea datoriilor karmice. Acest proces va dura până în 26 iulie când Marte va părăsi semnul Balanţei şi va intra în semnul de domiciliu tradiţional, atunci practic urmând procesul de eliminare a tuturor ”deşeurilor” interioare şi exterioare.
În 8 aprilie Soarele şi Marte se află în opoziţie, moment tensionat care poate genera proteste de grup sau revendicări extrem de dure.
Trebuie subliniat că Marte are în 9 aprilie cea mai mare strălucire, el aflându-se atunci la gradul 18 Balanţă, un fel de moment de înfruntare a consecinţelor, iar în 14 aprilie se află la cea mai mică distanţă de Pământ, această zi coincide cu începutul Săptămânii Patimilor, fiind posibile reparaţiile noastre fizice, psihice şi emoţionale, dar şi relaţionale – adică pe toate acestea va trebui să ne concentrăm atunci.
În săptămâna Luminată, Marte va reface Crucea cardinală şi aspectele dure cu Pluton – cuadratură şi Uranus – opoziţie, în acest fel reducând în discuţie multe evenimente care au avut loc la sfârşitul anului 2013, dar punând în funcţiune şi mecanismul de reglare a karmei.
În 11 iunie are loc conjuncţia dintre Nodul Nord şi Marte conjuncţie care are loc la gradul exact la care a început retrogradarea planetei Marte, ceea ce sugerează un moment de înţelegere a necesităţii evenimentelor pe care le-am trăit, dar şi de evidenţiere a acţiunilor viitoare necesare pentru a duce la împlinire Destinul personal sau de grup social. Aceste aspecte se vor regăsi în a doua jumătate a lunii iunie, doar că atunci acţiunile care apar sunt ca urmare a mecanismului karmic, şi practic nu mai sunt sub controlul personal şi numai sunt influenţate de Liberul Arbitru.
Mi se pare extrem de importantă această mişcare retrogradă a planetei Marte, atât prin efecte cât şi prin aspecte, fiind cumva destul de particulară, căci va contribui la schimbările care se impun în acest an.
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top