Previziuni astrologice – Mercur în 2014

2014 – Când experimentăm o perioadă dificilă a vieţii sau o problemă, pur şi simplu, aşa cum spune Cayce ne întâlnim pe noi înşine. Aceasta ar trebui să înţelegem în următorul an, şi, cu siguranţă o vom face, mai ales în cea de-a doua parte a lui.

 

INFLUENŢA PLANETEI MERCUR ÎN ANUL 2014

Mercur este, după Lună, cea mai rapidă şi dinamică planetă din sistemul nostru solar, fiind şi cea mai apropiată de Soare; Mercur şi Venus sunt denumite planete interioare, în sensul că sunt calităţi cu care am fost înzestraţi de la naştere, calităţi personale. Mercur se referă la modul de a gândi, de a vorbi, de a comunica şi de a ne adapta. De aceea el este foarte important atât într-o temă cât şi în previziuni pentru că determină modul nostru de a înţelege şi interacţiona. Pe de altă parte de mişcarea planetei Mercur sunt legate mişcările banilor, sau mai bine spus fluxul lor.

În 2014 Mercur are, ca de obicei trei cicluri, anul începând cu Mercur într-o fază  care ne va determina să fim mai rezervaţi, mai introspectivi, privind deciziile prin prisma experienţelor de viaţă din trecut. În plus vom căuta să înţelegem, nu ne vom mulţumi doar cu ceea ce ni se spune, vom încerca să descoperim mai mult, vom emite idei şi păreri noi, care vor influenţa gândirea celor din jur.

În acest context, primele zile din 2014 se vor afla sub efectul unor schimburi dure de idei sau păreri, cumva vor apare revendicări atât personale cât şi generale, acestea generând adevărate transformări. Practic până în 8 ianuarie ne vom confrunta cu deciziile pe care cei din jur le iau pentru noi, ceea ce ne va nemulţumi dar ne va obliga la luciditate. Adică va trebui să ne depăşim temerile pentru a ne putea exprima şi manifesta. Evident că acest stres va determina o perioadă de agitaţie dar şi de nervozitate excesivă. În acest interval de timp Mercur va fi vântul de la pupa care va mişca Crucea cardinală, îi va da dinamică şi o va anima.

Evident Capricornii vor resimţi din plin această perioadă, dar şi celelalte zodii cardinale, Berbec, Rac şi Balanţă vor avea mai mult senzaţia de plutire sau de pierdere a controlului.

Din 11 ianuarie, Mercur va trece în semnul de exaltare al Vărsătorului de unde ne va ajuta să ne lămurim, să ne ordonăm ideile care au venit de-a valma peste noi. Cumva gândirea noastră va fi mai lipsită de prejudecăţi şi frică dar mai ales ne va determina să luăm decizii importante. De fapt tot ceea ce facem acum se va reaşeza şi ordona în luna februarie şi martie, căci ideile de acum vor fi malaxate de minte – în perioada de retrogradare a lui Mercur, şi în final ele ne vor determina un flux nou în gânduri şi comunicare. În acest interval, practic toţi vom beneficia de o gândire mult mai corectă, mai avangardistă, chiar creativă şi originală. Este important să folosim aceste zile pentru a descoperii soluţii noi la probleme vechi. Vărsătorii vor fi cei mai avantajaţi dar şi celelalte semne de aer, Gemenii şi Balanţele.

Din 31 ianuarie, Mercur va trece în semnul de exil al Peştilor,  semn în care va şi retrograda din 6 februarie, el rămânând în mişcarea aparent retrogradă până în 28 februarie, practic cea mai dificilă perioadă şi cea mai confuză fiind cea cuprinsă între 6 – 12 februarie, când practic nu este indicat să luăm nici un fel de decizii şi să evităm orice fel de activităţi importante, mai ales comerciale. În schimb în acest interval avem posibilitatea de a primi informaţii subtile, extrem de importante pe diferite căi, evident de la Dumnezeu, iar întreaga noastră atenţie ar trebui orientată pentru a le permite accesul către sufletul nostru.

Un moment important al acestei perioade îl reprezintă data de 15 februarie când se formează conjuncţia inferioară dintre Soare şi Mercur retrograd, ea închizând ciclul deschis în 2013 şi deschizând un altul nou până în 20 iunie 2014. Practic în acest ciclu avem de învăţat relaţionarea, avem de învăţat tactul, răbdarea şi corectitudinea în comunicare, dar mai ales avem de înţeles importanţa sincerităţii în exprimare.

Mercur va reveni în semnul Peştilor în 18 martie unde va sta până în 7 aprilie, interval în care nu ne putem lăuda că avem o gândire prea coerentă, în schimb putem folosi inspiraţia pe care o avem pentru a scrie sau a ne exprima idealurile profunde. Este  o perioadă delicată şi din punct de vedere comercial, cumva fiind nevoie de mută prudenţă sau chiar evitarea activităţilor comerciale importante. Şi sănătatea va fi afectată în această perioadă, fiind posibilă declanşarea a fel de fel de viroze sau epidemii.

Între 7 şi 23 aprilie, Mercur se va afla în semnul Berbecului având din nou un factor perturbator în influenţa Crucii cardinale, fiind în conjuncţie cu Uranus, guvernatorul lui ierarhic, care-l inflamează, îl incită pe Mercur, aducând evenimente riscante şi acţiuni delicate, riscuri mari de accidente, explozii, furtuni, sau  de pulsiuni extreme. Cumva acum se declanşează din nou momente de plăţi karmice în care trebuie să trăim anumite evenimente. Toate semnele cardinale vor fi destul de bulversate de a acest tranzit, adică Berbecul, Racul, Balanţa şi Capricornul.

Imediat ce trece în semnul Taurului, pe 23 aprilie, Mercur se apropie de Soare, pentru ca în 26 aprilie să formeze conjuncţia superioară cu Soarele, perioadă de concretizări în care gândirea este practică şi eficientă. Este o perioadă productivă pentru absolut toate zodiile şi evident preponderent pentru Tauri, Fecioare şi Capricorni.

Între 7 şi 29 mai, Mercur se află în domiciliu, în semnul Gemenilor, de unde ne aduce o mare mobilitatea, simţ comercial şi o gândire rapidă, eficientă şi extrem de focusată pe ceea ce este important. Practic până la sfârşitul lunii mai avem o perioadă dinamică, activă, plină de veselie şi foarte productivă din perspectivele reprezentate de planeta Mercur.

În 29 mai Mercur trece în semnul Racului activând din nou Crucea cardinală, în acest semn retrogradează din data de 7 iunie sfârşindu-şi retrogradarea în semnul de domiciliu al Gemenilor în 1 iulie. Mercur revine – cum spuneam, retrograd fiind, în semnul Gemenilor din 17 iunie, tocmai pentru a sublinia ceea ce era important pentru fiecare dintre noi şi nu am înţeles sau acţionat. Aşa încât aflându-se din nou în propriul domiciliu formează conjuncţia inferioară cu Soarele care închide ciclul deschis în 15 februarie şi deschide un altul nou până în 16 octombrie. În acest ciclu avem de înţeles şi învăţat un nou limbaj social, avem de înţeles necesitatea revoluţionării gândire noastre, dezvoltându-ne percepţiile extrasenzoriale. Această conjuncţie se află în preajma solstiţiului de vară, când energia şi forţa naturii sunt maxime, când puterea Soarelui este şi ea extrem de mare, iar evenimentele care au loc sunt pe măsura acestor energii, adică puternice, în forţă, radicale.

Mercur revine în semnul Racului din 13 iulie unde va sta până în 1 august când va trece în semnul Leului. În acest interval de timp vom resimţi din plin lupta surdă din interiorul fiecăruia dintre noi, care se va da între emoţii şi raţiune.

Din 1 în 15 august, Mercur aflat în semnul Leului, este intens activat atât prin conjuncţia cu Jupiter dar şi prin conjuncţia superioară cu Soarele din 8 august, aspecte care ne sporesc orgoliul şi vanitatea dar, în acelaşi timp ne potenţează calităţile creative şi imaginaţia, obligându-ne să abordăm un tip de gândire nou, să avem o atitudine fermă, decisă, fiind capabili să ne urmări cu forţă interesele.

Între 15 august şi 2 septembrie, Mercur se află în propriul domiciliu, Fecioara, amplificându-ne toate calităţile practice, simţul analitic şi critic, tendinţa spre perfecţionare şi autocontrol. Este o poziţie bună, care trebuie folosită exclusiv pentru a ne ordona activităţile dar şi pentru a le analiza pe cele care nu funcţionează corect.

Între 2 şi 28 septembrie Mercur parcurge semnul Balanţei, activând din nou Crucea cardinală, generând tensiuni relaţionale extreme şi amplificând tensiunile sociale. Este o perioadă dură, cu multe tensiuni şi revolte, cu atitudini extremiste dificil de controlat, în care avem nevoie de mult tact şi autocontrol.

În 28 septembrie Mercur ajunge în semnul Scorpionului, în care retrogradează din 4 octombrie, ca apoi în 10 octombrie să revină în semnul Balanţei, unde stă în mişcarea aparent retrogradă până în 25 octombrie. În acest interval, mai exact în 16 octombrie, se încheie ciclul Soare Mercur, prin conjuncţia inferioară pe care o formează cele două planete,  început în 20 iunie şi, în acelaşi timp se deschide unul nou, până 12 februarie 2015. În acest ciclu avem de învăţat şi înţeles relaţiile cu familia, de descoperit rădăcinile noastre, dar mai ales de a accepta iubirea necondiţionată.

Mercur revine în semnul Scorpionului din 9 noiembrie şi formează conjuncţie cu Saturn, ultima pentru următorii 28 de ani, din semnul Scorpionului, în data de 26 noiembrie, la ora 4.36. Ea ne aduce sau mai bine spus ne subliniază că este momentul pentru a ne lărgi experienţa, pentru a vedea dincolo de aparenţe şi de a ne depăşi limitările materiale, în domeniul cunoaşterii, ceea ce este echivalent cu o transformare asupra înţelegerii lumii şi

Principiilor sale de funcţionare.

După formarea acestui aspect atât de important, probabil că mai ales la nivel subtil, Mercur va trece în semnul Săgetătorului, semn de exil, din 28 noiembrie, cumva atenţia şi gândurile noastre fiind orientate mai mult spre partea superficială a vieţii. În acest semn va forma conjuncţia superioară cu Soarele în 8 decembrie, ceea ce ne va face să fim mai lipsiţi de coerenţă, mai confuzi şi mai distraţi, cel puţin în perioada 4 – 12 decembrie – fiind prudent să evităm afacerile importante sau semnarea de contracte în acest interval. Oricum din 17 decembrie va trece în semnul Capricornului, fiecare dintre noi revenind la gânduri mai concrete şi idei mai practice. Iar ziua de Crăciun ne va aduce conjuncţia anuală dintre Mercur şi Pluton, aspect care ne aduce forţă, capacitatea de a decide şi voinţă în gândire.

Această mişcare a planetei Mercur, şi de fapt toate aspecte din acest an, se formează de fiecare dată, cu aceleaşi conotaţii dar nuanţe diferite. Dar, în acest an, este interesant că ciclicitatea pare să nu mai fie de actualitate, căci ni se vor schimba semnificativ percepţiile, tocmai pentru că vom intra într-un proces complex de transformare şi regenerare spirituală.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top