Previziuni astrologice – Venus în 2014

Venus începe anul 2014 în mişcare aparent retrogradă, şi cumva într-o poziţie extrem de tensionată şi iritantă. De aceea se poate spune că din punct de vedere sentimental şi emoţional începem anul 2014 sub auspicii mai severe, mai reci, poate pentru că suntem deosebit de maliţioşi şi ne lăsăm conduşi de resentimente şi frustrări.

Când planeta Venus este în mişcare aparent retrogradă – ceea ce se întâmplă la aproximativ la 1 an şi 7 luni odată, pentru o perioadă de aproximativ 6 săptămâni (de aici rezultă că, spre deosebire de Mercur care retrogradează de 3 ori pe an, Venus retrogradează mult mai rar, motiv pentru care noi resimţim cu o intensitate foarte mare mişcarea ei aparent retrogradă) –  noi suntem mult mai zgârciţi în exprimarea sentimentelor, mai puţin concesivi şi permisivi, mai egoişti, într-un anume fel, adică în sensul că ne urmărim doar interesele personale, ale momentului. Este bine de ştiut că Venus retrogradează în acelaşi semn odată la 8 ani, ultima retrogradare în semnul Capricornului având loc începând cu sfârşitul lui decembrie 2005 şi ianuarie 2006. În semnul Capricornului Venus îşi manifestă latura concretă, practică, ea este lucidă şi analizează tot ceea ce este necesar, fiind un administrator excelent al resurselor personale, sancţionând pe orice a abuzat de ele – aceasta fiind principala cauză a problemelor relaţionale.

Practic planeta Venus are un cuvânt greu de spus acum, legat de efectele Crucii cardinale, ea făcând să funcţioneze extrem de rapid legea cauză efect, mai ales că principiile după care acţionează sunt concrete, materiale şi evidente, adică greu de combătut. De fapt sfârşitul anului 2013 a la dus destrămarea multor cupluri şi, cel puţin, toată luna ianuarie va acţiona în acelaşi stil sau şi mai dur.


Ianuarie

Pe 7 ianuarie Venus şi Lilith formează o opoziţie dură, cu Venus retrogradă şi Lilith în semnul Racului, acţionând resortul emoţional şi pe cel al trecutului, aşa că cel puţin în primele 10 zile din ianuarie este important să fim prudenţi, să renunţăm la reproşuri dar şi la resentimente, lăsând luarea deciziilor pentru luna februarie, mai ales dacă acestea au conotaţii emoţionale, sentimentale sau materiale.

Pe 8 ianuarie Mercur şi Venus retrogradă se află în conjuncţie şi practic ne ajută să ne punem ordine în gânduri, sentimente şi acţiuni. Este un moment important de conştientizare, în care avem înţelepciunea de a înţelege schimbările necesare în viaţa noastră. Este un aspect minor, dar de o duritate extremă, el venind mai mult în întâmpinarea noastră, adică nu avem prea multe soluţii de ales, pentru că suntem mai mult la capitolul impuse.

Pe 11 ianuarie are loc conjuncţia inferioară dintre Soare şi Venus retrogradă în semnul Capricornului, această închide un ciclu început în 14 ianuarie 2006 şi deschide un altul până ianuarie 2022. De aceea este important ca în această perioadă să ne analizăm atât proiectele materiale cât şi pe cele sentimentale, să facem ordine, curăţenie şi să stabilim exact ceea ce avem nevoie în viaţa noastră pentru a ne simţi împliniţi şi echilibraţi. Această conjuncţie este greu de sesizat, şi, dificil de gestionat. Asta şi pentru că există o tendinţă excesivă spre fuga de responsabilitate, care ne determină să amânăm, dar de fapt în acest fel îi lăsăm pe cei din jur să decidă pentru noi. Pe de altă parte ea se formează pe Luna fără direcţie un motiv suficient de bun pentru a ne distrage atenţia de lucrurile importante şi a ne împiedica să vedem corect realitatea. Este nevoie de un efort de voinţă şi concentrare pentru a reuşi.

Pe 16 ianuarie Venus retrogradă şi Marte sunt în cuadratură, un aspect extrem de tensionat şi dur, care ne afectează în special relaţiile şi de aceea este nevoie de prudenţă maximă începând cu 12 ianuarie până în 19 ianuarie.

Pe 24 ianuarie Venus va fi în cel mai apropiat punct de Soare ceea ce evident va aduce în relaţiile noastre o energie dificil de gestionat, cu tact, iubire şi răbdare putem transforma tensiunile şi lecţiile acestei perioade în adevărate momente de înţelepciune.

Din 31 ianuarie Venus revine la mişcarea directă cumva zona relaţională devenind puţin mai relaxată.

Februarie

Venus reface mai multe aspecte şi repune ordine în acţiunile financiare, ea aflându-se în continuare în semnul Capricornului, doar că în mişcare directă. Este oarecum un fel de perioadă de reanalizare a conjuncturilor, de curăţenie şi eliberare de stres şi poveri. Toate acestea este important să le facem cu noi înşine, fiind indicat să ne interiorizăm şi să lucrăm asupra atitudinii şi gândirii pe care o avem.

În 26 februarie, Luna ocultează planeta Venus, ceea ce poate aduce un fel de con de umbră în relaţiile noastre, mai ales cele care au fost zdruncinate de mersul aparent retrograd a lui Venus, de a aceea este prudent ca în zilele de 26, 26 şi 27 februarie să ne abţinem de la discuţii contradictorii şi să nu răspundem provocărilor care apar.

Martie

Din 5 martie Venus intră în semnul Vărsătorului, de unde aduce mai multă detaşare. Se refeace opoziţia Venus Lilith – în 6 februarie, dar pe o altă parte ea are o cu totul altă tonalitate şi alte nuanţe, căci Lilith se află în semnul Leului. Din acest motiv apar tensiuni datorate orgoliilor şi vanităţii, fiind un fel de competiţie pentru a arăta cine este mai presus şi cine conduce sau are dreptate.

Apoi spre sfârşitul lunii, Venus şi Saturn sunt în cuadratură, ceea ce amplifică suspiciunile, gelozia şi posesivitatea, fiind nevoie de foarte mult tact şi diplomaţie în relaţii.

În 22 martie, Venus se află la cea mai mare elongaţie, adică este la cea mai mare depărtare de Soare, privind de pe Pământ, fiind momentul cel mai bun de a observa pe cerul înstelat, dar, influenţa ei este destul de rece, iar relaţiile noastre sunt distante, glaciale, ca în povestea Crăiasa zăpezii, este ca şi cum am avea un ciob de gheaţă în inimă şi ne este greu să ne emoţionăm sau să ne manifestăm sentimentele.

Aprilie

Din 5 aprilie Venus trece în semnul de exaltare al Peştilor şi readuce liniştea şi oarecum acalmie în viaţa noastră sentimentală. Este o perioadă bună în care ne putem folosi creativitatea şi simţul artistic, în care avem toate şansele de partea noastră pentru a reuşi.

Mai

Din 3 mai Venus trece în semnul Berbecului unde se află în exil, fiind slăbită, în sensul că energia dură, războinică a semnului se mulează perfect pe această planetă. De aceea toate aspectele pe care le face au o conotaţie de impulsivitate şi reacţiune la orice propunere. Aspectele sunt şi ele tensionate, şi, în plus Venus face ca şi Crucea cardinală să fie mişcată şi de puterea emoţiilor dar mai ales de impetuozitate şi vanitate care se manifestă. Arta conducerii dinamice, provocatoare, eficiente, este disponibilă fiecăruia, totul este să nu o transformăm în război, adică să nu-i obligăm pe cei din jur să ne urmeze, pentru că în aceasta constă provocarea. Venus în Berbec ne poate inspira, şi anima, secretul este să nu poruncim. Cumva această stare este amplificată şi de faptul că Venus se află la afeliu – 16 mai, adică la cea mai mare distanţă de Soare, aşa încât ambiţia este cea care probabil are tendinţa de a o anima, deci cu siguranţă orgoliul va fi exacerbat.

Cel puţin până la jumătatea lunii Venus se află în conjuncţie cu Uranus şi aduce o tentă de impulsivitate şi non-conformism în manifestarea calităţilor venusiene.

Pe de altă parte Venus, micul benefic este în cuadratură ci Jupiter marele benefic, ceea ce face ca noi să fim orientaţi mai mult spre a face, spre a acţiona, indiferent cum şi unde, cu preţul unor greşeli care pot fi destul de scump plătite ulterior. Exagerarea, discursul demagogic şi exagerările sau fanfaronada sunt frecvente la sfârşitul lunii mai.

Iunie

De fapt din 29 mai, Venus va trece în semnul de domiciliu, Taurul, de unde ne va amplifica puterea de muncă, simţul estetic dar şi cel practic. Din acest semn, ne va aduce oportunităţi şi conjuncturi favorabile cu condiţia de a rezolva tensiunile existente în viţa noastră cotidiană, sau de a ne elibera din relaţii sau conjuncturi deosebit de sufocante.

Cel mai greu va fi de controlat vanitatea şi orgoliu care vor funcţiona ca un fel de resort în faţa provocărilor care apar, îndepărtându-ne de ceea ce ar trebui să facem.

Din 23 iunie Venus va trece în semnul Gemenilor semn din care ne va ajuta să ne restabilim bucuria de a trăi dar mai ales să ne exprimăm creativ, să fim armonioşi în atitudinea de zi cu zi, să ne dorim un mediu echilibrat. Sunt la modă provocările de tot felul, dar şi comportamentul superficial în sensul de facil, adică vom pune mai puţin preţ pe ceea ce este cu adevărat important, dar, în acelaşi timp ne vom putea detaşa de orice fel de dependenţa sau nemulţumiri personale. Atenţie la cleveteli şi bârfe, cuvintele se vor întoarce ca o armă şi se vor răzbuna.

Din 18 iulie Venus se va afla în semnul Racului, unde teoretic cât şi practic se simte în largul ei, pentru că poate să-şi exprime emoţiile, nelimitat. Cumva de aici ne aduce romantism, dar şi posesivitate, tendinţa de a acapara sau de a sufoca prin intensitatea trăirilor, o apropiere de familie şi casă, dorinţa de a ne aranja şi decora locuinţa, de a ne exprima creativitatea şi gustul pentru frumos. Este o perioadă ideală pentru a ne vindeca şi stabiliza relaţiile, pentru a ne redefini sentimentele, sau pentru a înţelege unde anume exagerăm.

Din 12 august  Venus se află în semnul Leului, ceea ce înseamnă că gustul pentru distracţie, iubire şi relaxare este maxim. În plus, cel puţin până în 20 august suntem favorizaţi de soartă, norocoşi şi practic ne apar şanse extraordinare, totul este să ne folosim imaginaţia şi creativitatea pentru a le concretiza. Acest aspect se datorează conjuncţiei anuale dintre Venus şi Jupiter , ele dau un spectacol magnific, pe cerul de dimineaţă, devreme, poate şi pentru că grupul de stele Beehive din constelaţia Cancer va fi doar la 1 grad depărtare cele două.

Atenţie în ultimele zile ale lunii, de fapt începând cu 25 august, când această stare poate să aducă prejudicii relaţiilor, gelozii, sau pur şi simplu să apară fel de fel de reproşuri legate de superficialitatea cu care ne tratăm partenerii de viaţă.

Septembrie

Venus se află în semnul Fecioarei, aici avem mult simţ practic şi ne îndreptăm corect atenţia doar spre ceea ce ne este necesar sau este eficient. Totul este să nu ne lăsăm furaţi de mici amănunte sau să ne pierdem coerenţa, amânând şi lăsându-ne influenţaţi sau seduşi de mici plăceri. În acest fel vom pierde ceea ce avem şi, pentru că în acest semn Venus este în cădere, este foarte uşor să numai avem simţul măsurii sau al proporţiilor. Din acest motiv rănim foarte uşor, ne blocăm sentimentele chiar dacă suferim, pentru că este mai important că celălalt suferă mult mai mult. Venus poate aduce blocaje legate de

sănătate, mai ales femeilor şi în special pe sistemul endocrin.

Octombrie

Venus se află în propriul domiciliu, Balanţa, ceea ce teoretic ar trebui să ne sprijine în relaţiile afective, să ne facă mai echilibraţi şi armonioşi. Practic se pare că lucrurile nu stau chiar aşa, căci se activează Crucea cardinală, iar Venus se transformă într-o adevărată amazoană, exprimându-şi mai mult independenţa şi revendicând drepturile pierdute. De aici până a se declanşa un război de uzură în relaţia de cuplu nu este decât un pas. De aceea aş putea spune că această perioadă este provocatoare, ea putând aduce clarificări rapide dar şi pierderi ireparabile.

Din 23 octombrie Venus trece în semnul Scorpionului unde se află în exil, iar pe 25 octombrie va forma conjuncţia superioară cu Soarele, moment de maximă exprimare a pasiunilor noastre, în care ne putem întâlni cu rezultatul concret depus în manifestarea creativităţi dar şi al manifestărilor sentimentale. Acest aspect mi se pare demn de remarcat mai ales pentru faptul că în pe 23 octombrie este eclipsa parţială de Soare, cumva personalitatea noastră aflându-se într-un con de umbră, şi de aceea ceea ce vrem să exprimăm la nivel sentimental este greu de recepţionat. În schimb trăirile interioare sunt profunde, răscolitoare, sau de-a dreptul bulversante, fiind o perioadă de câteva zile în care realizăm că iubirea şi frumuseţea sunt aprige şi necesită o permanentă şi constantă dedicare pentru a le cizela şi dezvolta.

Apoi ca un fel de paradoxuri, în sensul descoperirii adevăratelor valori, din iubire, artă, creaţie, ni se aduc momente prin care trebuie să înţelegem că arta transformării este hrănită de credinţă, că ceea ce este ascuns este adesea cu mult mai puternic decât ceea ce este vizibil, de aceea să avem tac  şi răbdare, pentru a nu judeca înainte de a înţelege complet o conjunctură sau situaţie.

În 13 noiembrie Venus şi Saturn, au ultima conjuncţie, pentru următorii 28 de ani, în semnul Scorpionului. Este important să fim atenţi la ceea ce simţim începând cu 10 noiembrie şi până în 16 noiembrie; este posibil să fie trăiri marcante, aparent frustrante, dar a căror valoare este ca a unui diamant ascuns, care a trecut printr-un proces greu d şlefuire iar acum este gata să iasă la lumină. Răbdarea şi credinţa sunt valorile cele mai importante în această perioadă.

Din 16 noiembrie Venus trece în semnul Săgetătorului, schimbând puternic starea noastră de spirit, adică ne vom relaxa, ne vom ocupa de micile bucurii şi plăceri ale vieţii, ne vom satisface gusturile şi nevoia de aventură. De multe ori vom face excese, fiind oarecum îndepărtaţi de ceea ce este profund, fiind cumva în relaţii convenţionale, de suprafaţă, socialul fiind cel mai important. Gustul de a călătorii de a ne bucura de lucruri oarecum extravagante sau de a ne distra este maxim, în viaţă avem nevoie şi de astfel de momente.

Din 19 decembrie Venus trece în semnul Capricornului, cumva îndreptându-ne atenţia spre lucrurile importante, serioase, spre valorile familiale, îndepărtându-ne de social şi îndreptându-ne atenţia spre ceea ce sufletul nostru are nevoie, spre siguranţa şi încrederea, necesare pentru a se manifesta.

 

***

Ce ne va învăţa Venus în acest an?

Pentru a învăţa să ai încredere trebuie să începi să fii complet ne­utru în privinţa a ceea ce ţi se întâmplă în viaţă. Nu trebuie să vezi lucrurile într-o lumină pozitivă. încetează, însă, de a le vedea într-o lumină negativă. Încetează de a-ţi mai impune aşteptările asupra eveni­mentelor şi circumstanţelor din viaţa ta. Pur şi simplu, lasă viaţa să mear­gă înainte şi vezi ce se întâmplă.

Dumnezeu nu-ţi cere să te converteşti. Nu-ţi cere să renunţi la in­telectul tău şi să crezi în ceva. El îţi cere ceva mult mai simplu. Încetează doar de a mai judeca, încetează să mai găseşti vinovaţi, încetează de a-ţi mai impune aşteptările, voinţa, modul tău de a interpreta, de a-ţi imagi­na realitatea – şi vezi ce se întâmplă.

El îţi spune un lucru foarte simplu. El spune: „Crezi că ştii ce se întâmplă, dar nu eşti fericit. Cunoaşterea ta, modul în care judeci şi inter­pretezi nu-ţi aduc pacea sau împlinirea. Lasă-le pentru câteva clipe de-o parte. Dă-i vieţii o şansă. Trăieşte-o, fără să-i mai impui limitările tale”.

Când faci acest lucru, obţii rezultate incredibile. Totul merge lin. Problemele se rezolvă. Relaţiile merg pe un drum drept. Viaţa ta începe să dea roade. Şi toate astea se întâmplă, deoarece ai renunţat la ideea că „ştii” ce rost are viaţa ta.

Vezi tu, dacă intenţionezi să-L laşi pe Dumnezeu să se ocupe de viaţa ta, trebuie să renunţi la ideea că „ştii”. Treptat, adopţi atitudinea că treaba ta este doar să apari, să fii prezent, să laşi lucrurile să meargă de la sine. Ştii că nu tu eşti cel care face ca viaţa să se desfăşoare. Prin urmare, încetează de a te mai strădui. încetează de a mai încerca să rezolvi lu­crurile. Fă-ţi apariţia şi fa ceea ce ţi se cere să faci în acel moment.

Atâta timp cât insişti să faci planul tău, nu poţi şti care este planul lui Dumnezeu. Dumnezeu nu se poate ocupa de nimic, atâta timp cât tu crezi că eşti şeful. Paul Ferrini

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top