Previziuni astrologice – Marte în 2014

Planeta Marte reprezintă în astrologie, energia personală, fiind o funcţie arhaică, primitivă, în sensul de brută, instinctivă, care are nevoie de influenţa altor factori pentru a da tot ce este mai bun în el. În principal planeta Marte este intim legată de activitatea lui Venus, aici inspiraţia dată de această planetă poate face să apară acţiuni inspirate şi creative. Apoi voinţa indicată de Soare, dă impulsul pentru ca Marte să-şi exprime forţa.

Altfel Marte exprimă energia sau folosirea energiei, sau a oricărei alte puterii pentru a se realiza dorinţa, de aceea este de cele mai multe ori asociat cu impulsivitatea sau egocentrismul. Pe scurt stimularea este necesară pentru ca acestă planetă să acţioneze optim.

Deoarece anul 2014 începe cu Marte în semnul Balanţei, în exil, este foarte greu să specificăm ce ne dorim, el pare să nu aibă un scop care să-l inspire şi este frustrat, furios, atrăgând încurcături,  acţionând ca un adolescent plictisit, şi, în acest fel făcând să se tensioneze relaţiile, fără motive reale. Spuneam că el lucrează într-un mod intim împreună cu planeta Venus, care la început de an se află în mişcare aparent retrogradă, aşa că acest cuplu este slăbit, obosit, neinspirat, chiar cu o tentă de cinism şi sarcasm distrugător, lăsând să se piardă ceea ce este mai valoros în fiecare dintre noi, energia iubirii. Practic ne pierdem la acest început de an, motivaţia luptei, ca şi cum nu ştim pentru cine sau ce să ne avântăm, de fapt, este cel mai rău lucru, căci atunci suntem gata să împrumutăm dorinţele altora sau mai bine spus putem fi uşor de manipulat în alte scopuri decât cele personale. De fapt periodic avem nevoie de aceste perioade de aşa zisă neputinţă tocmai pentru a înţelege că adevărata putere a lui Marte este energia non-violenţei, Marte nu învinge prin distrugere ci prin transformare, adevăratele calităţi necesare supravieţuirii vor reflecta vechea nobleţe şireată şi abilă a lui. Cât despre dorinţă, da, Marte ne provoacă pentru a ne întreba fiecare dintre noi ce vrem, răspunsul fiind energia pură care ne îndeamnă pe calea vieţii; până la urmă trebuie să ne înţelegem dorinţele, să ţinem cont de ele, evident după ce le-am lăsat să se maturizeze sau le-am distilat, în acest fel înţelegându-le adevărata natură.

Spuneam că începem anul 2014 cu Marte aflat în exil în semnul Balanţei, unde va sta până în 27 iulie 2014, deoarece în acest semn va şi retrograda. Apoi va trece în semnul Scorpionului, Săgetătorului, Capricornului iar la sfârşitul lui 2014 se va afla în semnul Vărsătorului, deci el va parcurge doar 5 semne, practic delimitând anul în 7 perioade, după cum urmează.

Prima perioadă cuprinsă între 1 ianuarie 2014 – 1 martie 2014, în care Marte se află în mişcare directă în semnul Balanţei.

Probabil că această perioadă este şi cea mai dură, cea mai intensă în exprimarea dorinţelor, care de cele mai multe ori se manifestă prin crize majore de personalitate, frustrări, revolte mocnite, relaţii tensionate. Chiar de la începutul anului Marte formează – 3 ianuarie – cuadratura descrescătoare, anulă, cu Soarele, el de fapt fiind în această zi în cea mai îndepărtată poziţie faţă de Soare . De fapt întreaga lună ianuarie se anunţă extrem de dură, Marte formând pe rând cuadratură cu Jupiter aflat în mişcare aparent retrogradă, cu Venus aflată la fel în mişcare aparent retrogradă şi cu Mercur. Practic în acest fel Marte acţionează ca un resort asupra vieţii noastre sentimentale, asupra gândurilor noastre, asupra personalităţii noastre cât şi asupra legilor sociale şi relaţionale. Toate sunt inflamate până la combustie, Marte având rolul miezului unui magnet, atrăgând prin rezonanţă magnetică tensiunile şi amplificându-le exponenţial.

Chiar dacă se află în exil, şi pare slăbit, Marte, prin cuadratura cu Pluton şi opoziţia cu Uranus, ţin tensiunile la cele mai înalte cote. Avem nevoie de mult tact, diplomaţie şi răbdare, în luna ianuarie, pentru ca să nu se declanşeze evenimente neplăcute, probleme de sănătate sau pierderi considerabile.

Din luna februarie, se mai atenuează puţin tensiunile, de fapt noi avem răgazul de a ne ordona şi sintetiza experienţele trăite, în scopul distilării lor, aşa cum am spus mai sus.

Există o excepţie, şi anume în perioada 1 4 februarie, când se află lângă steaua Spica, ceea ce-l face să se manifeste mai dur.

A doua perioadă este cuprinsă între 1 martie 2014 şi 20 mai 2014, şi reprezintă intervalul de timp în care Marte va sta în mişcare aparent retrogradă în semnul Balanţei.

În ziua când Marte retrogradează, este şi Luna Nouă din semnul Peştilor, aspect care sugerează că urmează o perioadă de cel puţin o lună, în care sunt obligatorii înţelegerea schimbărilor care trebuie să aibă loc. Revin în prezent idei şi informaţii care ne ajută să ne dezvoltăm gândirea şi să vindecăm sufletul şi corpul; în plus revin în prezent, mai ales în prima jumătate a lunii martie, evenimente, mai ales în plan sentimental, necesare pentru a ne armoniza relaţia şi a ne găsi tihna şi pacea sufletească. Este ca un răgaz, ca un termen de sedimentare şi înţelegere pentru a lua deciziile corecte. Este o perioadă de respiro pentru rearanjare şi asimilare.

Apoi, din luna aprilie, totul se va desfăşura cu o viteză ameţitoare, iar în plan relaţional, tensiunile care au persistat, care nu au fost eliminate sau transformate, revin în forţă, având efectul unui taifun. Primul semnal îl dă opoziţia Marte retrograd Junona, aflate în recepţie mutuală, fiecare încercând să-şi stabilească supremaţia prin confruntare. În acest context este foarte greu de păstrat echilibru, mai ales pentru că Soarele este în conjuncţie cu Junona, dându-i multă forţă, practic şi opunându-se lui Marte. Acest aspect se suprapune peste opoziţia Jupiter Pluton, ceea ce aduce în prezent situaţii rămase nerezolvate din vara lui 2014, dar care acum revin în forţă pentru a fi rezolvate.

De aceea se poate spune că este un moment extrem de delicat, în care Liberul nostru Arbitru este mult diminuat, tocmai pentru că nu am făcut transformările necesare sau pentru că nici măcar nu ne-a interesat. Evident că multe relaţii de cuplu stabile, se pot zdruncina sub greutatea acestor aspecte, de aceea este extrem de important să facem lucrurile la timpul lor, să nu evităm rezolvările care se impun, dar mai ales să fim sinceri şi să ne asumăm responsabilităţile care ne revin.

Comunicarea va fi extrem de dificilă, abruptă, dură, cu toate acestea este nevoie măcar de sinceritate şi simţ de răspundere, pentru a ne susţine ideile sau afirmaţiile.

Multe aspecte legale care trebuiau rezolvate încă de la începutul lunii ianuarie, revin în prezent doar că acum numai este vorba de avertismente sau semnalări ci de acţiune în forţă, concretă, pentru a fi soluţionate problemele definitiv.

În jurul datei de 23 aprilie se pun în practică extrem de multe acţiuni, ele au fost semnalate de acum un an, mai exact de la sfârşitul anului 2013, au fost lăsate în aşteptare tocmai pentru că trebuiau făcute schimbări importante, ne efectuate acestea au atras complicaţii şi situaţii extreme care acum se vor manifesta din plin.

În luna mai, rămân de rezolvat în continuare situaţiile sentimentale, sau mai exact armonizarea dorinţelor noastre cu necesităţile, fiindcă acum vor fi sancţionate toate exagerările, sau toate excesele care au generat situaţii de compromis.

A treia perioadă este cuprinsă între 20 mai şi 27 iulie, când Marte revine la mişcarea directă şi se află tot în semnul Balanţei.

În ultimele zile din mai şi primele zile din iunie, se constată un fel de relaxare după încordarea maximă prin care am trecut. Dar, atenţie, este doar o aparenţă, căci acum se adună toate forţele pentru a se pune în practică schimbările care s-au semnalat. Fiecare va trece prin acestea, în funcţie de felul cum au gestionat schimbările dar mai ales de felul în care le-au acceptat. Aşa că din 12 iunie şi până la sfârşitul lunii va fi o perioadă de acţiuni intense de aplicare şi reconstrucţie care se va încheia cu punerea în practică a unor noi legi de funcţionare atât la propriu cât şi la figurat; cumva ele vor fi impuse.

Luna iulie va fin una de construcţie, în care primim tot ce avem nevoie pentru a ne schimba viaţa şi a ne descoperi sensul de mers şi direcţia. Dirijarea corectă a energiei fizice, este un factor fundamental în plata datoriilor karmice, voinţa este motorul care ne propulsează, iar înţelegerea propriei meniri vine de la sine.

A patra perioadă este cuprinsă între 27 iulie şi 14 septembrie 2014, când Marte va fi în semnul Scorpionului.

Odată intrat în acest semn Marte capătă mai multă forţă de acţiune şi se concentrează pe rezolvarea problemelor restante, mai ales în domeniul social şi politic. Este foarte posibil ca multe din greşelile noastre comise intenţionat să fie sancţionate concret, este la fel de important de ştiut că fiecare dintre noi este la fel de învăţare rapidă a noilor instrucţiuni, în care tot ceea ce este vechi sau perimat va fi înlocuit. Suntem susţinuţi, primi informaţiile de care avem nevoie şi persoanele abilitate să ne susţină sau să se implice total în aceste acţiuni.

Ultima parte a lunii august este extrem de importantă, datorită aspectelor care se formează. În primul rând are loc conjuncţia Marte Saturn din semnul Scorpionului, care ne spune că rău pe rău se scoate şi cui pe cui, adică suntem ca într-un fel de terapie obligatorie de eliminare a resentimentelor, a emoţiilor distructive şi a superficialităţii. Această conjuncţie deschide un ciclu de 28 de ani, în care purificarea prin care fiecare a trecut până acum, ne permite să ne construim un viitor sigur, afaceri pe termen lung, sau orice fel de proiecte care au la bază voinţa bine orientată, înţelepciunea, ponderaţia, aducând un succes garantat. La finalul lunii august vom avea şi luciditatea de a ne clarifica relaţiile şi a ne elibera de resentimente şi frustrări.

 

A cincea perioadă este cuprinsă între 14 septembrie şi 26 octombrie 2014, când Marte va fi în semnul Săgetătorului.

Este cea mai liniştită şi constructivă perioadă, în care vor da rod toate schimbările şi acţiunile noastre, în care tot ceea ce ne-am propus şi ne-am dorit la modul cel mai constructiv şi creativ se va realiza. Şi în plan sentimental se va instala acalmia şi încet, încet iubirea îşi va face apariţia. În 28 septembrie Marte se va afla lângă steaua Antares ceea ce va genera timp de câteva zile un fel de forţă interioară deosebită care ne va ajuta să ne urmăm calea,

 

A şasea perioadă este cuprinsă între 26 octombrie şi 5 decembrie, când Marte se va afla în semnul de exaltare al Capricornului.

Practic este cea mai bună poziţie a acestei planete, de aici ne aduce eficienţă, acţiuni concrete şi mult succes şi dedicare. Acţiunile vor fi avangardiste, de viitor, originale şi inspirate. Conjuncţia dintre Marte şi Pluton, guvernatorul său ierarhic superior, deschide un ciclu de 2 ani şi trei luni, legat de proiectele care ne aduc renume social, recunoaştere profesională, putere de exprimare şi de transformare. Practic este cea mai productivă şi constructivă perioadă a anului 2014, în care nimic nu poate sta în calea proiectelor noastre.

 

A şaptea perioadă a acestui an, este după 5 decembrie, când Marte se află în semnul Vărsătorului, în recepţie mutuală cu Uranus.

Cele două planete nu numai că se află în recepţie mutuală, dar sunt şi în sextil, susţinându-se reciproc, impulsionându-se şi acţionând pentru a promova progresul în diferite domenii, pentru a ne construi strategii originale, bazate pe o viziune realistă, de ansamblu a situaţiei.

Ceea ce se pare că a rămas încă nerezolvat complet, este segmentul relaţional, unde, reapar probleme, este adevărat, pe un alt nivel, dar care ne provoacă şi ne determină să facem schimbări sau să evadăm dacă ne simţim prea marginalizaţi sau limitaţi. Marte se află la periheliu în 28 decembrie, ceea ce ne va ajuta să ne însufleţim şi să ne mobilizăm pentru a rezolva şi această problemă.

 

***

Arhanghelul Uriel ne arata cum sa interpretam mesajele vocii noastre interioare si ale viselor noastre. Gratie lui reuşim sa înţelegem mai bine natura noastră profunda si chiar putem îndrăzni sa ne asumam mai multe responsabilităţi în aceasta viaţă. Putem astfel sa ne exploatam mai bine potenţialitatea noastră latentă. Uriel ne face sa descoperim în noi lumina interioara si sa devenim la fel de strălucitori ca Soarele, exprimând iubirea si frumuseţea care anima profunzimile fiinţei noastre.

Un cărbune se simţea murdar, urât si nefolositor. Se hotărî deci sa devină alb si şlefuit. Încerca diferite produse chimice si diferite operaţii chirurgicale. Dar nu era nimic de făcut. „Singura soluţie ar fi focul „, i se spuse.
Cărbunele se arunca în foc. Deveni o creatura luminoasa, strălucitoare, caldă, iradianta, magnifica.
„Te mistui”, îi spuseră.
„Dar dau lumina si căldură”, răspunse cărbunele, în sfârşit fericit.

Lasă-te cuprins de Soarele si de Focul Spiritului şi vei străluci ca o stea pe cer pe drumurile infinitului.

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top