Previziuni astrologice – Jupiter în 2014

Anul 2014 începe cu Jupiter în mişcarea aparent retrogradă aflat la gradul 16 Rac,  în sesquicuadratură cu Junona , un grad şi un aspect provocator, el ne vorbeşte despre procesul de integrare al personalităţii. Relaţia dinamică Jupiter Junona, un cuplu consacrat în mitologie, aduce în prim plan relaţiile noastre, ele vor integra tendinţele noastre opuse, conflictele interioare, energiile bipolare multiple, şi vor declanşa evenimente profund transformatoare, căci ceea ce trebuie trăit se va întâmpla. Junona se află la grad anaretic, ea aduce evenimente care prin natura lor ne vor obliga să ne întoarcem spre interiorul nostru, să ne concentrăm întreaga atenţie asupra a ceea ce vrem să devenim, să ne conformăm pentru a putea veni în contact cu forme mai înalte de existenţă şi un sentiment adânc al transcederii de sine. Pe de altă parte trăirile din acest an vor deosebit de complexe şi ne vor schimba atitudinea şi mentalitatea legată de relaţii.

Din perspectiva mişcării planetei Jupiter în anul 2014, acesta se poate structura în patru etape, astfel:

  1. între 1 ianuarie şi 6 martie 2014
  2. între 6 martie şi 16 iulie 2014
  3. între 16 iulie şi 8 decembrie 2014
  4. între 8 decembrie şi 31 decembrie 2014

 

Perioada cuprinsă între 1 ianuarie – 6 martie 2014

În acest interval de timp Jupiter se află în mişcarea aparent retrogradă în semnul Racului, parcurgând arcul de cer de la 16 Rac până la 10 Rac. De aceea se poate spune că revine în prezent perioada cuprinsă între  10 august şi 15 septembrie, evenimentele de atunci, ori nu au fost corect înţelese, au trecut neobservate sau pur şi simplu nu am observat oportunităţile care ni s-au deschis. Mai ales până la jumătatea lunii ianuarie avem de înţeles, poate cu duritate, ceea ce atunci ne-a scăpat. Jupiter în mişcarea retrogradă ne orientează atenţia spre latura spirituală, spre căutare,  chiar dacă asta presupune o adaptare mai dificilă la realitate. Cumva există mult idealism sau o lipsă de concentrare destul de pronunţată. Poate pentru că asta este singura modalitate de a percepe schimbările care sunt necesar de făcut.

Spuneam că prima jumătate a lunii ianuarie presupune multe confruntări care ne vor orienta atenţia către ceea ce avem de făcut. Aici Crucea cardinală aduce înţelegerea puţin forţată a ceea ce avem de făcut. Tot în acest interval Jupiter formează două frumoase trigoane, unul în februarie cu Chiron şi altul la 1 martie cu Soarele. Ele sunt momente de susţinere pe care le primim din exterior pentru a ne putea mişca şi transforma mai uşor.

Mi se pare că ar trebui subliniat că dintre toate aspectele, cuadratura cu Uranus este crescătoare, ea aduce în prezent acţiuni şi evenimente care au fost declanşate extrem de subtil acum 4 ani, în 2010 în semnul Peştilor, unde Jupiter era în exaltare, aceste evenimente au provocat atunci poate că o adevărată revoluţie, înlăturând certitudinile sau ceea ce credeam că ştim; multe dintre ele au transformat radical ştiinţa. Aici s-ar putea menţiona maşinăria cuantică, cea care poate a rupt barierele înţelegerii noastre, o legătură între universul cuantic şi cel vizibil şi au fost primele răspunsuri concrete la reactorul de la CERN, iar  Planeta Gliese 581g pare să fie un Nou Pământ aflat la numai 20 de ani lumină, exemplele pot continua şi cu numeroase alte exemple.  În acest an avem două cuadraturi Jupiter Uranus, una 26 februarie cu Jupiter retrograd, iar alta 20 aprilie cu ambele planete directe, aceste aspecte ne determină să acţionăm, să ne mobilizăm pentru a fi pregătiţi de transformările care acum sunt eminente, explozive, greu de împiedicat. Este important să înţelegem că trebuie să acţionăm nu să generăm conflicte, căci altfel acestea pot rămâne fixe, generând evenimente dure, războaie şi conflicte; de aceea trebuie folosită imaginaţia, creativitatea, pentru a construi şi evolua.

Cât este retrograd Jupiter ne învaţă să dăruim, oricât de greu ne-ar fi; dacă facem un prim pas, deschidem o cale prin care primim mult mai mult înapoi. Poate că ar trebui să facem o retrospectivă a vieţii noastre, să vedem ce am făcut în ultimii 12 ani şi să alungăm din viaţa noastră ceea ce nu vrem să se mai repete sau să ia amploare.

Se poate spune că în acest interval Jupiter retrograd ne aduce oportunităţi cu condiţia de a selecta numai ceea ce este bun pentru noi şi ni se potriveşte. Jupiter poate fi extrem de înşelător dacă ne dorim doar nişte imagini convenţionale ale succesului. Anumite capacităţi ale noastre se manifestă doar când suntem cumva forţaţi, şi atunci ne întindem să obţinem mai mult, ne forţăm. Problema lui Jupiter este excesul, iar când este retrograd acesta va fi sancţionat. Practic marea majoritate este hipnotizată astăzi după idealul abundenţei materiale. Ceea ce face acum Jupiter  este ca prin saţietate şi nu numai, omul să înveţe să aprecieze ascetismul, aşa cum societatea ultramodernă, plictisită la un moment dat, va fi capabilă să accepte munca disciplinată, pe scurt materializarea spiritualului. De aceea următorul pas va fi o nevoie permanentă de adevăr, ceea ce poate aduce în lumina presei multe dezvăluiri. Apoi va fi nevoie să ne punem voinţa la încercare pentru a e confrunta cu adevărul dar şi cu probleme în cauză. Pentru asta va fi nevoie să vedem dincolo de aparenţele obişnuite, în încercarea de a descoperi caracterul ocultat, ascuns al fiecărei experienţe, persoane sau situaţii. Apoi este nevoie cumva de o decompensare, căci încărcătura emoţională este foarte mare, mai ales când Jupiter devine staţionar; în acest moment avem nevoie de a face haz de necaz aşa cum spune românul, adică de a ne ironiza propria naivitate care ne-a adus în aceste situaţii, pe care, dacă nu am fi fost aşa orgolioşi, nu le-am fi trăit. Odată ce am trecut prin toate aceste etape, putem trece la procesul de perfecţionare care va apare odată cu revenirea la mişcarea directă a lui Jupiter.

 

Perioada cuprinsă între  6 martie – 16 iulie 2014

În acest interval de timp, Jupiter se mişcă extrem de repede, în primul rând aducând rezolvări problemelor indiferent că suntem sau nu pregătiţi pentru ele.

În luna martie, după data de 23, Jupiter aduce în discuţie capitolul relaţional, care va fi extrem de tensionat, tensiuni care vor continua şi la început de aprilie. Cumva acest laitmotiv al anului, este acum la apogeu, fiind momentul de decizii sau cotituri importante.

Aşa încât se refac pentru a treia oară aspectele de cuadratură dintre Jupiter şi Uranus şi opoziţia Jupiter – Pluton, se reface cuadratura Jupiter – Marte, doar că Marte este acum retrograd, toate acestea în a doua jumătate a lunii aprilie, aşa că Sărbătorile Pascale vor aduce tensiuni şi acţiuni extreme, tocmai pentru a ne obliga să ne trezim.

Jupiter în semnul Racului ne vorbeşte şi despre rădăcini, el ne ajută la prinderea rădăcinilor, la extinderea pe orizontală fiind cumva o fază evolutivă de redeşteptare. Rădăcinile vechi sunt conservate iar cele noi dau o altă energie plantei, aducând schimbarea. De aceea întreaga lună aprilie despre asta ne vorbeşte, la început este o schimbare a mentalităţilor legate de relaţie iar apoi începe schimbarea în sine.

În luna mai au loc cicatrizările rănilor deschise, sau a celor a căror cauză am conştientizat-o undeva la început de februarie, acum ele închizându-se complet. fiecare dintre noi căpătând prinosul dat de suferinţă.

Luna iunie este cea în care Jupiter începe să construiască o punte, de la o perioadă la alta, pentru a crea căi ale influenţei reciproce. Este perioada în care Jupiter ne ascultă rugăciunile – atenţie nu dorinţele – dar ceea ce este greu în rugăciune este să ştim ce cerem, să ştim care este Binele personal.

 

Perioada cuprinsă între  16 iulie – 8 decembrie 2014

Jupiter a trecut în semnul Leului, de aici el este aducător de exigenţe, de încredere, de compasiune. Excesivul optimism asociat lui Jupiter în Leu s-a atenuat, probabil şi pentru că s-a constatat că o mare expansiune nu coincide întotdeauna cu un beneficiu.

De aici Jupiter se poate defini ca o planetă a credinţei, înţeleasă ca încredere, încredere în propriile aspiraţii, colaborând cu ceilalţi. Oscilaţia Racului a fost înlocuită cu siguranţa excesivă a Leului. Funcţia Lui Jupiter la sfârşit de iulie şi în luna august este aceea de a începe noi proiecte, de a ne deschide noi oportunităţi, de a ne înălţa progresiv către tipul de realizare pe care ne-am propus-o în această viaţă.

Putem recunoaşte, fiecare în parte, toate acestea atunci când Jupiter formează conjuncţia cu Soarele, în 18 august.

În luna septembrie se va manifesta natura duală a planetei Jupiter, material-spiritual, el va uni două simboluri care reprezintă materia şi sufletul. De aceea satisfacţiile materiale aduse de Jupiter sunt de fapt bazele materiale a ceea ce „mâine” va putea deveni căutarea unei noi conştiinţe spirituale. Mai ales la jumătatea lunii se reface cuadratura Jupiter – Ceres, dar de pe o altă poziţie, care va acţiona pentru a reuşi în tot ce avem nevoie pentru a ne asigura baza materială.

În 25 septembrie, Jupiter este în trigon cu Uranus, ajutând la implementarea corectă a acţiunilor declanşate de descoperirile extraordinare sau de o depăşire a limitelor legate de cunoaştere; este un aspect excelent care ne va îndruma paşii în direcţia corectă.

Luna octombrie este una extrem de prosperă, în care nimic nu ne va sta în cale pentru a ne implementa noi proiecte, pentru a reuşi să ne dezvoltăm armonios, pentru a ne reface relaţiile şi a ne consolida parteneriatele bazate pe aceleaşi interese spirituale.

În luna noiembrie se repun în discuţie proiecte importante, care s-au iniţiat la început de septembrie dar pentru care nu au existat resursele necesare, mai ales logistice, pentru a reuşi. Se poate ca acestea să fie însoţite de tensiuni sau chiar o irosire excesivă de forţe sau resurse, de aceea este nevoie de multă cumpătare şi răbdare pentru a evita pierderile.

În primele zile din decembrie Jupiter îşi încetineşte mişcarea, aşa că ne putem simţi cam blocaţi, sau cumva depăşiţi de evenimente.

 

Perioada cuprinsă între  8 – 31 decembrie 2014

Jupiter este în mişcare aparent retrogradă şi ne va aduce în faţa ochilor pentru a fi rezolvate toate excesele legate de abuz de putere, forţă sau funcţie, ne va face să înţelegem că extremele nu conduc la nimic bun şi că excesele creează probleme mai mari decât cumpătarea.  În plan personal acest aspect va aduce pentru mulţi dintre noi, în prim plan, probleme din trecut necesare a fi rezolvate, dacă nu concret măcar emoţional, prin eliberare, purificându-ne şi aducându-ne luciditatea necesară acţiunilor cele mai potrivite situaţiilor respective. Este o perioadă, când obsesiile şi temerile noastre se vor afla la cote maxime, acesta fiind motivele cele mai simple pentru care vom fi manipulaţi atât de cei apropiaţi cât şi de rivali, duşmani sau guvernanţi, remediul este acela de a înţelege că nu putem vindeca o obsesie sau frică decât prin obsesie sau frică, adică ar trebui să acţionăm gândindu-ne şi la ceilalţi, la binele lor, spunând: Facă-se voia Ta Doamne, pentru a se împlini tot ce este bine pentru ceilalţi şi pentru mine. Cu cât ne vom strădui mai mult în vederea realizării binelui, cu atât mai mult Pluton ne va sprijini şi ne va ajuta.

 

***

Discipolul spuse maestrului său: “Am petrecut mare parte a zilei gândind ce nu ar fi trebuit să gândesc, dorindu-mi ce nu ar fi trebuit să-mi doresc şi făcând planuri ce nu ar fi trebuit făcute“.

Maestrul îl invită pe discipol să facă o plimbare în pădurea din spatele casei.

De-a lungul drumului îi arătă o plantă şi ceru discipolului să-i spună dacă îi ştie numele.

“Belladonna” (femeie frumoasă), spuse discipolul.

“Poate ucide pe oricine îi mănâncă frunzele.” ” Dar nu poate ucide pe nimeni care doar o admiră”, spuse maestrul.

”La fel, dorinţele negative nu pot face rău atâta timp cât nu te laşi sedus.”

 

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top