Previziuni astrologice – Lilith în 2014

În primul rând Lilith, ca şi Nodurile lunare, reprezintă un punct virtual, un fel de umbră, dar, care spre deosebire de Noduri, este legată strict de ceea ce reprezintă Luna, subconştientul nostru şi psihicul. Pentru că Lilith este un punct virtual, care nu este o concretizare materială ca o planetă, influenţa ei este de natură foarte subtilă şi profundă, fiindu-ne parţial neînţeles sensul şi modul ei de a acţiona asupra noastră.

Definiţiile atribuie acestui punct din temă sunt definite de toate aspectele legate de sexualitatea prost înţeleasă, de micimile noastre sufleteşti, de refuzul de a accepta convenţiile sociale şi morale ale societăţii în care ne aflăm. Lilith ca punct din temă este de o complexitate nebănuită şi neexplorată, ceea ce de fapt ne aduce slăbiciunea, în primul rând datorată ezitărilor şi apoi fricii şi ignoranţei. Pe aceste slăbiciuni, Lilith, ca un păianjen răbdător îşi întinde plasa şi aşteaptă.

Este interesant faptul că domiciliul este atribuit Scorpionului, şi aici, dacă ne gândim la profesile de chirurg sau ginecolog atribuite nativilor Scorpion, aş putea spune că, metaforic, munca pe care o face Lilith se poate asemăna cu specializările acestea. Este ceva ce nu putem vedea şi accepta, datorită propriilor noastre limitări, fiind în permanenţă nevoie de un factor din exterior pentru a ne elibera de probleme. Am constatat că Lilith se manifestă numai atunci când suntem în contact cu o persoană, ea, persoana, ne provoacă conştientizarea şi suferinţa.

Lilith este locul din temă unde este cel mai nevralgic punct, care se activează în cele mai neaşteptate momente, la tranzitele Lunii în special, dar şi al celorlalte planete, sau la întâlnirea cu Lilithul unei alte persoane. Din poziţionarea ca punct virtual, drept focar al elipsei, fără a fi nevoie de o interpretare astrologică, putem deduce că este punctul unde se concentrează toată puterea acestei figuri. În celălalt focar al elipsei se află Pământul, planul material, lucrurile concrete vizibile, unde atenţia noastră este concentrată 90% din timp. Dacă ţinem cont de formularea matematică conform căreia suma , produsul sau diferenţa distanţelor de la aceste două puncte până la orbita Lunii, este constant, ar fi logic ca noi să ne ocupăm atât de viaţa noastră exterioară cât şi de cea interioară, de emoţiile noastre exteriorizate cât şi de cele neînţelese sau nemanifestate. De aceea, putem defini că Lilith este într-o temă un punct de dezechilibru, datorat unei proaste repartizării a energiilor şi a emoţiilor noastre. Funcţie de casă sau de aspecte ne putem explica natura şi modul cel mai frecvent de manifestare.

 

 

Lilith are în 2014 trei perioade importante:

  1. între 1 ianuarie şi 4 martie când Lilith se va afla în semnul Racului
  2. între 4 martie şi 28 noiembrie când Lilith se va afla în semnul Leului
  3. între 28 noiembrie şi 31 decembrie când Lilith se va afla în semnul Fecioarei

 

1. Lilith în semnul Racului

Din 9 iunie 2013 de la ora 13.00, Lilith a tranzitat semnul Racului până în 4 martie 2014, acţionând în viaţa fiecăruia dintre noi, într-un mod extrem de subtil, dar foarte puternic, asupra valorilor familiale, asupra tradiţiilor; emoţiile şi sentimentele vor avea un loc important în viaţa noastră, iar intuiţia se poate dezvolta tocmai prin înţelegerea puterii şi forţei subconştientului. În general în această perioadă fiecare dintre noi va avea de luptat cu propriile frici generate de imaginaţie, va trebui să considere trecutul ca experienţă şi nu ca frică de experienţa respectivă şi viitorul să nu fie proiectat prin prisma acestor monştrii din trecut. Practic este ca şi cum adrenalina secretată de corpul nostru va fi detectată de ceva, printr-un dispozitiv misterios datorită căruia, propriile frici vor fi transpuse în realitate, se vor materializa cu rapiditate şi ne vor distruge prezentul datorită proiecţiilor pe care le avem despre viitor. Apoi sentimentul de suspiciune de ne-ncredere poate apare frecvent, iar memoria fricii este foarte des accesată.
Într-un fel sau altul acest tranzit se referă la sentimentele noastre cele mai ascunse, sancţionează naivitatea sau neglijenţa cu care ne comportăm în plan emoţional, vorbeşte despre suferinţe necesare să ne purifice sufletul de temerile cele mai ascunse pentru fiecare dintre noi.

Până în 4 martie Lilith va forma două aspecte foarte importante şi anume opoziţia cu Soarele, din 14 ianuarie, care va aduce la apogeu ciclul iniţiat în 22 iulie 2013, când practic ne vom confrunta cu tot ceea ce am permis fricilor şi temerilor noastre să creeze în viaţa personală. Este un moment dur atât la nivel personal cât şi mundan, mai ales că Soarele este foarte aproape şi de opoziţia cu Luna. Totul este să ne folosim luciditatea şi să nu ne lăsăm copleşiţi de resentimente sau de evenimentele bulversante din jur.

Al doilea aspect important al acestei perioade este cuadratura cu Nodruile lunare, din 28 februarie, una aspect extrem de subtil, care ne generează evenimente ulterioare, adică fricile noastre pot să ne ducă spre abisurile cele mai întunecate sau credinţa noastră ne poate elibera, acţionând asupra evoluţiei personale. Avem Liber arbitru, trebuie să acţionăm permanent pentru Binele nostru cel mai înalt dar şi pentru a celor din jur. În acest fel această cuadratură extrem de subtilă ne ajută să facem un pas important în evoluţia personală, contribuind şi la evoluţia întregii omeniri.

 

2. Lilith în semnul Leului

În 2014, mai exact din 4 martie, Lilith va trece în semnul Leului, până în 28 noiembrie, perioadă în care ne vorbeşte despre valoarea de Sine. Valoarea de Sine este esenţa fiinţei umane. Fiecare persoană are valoare, importanţă şi demnitate. Suntem conştienţi de aceste lucruri şi spunem atunci că ne aflăm într-o poziţie de bine, de „OK” faţă de noi şi de ceilalţi.
Există însă şi cazuri în care persoanele percep sentimentul valorii de Sine mai mare sau mai mic decât este în realitate. Simţul propriei valori ţine de modul în care ne cunoaştem plusurile şi minusurile, de capacitatea de a ne cunoaşte aspectele pozitive şi posibilităţile noastre şi de asemenea de a ne accepta aspectele negative împreună cu limitele pe care le avem.
Dacă minimalizăm sentimentul valorii de Sine, vom ajunge să ne credem inferiori celorlalţi, să nu avem încredere în noi, să ne lipsească respectul de Sine, capacitatea de a ne respecta şi accepta Sinele ca fiind bun în esenţa sa.
Şi un simţ prea înalt al propriei valori poate fi aproape la fel de problematic. Dând o atenţie mai mare valorii personale riscăm să devenim încrezuţi, să avem o atitudine de superioritate faţă de ceilalţi.
Adevăratul simţ al valorii se construieşte treptat, etapă cu etapă, cu mândrie justificată faţă de realizările adevărate şi nu prin construirea de către o altă persoana a unui cocon de pozitivitate lipsit de realism.
Toţi avem puncte vulnerabile şi puncte forte. Este important să ne acceptam şi să ne plăcem aşa cum suntem în ansamblu, cu defectele si calităţile noastre, să fim mulţumiţi de noi înşine, să ne asumăm responsabilitatea reuşitelor dar şi a eşecurilor, să ne măsurăm cu aceeaşi unitate de măsură şi realizările dar şi greşelile.
Contabilizând tot ceea ce facem într-o zi şi ţinând cont de faptul că orice lucru făcut are o importanţă vom observa ca în fiecare zi greşelile sunt mult mai puţine decât realizările şi chiar dacă ele există nu sunt nişte catastrofe ci întâmplări din care avem de învăţat.
Cele mai importante aspecte ale acestei etape, în care ne este provocată creativitatea şi credinţa, sunt cuadratura Saturn Lilith şi conjuncţia Soare Lilith, prima are loc pe 1 august iar a doua pe 10 august. Ambele aspecte se influenţează reciproc şi fac posibilă creşterea noastră spirituală sau aduc suferinţa. Ce mi se pare extrem de interesant este că noi suntem lăsaţi cumva fără nici un fel de inspiraţie, ca şi cum brusc am devenit maturi şi putem decide singuri ce avem de făcut.

Evident că în acest interval apar fel de fel de tentaţii şi speculaţii care sunt posibile datorită slăbiciunilor pe care le avem dar şi datorită provocărilor care apar. Va fi o vară fierbinte în care dacă ne pierdem valoare de sine, suntem cumva în cea mai mare dificultate din existenţa noastră, căci ceilalţi se vor folosi de noi şi ne vor epuiza toate resursele.

 

3. Lilith în semnul Fecioarei

Cât se va fala în acest semn vom avea de luptat cu consecinţele directe şi semnele pe care perioadele anterioare le-au lăsat atât pe trupul nostru cât şi pe psihic, fiind nevoie de o purificare şi curăţare profundă şi complexă.

Întotdeauna vei recunoaşte un om (inclusiv pe tine însuţi; dar fără exagerări, căci nu-i nici un om care să nu simtă şi negativitate, să nu se supere, să nu fie trist sau disperat) aflat în Adevăr după valorile pe care le susţine, le trăieşte şi le aplică în propria sa viaţă. Tot ceea ce ne împiedică să trăim în Adevăr şi Iubire sunt temerile noastre. Acum aşa cum am spus, fiecare are temerile sale, şi fiecare are capacitatea de a le depăşi, calitatea pe care o are Lilith, este tocmai aceea de ne face să evoluăm pentru că nu ţinem cont de provocările generate de tenebre. Orice loc, lucru sau situaţie în care aducem lumină, credinţă şi încredere, se schimbă total.  În loc de “sunt distrus când pierd” putem gândi “eu câştig şi când pierd”. “Depăşesc cu uşurinţă greutăţile vieţii şi găsesc soluţii pentru orice problemă”!

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top