Influenţa lui Jupiter în semnul Leului

Jupiter a intrat în semnul Leului pe 16 iulie 2014, la ora 13.30 unde va sta aproximativ un an, mai exact până în 11 august 2015. În acest interval de timp Jupiter se află în trigonocraţie – o poziţie bună, care ne determină să resimţi destul de intens influenţa lui.

Cât va sta în acest semn practic Jupiter ne învaţă să înţelegem că este important ce ne dorim, fiindcă asta vom avea, fiind ştiut faptul că Jupiter poate fi înşelător dacă ne dorim nişte imagini convenţionale ale succesului. Oportunităţile pe care Jupiter le aduce în această perioadă sunt legate de idei bune, dar în paralel cu ele vor apare numeroase tentaţii generate de sentimentul de mărire, de dorinţe şi vanitate. Este important să distingem între ele, pentru că există riscul să pierdem cu uşurinţă. În general ne sunt favorizate toate acţiunile care reprezintă idealuri personale, vise profunde şi măreţe dar şi eforturi uriaşe, ele vor fi depăşite datorită încrederii şi mersului pe calea cea dreaptă. În acelaşi timp este important să nu cerem prea puţin, să nu ne mulţumim, din lipsă de încredere, entuziasm sau stimă de sine, cu prea puţin. Să nu uităm că Jupiter reprezintă acţiunea expansivă, vastitatea, dar atenţie, căci umbra lor este excesul. Jupiter ne face să înţelegem în această perioadă că abundenţa atrage abundenţă, iar recunoştinţa în faţa vieţii atrage recunoştinţa, ceea ce înseamnă a descoperi bucuria în primul rând în lucrurile mărunte, în interiorul sufletului nostru. Entuziasmul stă deasemenea la baza tuturor reuşitelor, aşa că ceea ce nu generează entuziasm, este bine să tăiem de pe lisat de activităţi. Această atitudine se numeşte mobilitate energetică, ea ne permite să reuşim în tot ce avem nevoie, să ne simţim liniştiţi şi mulţumiţi sufleteşte. Pe scurt Jupiter ne transmite în următorul an că pe fiecare dintre noi îl va face bogat pe baza propriei sale definiţii despre bogăţie. Şi cum primul aspect important pe care Jupiter îl face în semnul Leului, este întâlnirea cu Soarele pe 24 iulie 2014, se poate spune că acesta va fi momentul cel mai potrivit pentru ca fiecare dintre noi să-şi definească conceptul de bogăţie.

Mai ştim că Jupiter guvernează semnul Săgetătorului, al învăţării şi al înţelepciuni, aşa că evident că va fi un an în care va trebui să învăţăm din fiecare eveniment de viaţă, din fiecare exemplu care ni se înfăţişează, să ne şlefuim, să descoperim sensul ascuns a multor lucruri.

Jupiter aşa cum spuneam reprezintă şi excesul, evident că din semnul Leului, lupta pentru putere, excesele, exagerările, vor fi la ordinea zilei, aşa că este evident că din punct de vedere mundan ne vom întâlni cu situaţii complicate, a căror istorie poate o vom înţelege după ani şi ani.

În acest interval de timp Jupiter va forma trigon cu Uranus, iar de la sfârşitul anului se va adăuga semnelor de foc şi Saturn care va păşi în semnul Săgetătorului. Aceste configuraţii pot genera de multe ori, tensiunii intense, schimbări bruşte de situaţii care conduc la dificultăţi, pierderi, mai ales dacă acţiunile sunt negândite sau manipulate din umbră. De aceea cele mai importante atribute al acestei perioade sunt încrederea în sine, răbdarea şi informarea corectă. De foarte multe ori se va ajunge la situaţii tensionate din cauza superficialităţii sau a dorinţei de libertate prost înţeleasă sau aplicată; dacă la acestea se adaugă lipsa de tact, este evident că posibilitatea apariţiei conflictelor este foarte mare.

Apoi, Jupiter din semnul Leului va forma sextil cu Nodul Nord şi trigon cu Nodul Sud, fiind cumva reprezentantul prin care fiecare îşi va duce la împlinire partea lui de destin, împăcându-ne cu trecutul, ceea ce ne va genera oportunităţi în prezent.

Totul este să fim în concordanţă cu legile divine, să ne respectăm idealurile şi să avem credinţa că Dumnezeu ne îndreaptă pe calea cea bună.

Orice lucru care se întâmplă în viaţa noastră are nevoie de energie. Dacă nu ne
trimitem energia – este ceea ce se numeşte „identificare” – deci dacă nu ne identificăm cu nimic, lucrul respectiv moare, el nu mai are o energie care să îl susţină. Iar neidentificarea este cealaltă faţetă a faptului de a rămâne martor. Obişnuinţa este comoda, luciditatea este dificilă – însă este astfel doar la început.
Reţineţi acest lucru : nimic nu poate fi câştigat fără luciditate şi credinţă.
Aceasta este o lege suprema – iar Jupiter guvernează legile.
Jupiter ne ajută fără condiţii dacă ne eliberăm de teamă, oricât de greu ar pare.

Curgând liniştit spre mare, un fluviu întâlni în calea sa un deşert şi se opri. În faţa lui se aşterneau doar stânci cu tot felul de capcane şi peşteri ascunse, dune de nisip care se pierdeau departe la orizont. Fluviul rămase încleştat de teamă.

– Acesta îmi este sfârşitul. Nu voi izbuti să străbat deşertul. Nisipul îmi va absorbi apa şi eu voi dispărea. Nu voi ajunge niciodată la mare. Totul este pierdut, gândi cu disperare.

Încetişor, apele sale începură să se încălzească. Fluviul era pe cale să se transforme într-o mlaştină şi să moară.

Însă vântul auzise plângerea sa şi se hotărî să-i salveze viaţa.

– Lasă-te încălzit de soare, astfel te vei ridica la cer sub formă de vapori. De restul mă voi ocupa eu, îi sugeră el.

Fluviului i se făcu încă mai frică:

– Eu sunt făcut să curg lin şi maiestuos printre două maluri de pământ, rămânând lichid. Nu sunt făcut să zbor prin aer.

Vântul răspunse:

– Nu-ţi fie teamă. Atunci când te vei înălţa spre cer sub formă de vapori te vei transforma într­-un nor. Eu te voi purta dincolo de deşert şi tu vei putea să cazi iar pe pământ sub formă de ploaie; vei redeveni astfel fluviu şi vei ajunge la mare.

Dar fluviului îi era prea frică şi de aceea fu înghiţit de deşert.

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top