Echinocţiu de toamnă 2014

Echinocţiul de toamnă are loc pe 23 septembrie 2014 la ora 5.28, este un moment important în ciclul anual el desemnând trecerea spre toamnă şi în acelaşi timp, succerând că este un moment important de evaluare şi înţelegere. Practic acest echinocţiu de toamnă coincide şi cu apropierea momentului de Lună Nouă, sugerând că este nevoie de concentrare şi claritate pentru a înţelege exact semnalele, informaţiile şi mesajele care ni se transmit. Oricum ele sunt de natură a ne stimula imaginaţia şi darurile de la Dumnezeu pentru a ne pune în practică visurile dar mai ales pentru a ne reînnoi gândirea şi acţiunile.

Mesajele pe care le primim sunt interesante şi deosebit de subtile, primul la care aş face referire este legat de de Soare care este punctul mijlociu dintre Nodul Nord şi Ascendent, ceea ce ne sugerează că fiecare dintre noi are posibilitatea de a se integra în grupuri sociale care au aceleaşi aspiraţii cu cele personale, adică un fel de selectare a anturajului, de înţelegere a modului în care au loc procesele interioare. Cred că acesta este mesajul cel mai important şi activitatea cea mai importantă a acestei perioade deschisă de echinocţiu de toamnă. Este de subliniat că Nodul Nord este punctul mijlociu dintre Venus şi Saturn, el este poziţionat în Balanţă care reprezintă domiciliul lui Venus şi exaltarea lui Saturn, ceea ce evident amplifică puterea şi exprimarea acestui punct. Pe de altă parte Nodul Nord ne arată tuturor direcţia şi poziţionarea în semn sugerează că este important să ne alegem cu mare grijă relaţiile. În plus este important pentru fiecare dintre noi felul în care ne achităm de obligaţiile şi atribuţiile pe care le avem. Evident că este cumva grăbit procesul de purificare la nivel relaţional, apărând conjuncturi prin care este exclus din viaţa noastră tot ceea ce nu ne reprezintă. În plus, Ascendentul este punctul mijlociu dintre Soare şi Lilith, adică este esenţial să luminăm toate zonele întunecate din viaţa şi relaţiile noastre, să renunţăm la vanitate şi orgoliu şi să încercăm să comunicăm cinstit ceea ce ne nemulţumeşte, aducând în viaţa cotidiană cu luciditate, momente de sinceritate, făcând permanent ordine şi curăţenie, refuzând să mai ascundem, metaforic vorbind, gunoiul sub preş. De aceea este o perioadă extrem de importantă, pentru fiecare dintre noi, în plan relaţional.

Al doilea mesaj care ne este transmis se referă la comunicare, Mercur guvernatorul Ascendentului, ne transmite că va urma o perioadă în care fiecare va încerca să-şi impună supremaţia, puterea, punctul de vedere. Probabil că ne vom confrunta cu campanii media extrem de agresive prin care se încearcă să fim distraşi de la realitate şi să fim manipulaţi. Este important ca fiecare dintre noi să-ş exprime practic punctul de vedere şi să ia atitudine în faţa fanatismului cu care unii îşi urmăresc obiectivele personale, adică fără scrupule.

Al treilea mesaj ne este transmis de Pluton care este staţionar direct şi care ne ne cam limitează acţiunile, ne determină să fim extrem de rezervaţi şi prudenţi, chiar şi acolo unde nu este cazul. Această atitudine va încuraja decăderea morală sau fraudele, aducând grave răni societăţii noastre. Şi practic Pluton poate genera revenirea unor maladii mai vechi sau reapariţia unor boli care păreau rezolvate. În plus Pluton ne dă puterea de a ne realiza metodic proiectele, planurile, cu condiţia să ne implicăm total în realizarea lor. Tot Pluton ne împinge în situaţii apăsătoare tocmai pentru a ne elibera, de a conştientiza urgenţa cu care ar trebui să acţionăm în situaţiile urgent de rezolvat. Practic numai avem controlul acţiunilor, ele se vor derula într-o ordine perfectă pentru binele şi evoluţia noastră spirituală.

Al patrulea mesaj este legat de manifestarea ghidării interioare, ceea ce pare un lucru pozitiv, important este să înţelegem cine face ghidarea, să evaluăm corect acest lucru. Oricum este un moment important, chiar dacă mai puţin conştientizat, de dezvoltare a laturii spirituale.

Apoi Marte este conjunct cu Fundul Cerului, ceea ce evident ne sugerează că pot reapare din trecut situaţii destul de violente tocmai pentru a le rezolva, emoţiile sunt intense, iar agitaţia ne împiedică să fim profunzi în raţionament, acţionând doar sub impulsul momentului. Este important să ne concepem strategii de acţiune, chiar dacă părem a pierde timp.

Jupiter este în trigon cu Uranus, în inconjuncţie cu Chiron şi Pluton şi în careu cu Saturn, el pare să ne indice modalitatea prin care putem colabora cel mai bine cu cei din jurul nostru – comunicând şi eliberându-ne energiile cele mai creative, fără a ne teme de prejudecăţi sau reacţiile lor. Cumva forţa noastră, ne explică Jupiter, stă în capacitatea de a ne transforma şi de a ne vindeca sufletul, permiţându-i să ne vorbească, ascultându-l şi punând în practică ceea ce ne transmite. El ne vorbeşte de despre rănile noastre nevindecate, despre sentimentele ascunse adânc în subconştientul nostru, care acum au ajuns la un punct în care trebuie înţelese şi acceptate, în nici un caz judecate.

De fapt acesta este cel mai frumos mesaj al acestui echinocţiu.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top