Previziuni astrologice – NEPTUN în 2015

Spre deosebire de planeta Pluton, a cărei efecte se resimt mai uşor, chiar dacă sunt dificil de stabilit cauzele lor, Neptun este planeta disoluţiei, dizolvării, estompării, incertitudinii, rolul ei fiind acela de a învăţa să aplicăm credinţa, să acţionăm pas cu pas pentru ca drumul să fie lesne de urmat. Cumva ne protejează să auzim ce nu înţelegem şi să vedem ceea ce nu ne este necesar, de aceea se poate spune că ea învăluie ca o ceaţă, tocmai pentru a ne solicita concentrarea şi dezvolta intuiţia.

În anul 2015 Neptun se va afla în semnul Peştilor, în domiciliu, la gradul 5.23, în casa a V a, în opoziţie în formare cu Lilith, va retrograda din 12 iunie până în 18 noiembrie, între gradele 9.49 şi până la 7.01, încheind anul la gradul 7.33 Peşti şi în casa a V-a.

Primele trei luni ale anului sunt specifice prin conjuncţiile pe care Marte, Venus, Soarele şi Mercur le face cu Neptun. Aceste trei conjuncţii sunt extrem de importante, pentru că ne explică ce avem de făcut cu ceea ce planeta Neptun ne transmite în 2015.

Ce mi se pare demn de subliniat este opoziţia pe care Neptun o formează cu Lilith, opoziţie care influenţează toate cele 4 conjuncţii de mai sus. Dacă ne gândim Lilith şi Neptun, au o conotaţie asemănătoare, generată de cuvintele ascuns şi învăluit. Doar că rostul lor este diferit.

Cuvântul ascuns reprezintă pentru Lilith, ceva ce noi încercăm să evităm, chiar faţă de noi înşine, ceva ce ne generează frica de a ne confrunta, iar când o facem ne trebuie multă luciditate sau condiţii extreme. Ea generează pierderi constructive, pe care noi le trăim pentru a ne putea elibera de ceva sau cineva, sau pentru a evolua înţelegând lecţiile de viaţă. Ea ne împiedică să facem o deosebire între real, virtual, simbolic şi imaginar, pare că aceste cuvinte au acelaşi sens, de fapt au aceeaşi direcţie – evoluţia spirituală. Cumva, din aceste motive, Lilith, ascunde ceea ce nu ne place sau ne generează frică, aceasta devenind la un moment dat stres, pe care trebuie să-l rezolvăm, ca o reacţie de apărare, ca o acţiune de păstrare a Vieţii. De aceea cuvântul ascuns subliniază că nu ştim cum se va dezvălui Lilith, şi nici în cel fel vom reacţiona la acţiunile ei, dar cu siguranţă sunt extrem de dur resimţite. Ascuns, este mai degrabă o acţiune voluntară, făcută conştient sau inconştient. Din punctul meu de vedere cuvântul ascuns poate fi asemănat cu griul, o nuanţă intermediară între alb şi negru, care, credem noi că o putem manipula după nevoile de moment, în una dintre cele două culori. Şi pentru că alb şi negru nu reprezintă cu adevărat culori din spectrul Luminii, există posibilitatea obţinerii acestui gri, o combinaţie cu atât mai mult delicată. De aceea acţiunile întreprinse în prezenţa lui Lilith au această conotaţie de gri, devine pierdere, când vrem să transformăm griul în Lumină sau în Întuneric.

Pe de altă parte învăluirea determinată de Neptun, ne solicită un act conştient voluntar, de depăşire a unei perioade/zone ceţoase din viaţa noastră. Deasemenea multe ne sunt învăluite la început, căci ţine de voinţa şi capacitatea fiecăruia de a descoperi ceea ce are nevoie, îi este necesar şi poate. Ceaţa neptuniană îşi are rostul ei, este ceva dat, ceva pe care fiecare dintre noi trebuie să o înlăture, prin eforturi personale, conştiente.

Frica – apanajul lui Lilith, nu este utilizată de Neptun, ceaţa neptuniană este de natură a ne trezi simţurile, de a ne conştientiza sensibilităţile spirituale, ne provoacă să ne utilizăm întâi intuiţia ca inspiraţie a lui Dumnezeu şi abia apoi cunoaşterea şi raţiune, ea aduce o altă ordine şi percepţie în fiecare dintre noi. Neptun în tema fiecăruia dintre noi ne arată locul, zona vieţii în care trebuie să depunem eforturi conştiente de a vedea dincolo de ceaţă sau de a o ridica.

Pe axa Fecioară – Peşti, este ca şi cum noi trebuie să descoperim Măreţia din orice lucru mărunt, să ne depăşim teama de a nu ne conduce singuri viaţa şi de a fi prezenţi clipă de clipă în tot ceea ce gândim, vedem, auzim, simţim. Această provocare, va dura timp de trei luni şi va genera în interiorul fiecăruia dintre noi, descoperiri minunate sau frici iremediabile. Într-un fel acest aspect seamănă cu un proces de călire şi înnobilare. Sau, se mai poate spune că depuse eforturi şi manifestată intenţia, tot ce ne era ascuns anterior, ni se poate releva, iar tot ceea ce era greu de văzut devine vizibil, prin scoaterea în Lumină.

Aşa că Marte, va fi primul care ne va acţiona, căci conjuncţia cu Neptun şi opoziţia cu Lilith, poate să aducă în fiecare dintre noi un moment de descoperire a acţiunilor care sunt eficace, care generează resurse energetice personale, sau care ne poate orienta şi manipula energia în direcţii nepotrivite. Cu siguranţă că vom resimţi cel mai acut această perioadă 14 – 25 ianuarie; mi se pare interesant că acţiunea este de această dată foarte directă, din exterior spre interior, semnalele fizice sau acţiunile dure fiind cele care au rolul să ne trezească. Saturn, în semnul Săgetătorului este ca un toiag, pe care-l putem folosi ca o cârjă când ne este greu sau ca pe o bâtă pentru a ne lupta cu nălucile, căci problema cea mai interesantă este legată de felul în care privim, vedem şi simţim ceea ce ne înconjură.

Apoi, pe 1 februarie va avea loc conjuncţia anuală dintre Venus şi Neptun, acest aspect este dintre cele mai frumoase, chiar dacă mulţi dintre noi îl neglijează; practic este perioada din an în care avem posibilitatea de a înţelege în ce fel ne putem utiliza calităţile astfel încât să ne urmăm Calea. Practic Calea reprezintă destinul personal, el este diferit de menire, care este o parte din evoluţia necesară sufletului. Calea necesită eforturi de creştere interioară şi spirituală, ea se dezvăluie pas cu pas, de aceea Neptun are un rol important în înţelegerea ei. În fiecare an când avem această conjuncţie este un moment în care avem capacitatea de a primi toate informaţiile necesare despre felul în care ar trebui să ne utilizăm calităţile şi darurile personale, în acel an, pentru a mai face un pas pe cale.

Cumva în acest an, fiecare va trebui să înţeleagă cum anume să folosească fiecare zi, într-un ritm constant, calităţile, într-un fel sugerându-se foarte clar că este necesară activitatea zilnică, ritmică, pentru a ne perfecţiona. Apoi acest aspect ne sugerează să-i lăsăm numai pe oamenii potriviţi în apropierea noastră, pentru a colabora. Aici este vorba de capacitatea de a înţelege eforturile, de a avea aceiaşi viziune, căi tangente sau orice altfel de combinaţii. Gradul sabian al conjuncţie este extrem de sugestiv, ILUMINATA DE O STRAFULGERARE DE LUMINA, O CRUCE MARE STA PE STANCI INCONJURATE DE MARE SI DE CEATA – este unul dintre cele mai frumoase simboluri sabiene, el ne confirmă că avem o perioadă de binecuvântare spirituală, pentru afirmarea de Sine.

Apoi pe 18 martie avem conjuncţia cu Mercur, întâlnirea dintre cele două pare incompatibilă, mai ales că Mercur este extrem de slăbit; cu toate acestea această conjuncţie face să se şteargă din informaţiile imediate, ceea ce nu ne este necesar. Este ca un fel de curăţare periodică a informaţiilor pe care le deţinem. Şi, ca în orice perioadă de revizie, trebuie să ne folosim doar intuiţia şi să observăm ce anume fişiere ne sunt şterse pentru a nu ne mai concentra apoi atenţie pentru refacerea lor. Fişierele care sunt şterse ne împiedică să contribuim la împlinirea menirii, cumva suntem într-un moment de sintetizare, în care trebuie să realizăm ce anume din structura personală trebuie folosită pentru binele social, dar, în aşa fel încât să existe şi afirmarea de Sine; în acest scop înţelegem ce abilităţi avem pentru a ne dezvolta puteri şi îndemânări, depăşind limitările pe care fiecare şi le impune prin intermediul minţii, acestea permiţându-ne să lucrăm în domeniile spirituale şi mentale.

Ultima conjuncţie pe care o s-o analizez se referă la întâlnire dintre Vesta şi Neptun, un aspect care deschide un ciclu de 4 ani, ciclu care se află la prima întâlnire din cele trei din semnul Peştilor, domiciliu lui Neptun, dar, din punctul meu de vedere, locul în care Vesta este extrem de eficientă. Din punctul meu de vedere această conjuncţie duce la bun sfârşit un ciclu de aproximativ 165 de ani, dar în acelaşi timp încheie o etapă de dezvoltare spirituală a omenirii. Pe harta momentului este vârful yodului format de Nodul Nord, Jupiter şi conjuncţia Neptun – Vesta – FC. Astfel conotaţia acestui aspect devine extrem de importantă căci, practic nu-l putem influenţa, el trebuie trăit în aşa fel încât să reaprindă în fiecare dintre noi flacăra spirituală, adormită sau stinsă momentan. În plus acest aspect reprezintă într-un fel ieşirea de pe via negativa, care a îngheţat de-o perioadă lungă de timp evoluţia spirituală. Practic acest aspect face ca în fiecare dintre noi să se realizeze la nivel mental, că este momentul dezgheţului, şi ieşirea din amorţire presupune o anume atitudine, mai ales înţelegerea că totul se întâmplă prin deschiderea la transformare, prin acceptarea ei. Apoi trebuie să înţelegem că începem perioada de realizare a Destinului, iar acest pas trebuie făcut cu pace interioară, înţelegere şi fericire. În acest fel ne vom integra perfect perioadei, în acelaşi timp rămânând loiali propriului Sine. În acelaşi timp, în această perioadă pot apare dezvăluiri importante, care să schimbe situaţia pe care credeam că o ştim, cunoaştem sau înţelegem.

Urmează o perioadă de 4-5 luni de zile, în care fiecare trebuie să facă tot ceea ce este necesar pentru a se adapta la aceste condiţii. Rezultatele se vor vedea de la jumătatea lunii august, practic vom avea confirmările a ceea ce am făcut sau nu corect pentru evoluţia noastră.

Apoi în octombrie, noiembrie şi decembrie, avem răgazul de a ajusta ceea ce nu funcţionează corect, de a înţelege unde avem carenţe sau lipsuri necesare a fi completate, dar, şi cum putem să mai facem câţiva paşi înainte.

 

***

 

A fost odata un om sarac care-si purta povara gandurilor pe un drum  de la marginea unei paduri…Fiind obosit, s-a sezat sa se odihneasca, sprijinindu-se cu spatele de un copac. Dar omul nu stia ca acel copac avea puteri magice, ca indeplinea toate dorintele celor care-l atingeau.
Pribeagul  se gandi mai intai ce bine i-ar prinde un pahar cu apa. Si…brusc, se trezi ca tine in mana un pahar cu apa limpede. Surprins, a tinut un timp paharul in mana, dar in final a decis sa-l bea.
Apoi, ii trecu prin gand: ,,ce mi-as dori acum ceva sa mananc… Si dintr-o data se trezi cu mancare alaturi.
,,Se pare ca dorintele mi se implinesc, gandi omul, mirat. Drept care rosti cu voce tare: ,,vreau o casa minunata !,,  Si casa minunata aparu langa el. Apoi isi dori si o femeie superba si inteligenta, cu care sa-si imparta norocul. Cand i s-a realizat si aceasta dorinta, omul i-a zis femeii de langa el: ,,Stai putin, ce se intampla aici? N-am eu asa noroc! Nu mi se pot intampla atatea lucruri minunate tocmai mie!,,
In momentul in care a rostit aceste cuvinte…toate au disparut.
,,Stiam eu…,, zise omul clatinand din cap… apoi s-a ridicat de sub copac si a pornit pe drumul de la marginea padurii, purtandu-si povara gandurilor…

Singura putere care se poate opune puterii unui gand – sau ,,credintei,, – este cea a unui alt gand (poate din subconstient) sau a altei ,,credinte,, interioare. O anumita forma-gand in subconstient se indoieste de posibilitatea de realizare a imaginii-dorinta creata de gandul constient, astfel rezultatul este, de multe ori, impiedicat sa se manifeste in planul fizic.
Cel mai mare dar al Universului este liberul arbitru, care ne da sansa ca fiecare din noi sa-si aleaga singur calea pe care va evolua. Cu propria vointa si cu puterea ce o avem la dispozitie, orice este realizabil. Avem libertatea de a crea, iar prin propria creatie ne putem exprima valorile exterioare. (…)
–        Daca noi cream tot ce ne inconjoara cu puterea gandului, de ce nu ne reuseste mereu tot ce gandim? Ce este acel ceva care impiedica derularea lucrurilor dupa cum o dorim noi?
–        Acel ceva este Legea Iubirii. Ea inalta piedici, caci are un scop precis: evolutia spirituala. Iubirea Universala  nu cunoaste ce este egoismul si frica si nu impiedica sufletele aflate in evolutie sa treaca prin situatii greu de invins(…)
Trebuie sa invatam Legile Luminii, cu alte cuvinte, sa aplicam Legile Iubirii in viata de zi cu zi. Cand esti fericit, atunci traiesti in realitate. Orice altceva este o iluzie pe care tu insuti ai creat-o. (…)
Putem constientiza ca existam ca parte a unui Univers inteligent(…)in noi si prin noi se manifesta o inteligenta mai elevata; ca nu exista cu adevarat nici moarte nici despartire definitiva; ca tot binele si frumosul, toata iubirea dupa care tanjim toti deopotriva se afla in noi si ca, folosindu-ne imaginatia creativa, suntem capabili sa infaptuim orice.
Putem recunoaste in inima noastra ca, dincolo de orice diferente confesionale, de limba sau culoare a pielii, dincolo de orice problema cotidiana, in fiecare din noi se manifesta o singura realitate universala: Iubirea frateasca.

Un guru i-a intrebat pe discipolii sai cum se poate stabili cand se sfarseste noaptea si incepe ziua.
Unul a zis:
-Daca vezi un animal in departare si poti spune daca e vaca sau cal.
– Nu ! – l-a contrazis guru.
-Daca privsti un pom in departare si poti spune daca e un mango sau un par.
-Nici acesta nu e raspunsul corect- zise guru.
-Dar care e raspunsul? intrebara discipolii.
-Daca privesti in fata un barbat si-ti recunosti in el fratele sau daca privesti fata unei femei si recunosti in ea pe sora ta. Pana nu esti capabil sa faci asta, e totuna unde e Soarele, pentru tine e inca noapte… (Balogh Bela)

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top