Ceres revine în semnul Capricornului

Poate vă veţi întreba de ce este atât de important acest tranzit. În primul rând Ceres reprezintă în modul nostru de a manifesta în prezent ceea ce am fost, ceea ce am realizat într-o existenţă anterioară; cumva roadele acţiunilor noastre din trecut. Capricornul este vârful, stânca, efortul şi latura abstractă pe care o manifestăm conştient şi cu voinţă acum.

De aceea această combinaţie mi se pare demnă de analizat. Apoi Ceres şi Venus sunt cumva într-o combinaţie, care nuanţează perfect atmosfera acestei perioade, întâi au fost în opoziţie, Ceres opunându-se cumva extravaganţelor venusiene din semnul Leului, ca apoi să fie în inconjuncţie, aceasta făcând parte din configuraţia de yod ce se va forma cu Neptun şi Chiron. Trebuie menţionat că înainte de formarea yodului Ceres se află în septil cu Neptun şi Chiron, în jurul datei de 10 august, ca şi cum pentru a ne utiliza conştient capacitatea de eliberare de karmă, trebuie să înţelegem forţat că anumite ataşamente ne fac rău, ne blochează. Acest aspect readuce în discuţie ceea ce noi am considerat blocaje în perioada 18 – 22 ianuarie, acum fiind momentul pentru a înţelege că este ceva de care trebuie să ne debarasăm, frici şi ataşamente care acţionează asupra noastră ca nişte pietre de moară.

O scurtă descriere a tranzitului: Ceres a trecut în semnul Capricornului pe 8 ianuarie 2015, trece în semnul Vărsătorului în 3 aprilie, retrogradează în acest semn în 3 iunie, revine în semnul Capricornului pe 4 august şi va rămâne în acest semn până în 27 octombrie. Ceres îşi începe tranzitul în semnul Capricornului fiind în sesquicadratură cu Junona retrogradă, şi fiind sub guvernare saturniană, în semisextil cu Saturn şi în sextil cu Marte. De fapt Ceres este şi sub influenţa lui Pluton în permanenţă, ceea ce-i conferă multă forţă şi combativitate. Se ştie din mitologie că relaţia sa cu Pluton este conflictuală dar în acelaşi timp stimulantă, practic putând fi utilizată întreaga energie a asteroidului Ceres.

Tot din acest semn, Ceres formează de trei ori, sextil cu Neptun şi Chiron, un aspect extraordinar, prin care ne putem depăşi limitările autoimpuse, iar capacitatea de a utiliza informaţii din inconştient este maximă, fiind ajutată de inspiraţie, vise, sau meditaţie. Apoi toate rănile şi suferinţele din trecut pot fi vindecate, depăşite, înţelese, prin scoaterea lor la lumină, adică prin înţelegerea şi acceptarea lor.

Mai are loc un aspect extrem de interesant, trigonul Ceres Lilith, şi el se formează tot de trei ori, el fiind pentru fiecare dintre noi un salt spre oportunitate, sau o căutare avidă a ceva valoros, singura problemă de depăşit este frica, căci ea numai trebuie să ne conducă viaţa.

Pe scurt ce avem de făcut câtă vreme Ceres tranzitează semnul Capricornului:

–         de privit cu luciditate tot ceea ce consideram important din punct de vedere material

–         să dăm valoare mai mare a ceea ce putem transmite celor din jur prin prezenţa noastră

–         să ne manifestăm sincer părerile, la momentul când le avem, căci mai târziu se transformă în frustrări sau chiar în adevărate depozite de revoltă

–         când o situaţie ne atrage atenţia şi ne emoţionează – ne „merge la inimă”, este important să ne onorăm impulsul de a ajuta şi de a întreprinde acţiunea justă, din perspectiva noastră.

–         să depunem toate eforturile, înfăptuind tot ceea ce ne stă în putere, în orice împrejurare, ca să aducem un plus de energie pozitivă lumii noastre.

–         să ne îmbogăţim sufletul prin orice fel de acţiune care ne bucură, renunţând la convenienţa lui ceea ce trebuie.

–         schimbările mici facilitează deprinderea unui nou obicei, precum şi statornicirea acestuia; în vreme ce schimbările subite pot induce percepţia unei rupturi, care împiedică progresul şi care ne ispiteşte, totodată, să revenim la vechile obişnuinţe.

Schimbă-ţi modul de gândire! Fii convins că viaţa are importanţă şi tu eşti de nepreţuit!

Uneori, cădem cu uşurinţă în mrejele iluziei conform căreia suntem insignifianţi, lipsiţi de valoare. Poate că vedem corporaţii sau instituţii de mari proporţii, celebrităţi sau oameni de succes, în comunitatea noastră, şi ne comparăm cu aceştia, gândindu-ne că notorietatea sau puterea acestora, în planul material, confirmă lipsa de importanţă a existenţelor noastre. Totuşi, nimic nu este mai departe de adevăr. Absolut fiecare dintre noi are valoare — o valoare colosală. Însăşi existenţa noastră influenţează nenumăraţi oameni, în felurite moduri. Şi, întrucât fiecare dintre noi constituie, în esenţă, un microcosmos, înlăuntrul unui Univers vast, experienţele şi trăirile noastre afectează Viaţa, în totalitatea ei, dincolo de orice închipuire. Pur şi simplu, lumea însăşi nu ar exista sub forma ei actuală, dacă tu sau oricare dintre noi nu am vieţui în ea. Madisyn Taylor

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top