Jupiter în semnul Fecioarei

Începând din 11 august 2015 de la ora 14.11 şi până în 10 septembrie 2016, Jupiter va tranzita semnul Fecioarei, o poziţie interesantă, căci ne va solicita foarte mult atenţia pentru a realiza obiectivele de viaţă.

În primul rând trebuie spus câteva cuvinte despre semnul Fecioarei, căci acesta este câmpul pe care Jupiter va acţiona cu energia lui specifică şi ne va permite, fiecăruia dintre noi, expansiunea, dezvoltarea, amplificarea şi creşterea.

Acest semn, este din punctul meu de vedere, unul dintre cele mai delicate, mai fragile dar şi vulnerabile semne. El oferă soluţii oricăruia dintre noi, bazate pe logică, analiză şi sensibilitate. Este considerat un semn mutabil, adică destul de oscilant, temător, dar de fapt este vorba de o permanentă nevoie de transformare, de adaptare la cerinţele din exterior, de tatonare. Mercur se află aici în domiciliu, ceea ce ne spune că în acest semn, fiecare dintre noi îşi construieşte, pune baza a ceea ce este vizibil, şi necesar pentru a se integra în mediul ambiental. De aceea nevoia de a căuta cele mai potrivite tonuri, nuanţe şi soluţii poate părea o ezitare, de fapt fiind o căutare a perfecţiunii permanentă. Şi odată găsită perfecţiunea, se schimbă contextul şi iată că trebuie din nou luată de la început căutarea, în acest fel realizându-se un perpetum mobile, care poate semăna cu neliniştea, nemulţumirea, inconstanţa sau ezitarea. Fiind un semn de pământ, se cere fiecăruia dintre noi ca tot ceea ce facem să aibă utilitate, să fie perfect asamblat şi modelat pe prezent şi concret. De aceea senzaţia de pragmatism este uneori definitorie, de fapt este vorba de o eficienţă necesară pentru a nu ne irosi sau pierde energia, mai ales cea mentală.

Fecioara ne vorbeşte despre detalii, despre amănunte şi alte chestii considerate minore, dar evident este doar aparent şi superficial să privim aşa. Fiindcă Jupiter amplifică, este momentul să privim în detaliul totul şi să decidem ce nu vrem să mai facă parte din viaţa noastră, dar mai ales ceea ce nu vrem să facă amploare.

Dacă în semnul Leului Jupiter a fost gălăgios, a acţionat teatral, atrăgând asupra tuturor evenimentelor şi fleacurilor, lumina reflectoarelor, din semnul Fecioarei, lucrurile se vor schimba. Acţiunea jupiteriană devine serioasă, disciplinată, discernământul devine evident, energia este mult mai rafinată. Selectivitatea va fi un element definitoriu al perioadei cât Jupiter va sta în semnul Fecioarei, mai exact până pe 10 septembrie 2016.  Fiecare dintre noi are şansa în acest interval de a se perfecţiona, de a descoperi puterea interioară, credinţa, capacitatea de autovindecare, de construcţie a unei vieţi armonioase, simple – adică lipsită de complicaţii inutile – de participa deplin şi conştient la viaţa sa, proces prin care ne apropiem de perfecţiune.

La nivel social şi politic, Jupier în semnul Fecioarei va instaura ordine, se vor rearanja zonele de influenţă, se va stabili cine pe cine guvernează, după haosul aparent, de mai bine de un an, prin care am trecut. Deabia de acum încolo jucătorii se aşează în culise la masă şi etalează cărţile, licitează, căci spectacolul a fost bine regizat şi jucat, adunându-se roadele acestei derulări de forţe teatrale.

Cred că este momentul ca fiecare dintre noi să-şi dezvolte vigilenţa spirituală, să acţioneze conform cu imaginea transmisă fiecăruia dintre noi de Ochiul care discerne ordinea, şi aici vorbesc de acea ordine care fundamentează totul, de ordinea spirituală, căci aşa ne vom dezvolta compasiunea creativă, vom lupta pentru ceea ce ne este necesar, vom obţine reverenţa şi bunăvoinţa, vom fi ca nişte cercetători care au şi li se deschid multiple căi de cercetare şi dezvoltare. Suntem ca nişte copii adolescenţi, care putem analiza toate informaţiile din jurul nostru, putem cerceta detaliile concret fără a ne pierde sufletul, entuziasmul, bucuria de a trăi, acestea fiind stările care să încline spre o decizie intelectuală.

Jupiter în semnul Fecioarei aduce fiecărui posibilitatea de a-şi extinde viaţa, de a se deschide în faţa oportunităţilor, de a accepta toate schimbările care apar, fără teama că nu suntem încă pregătiţi. Excesul, umbra jupiteriană, îşi poate face loc foarte uşor în viaţa noastră, devenind, dependenţi de muncă, habotnici, ipohondrii, refugiindu-ne în mâncare, somn, bârfă, sau fleacuri fără sens. De aceea este nevoie de o grijă sporită pentru a lăsa bucuria simplă să intre în viaţa noastră, evitând complicaţiile sau convenţionalismul. În acest fel ficatul se va regenera şi vom avea energia necesară de a face totul al timpul şi locul potrivit.

În acelaşi timp Jupiter în semnul Fecioarei împrumută puţin aşa zisa instabilitate, de aceea este important să avem grijă ce ne dorim, căci Jupiter va acţiona ca un actor din spectacole Comediei dell arte sau a vodevilului, ne va da acţiuni excelente dar şi seducţii iluzorii, croite special să provoace şi să înşele, sarcina noastră fiind să distingem între ele folosindu-ne inteligenţa dar şi încrederea=credinţa. Cumva intuiţia noastră (spiritual vorbind) va distinge între imaginile celorlalţi despre succes şi propriile noastre sentimente sau definiţii, cumva acest tranzit având rolul cel mai important în a ne obţine propria încredere dar şi îndrăzneală. Numai în acest fel Calea personală se va deschide, şi fiecare va învăţa să ceară şi să aspire spre maximul necesar posibil, fiindcă tendinţa este acea de a cere prea puţin. Anumite capacităţi şi calităţi se manifestă doar atunci când avem Vise măreţe, şi, când ne întindem spre ele, spre realizarea lor. Atunci entuziasmul, credinţa, bucuria se împletesc şi găsim soluţiile potrivite, căci creativitatea noastră este stimulată la maxim.

Aici ceea ce a spus Rumi este cea mai evidentă descriere a acestei perioade: Depresia ta se datorează neputinţei tale de a slăvi. Un om deprimat este un hoţ care-i fură fiecare clipă lui Dumnezeu. Cumva slăvirea, recunoştinţa şi entuziasmul (adică credinţa) aduc belşug, creştere, dezvoltare, mişcare. Juiter în semnul Fecioarei ne spune că totul este viu, că totul are un sens şi o mişcare care ar trebui conştientizată şi împiedicată să se întrerupă, fluxul continuu generează prosperitate şi creştere.

Omul este plin daca este in armonie cu universul. Daca nu este in armonie cu universul, atunci este gol, in intregime gol; iar din aceasta stare de gol se naste dorinta de a poseda. Aceasta dorinta de a poseda poate fi umpluta cu bani, cu locuinte, cu mobila, cu prieteni, cu orice, deoarece nu poti sa traiesti in acest gol.

Este ingrozitor. Este o viata de fantoma. Daca esti gol si inlauntrul tau, este imposibil sa traiesti. Pentru a avea senzatia ca interiorul tau este plin exista numai doua cai. Fie intri in deplina armonie cu universul… te umpli cu tot ceea ce este, cu toate florile si cu toate stelele. Aceasta este adevarata implinire. Insa daca nu faci acest lucru, si milioane de oameni nu il fac, atunci singura cale este de a te umple cu tot felul de reziduuri. Dorinta de a poseda inseamna
ca simti pur si simplu o stare de gol, pe care vrei sa o umpli cu orice, indiferent care ar fi respectivul lucru. Odata ce intelegi acest lucru, dorinta de a poseda dispare. Atunci apare dorinta de a intra in comuniune cu tot ceea ce este, astfel incit tot acest gol interior sa dispara. OSHO

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top