Soarele în semnul Fecioarei -2015

Între 23 august şi 23 septembrie Soarele se află în semnul Fecioarei, marcând sfârşitul verii şi începutul toamnei, de aceea din punctul meu de vedere, este o perioadă în care fiecare dintre noi îşi face bilanţul şi îşi reconsideră acţiunile.

În acest an avem câteva momente importante în acest interval de timp.

Primul ar fi acela că Saturn stă pe ultimul grad al Scorpionului, aproape tot intervalul, mai exact până pe 18 septembrie. De aici supraveghează şi punctează, sau mai bine spus bifează schimbările şi transformările pe care fiecare dintre noi a acceptat să le facă.

Este ca un fel de revenire acasă, de recunoaştere a ceea ce suntem, a locurilor din care venim şi a ceea ce suntem, a esenţei noastre interioare, a sevei personale. Spun toate acestea deoarece suntem unici şi fiecare are o construcţie personală, chiar dacă este aparent asemănătoare cu a altora. Ideea este că nu ne-am preocupat niciodată de a înţelege în profunzime ce ne diferenţiază de ceilalţi. În semnul Fecioarei, de fiecare dată are loc această pregătire, căci numai aşa putem să ne exprimăm în sensul Balanţei, adică al individualizării prin relaţie. Probabil că nu ne-am gândit că suntem unici în primul rând prin relaţiile pe care le avem, mai ales prin cele sentimentale – probabil de aici şi noţiunea de suflet pereche, căci numai pe măsura sufletului nostru se poate acorda alt suflet. Este important să încercăm în această perioadă să ne fim fideli propriilor aspiraţii spirituale, conforme cu construcţia unică sufletească, dar că pentru a le fi fideli ar trebui să le descoperim. Această lipsă de interes şi de înţelegere faţă de cine suntem, ne determină să acţionăm haotic, să fim folosiţi şi nefericiţi. În acest sens specificul analitic şi de ordine al Fecioarei trebuie să acţioneze, adică în interior nostru, nu în exterior.

Saturn, cumva în sextil prin semn cu Fecioara, ne ajută să ne explorăm, să ne înţelegem şi să ştim care sunt limitele spirituale, căci pe cele fizice le ştim prea bine. Este ca şi cum am vrea să luminăm fundul unei peşteri cu o lanternă, fără a face nici un pas. Fundul ştim că există, dar pe parcurs sunt atâtea ramificaţii nebănuite, lacuri cu apă limpede, cascade purificatoare, locuri de odihnă şi imagini fabuloase. Problema este că ne limităm la a vedea ceea ce ni se arată, că ne-am obişnuit să nu prospectăm profunzimile şi adâncimile, măreţia şi bogaţia spaţiului spiritual pe care-l reprezentăm.

Personal, am impresia că această lungă şedere a lui Saturn în ultimul grad, în tandem cu Soarele în semnul Fecioarei, este ca un fel de moment în care se intervine în vieţile noastre, din exterior, aici mă refer strict la intervenţiile unor Entităţi spirituale luminoase, pentru a ne aduce pe Calea noastră, pentru a ne scoate de pe căile rătăcitoare, pentru ne trezi.

În plus la momentul în care Soarele trece în semnul Fecioarei, Ascendentul se află în semnul Scorpionului în conjuncţie cu Saturn. Ceea ce este o indicaţie în plus faţă de ceea ce avem de dezvoltat în această perioadă: descoperirea detaliilor, a părţilor minunate din care suntem alcătuiţi.

Saturn se află cumva în tot acest interval, în tandem cu Junona; Saturn trece în semnul Săgetătorului în 18 septembrie iar Junona în semnul Balanţei în 17 septembrie, ele formând în tot acest interval un frumos sextil descrescător, care ne aduce oportunitatea de a ne consolida relaţiile personale tocmai prin acţiuni corecte, prin raţiune şi compasiune, vindecând cu Iubire locurile vulnerabile şi rănile sufleteşti personale cât şi ale celuilalt.

Rolul lui Lilith în semnul Balanţei, este de a ne aduce o luciditate destul de dură, căci ne determină să ne scuturăm de tot ce ne împiedică să trăim în armonie şi bucurie.

Apoi Saturn se află în sextil cu Lilith, iar până în 26 august, avem de răspuns la numeroase provocări care sunt de fapt exteriorizări ale fricilor noastre, cumva acum ele vor deveni evidente, intense şi destul de limitative mai ales dacă le vom da curs să se manifeste.

Din 26 august Lilith, va trece în semnul Balanţei, timp de aproximativ 9 luni, acest tranzit începând prin conjuncţia cu Nodul Nord, aspectul exact formându-se pe 4 septembrie. Este interesant că alături de cele două se află şi Junona, din 17 septembrie, ceea ce face ca întreaga lună septembrie să fie puse în discuţie relaţiile noastre; cumva se vor clarifica anumite situaţii, se vor aduce dureros la lumină conjuncturi delicate, provocatoare, tocmai pentru a ne determina să ne dezvoltăm calităţile, să fim noi înşine, căci indicatorul cel mai mare al falsităţii şi nemulţumirilor personale, se evidenţiază în relaţiile pe care le avem.

Mercur, guvernatorul semnului Fecioarei, se află în propriul domiciliu, iar de aici, din semnul Fecioarei, va forma sextil cu Saturn, pe ultimele grade din semne, într-un fel subliniind ceea ce avem de învăţat, ordonat, analizat, şi gestionat corect. Acest aspect este şi el intens mai ales între 23 – 26 august, căci acestea vor fi primele semnale faţă de ceea ce avem de înţeles şi descoperit în noi.

Apoi Mercur se întâlneşte cu Lilith şi cu Nodul Nod, formează opoziţie cu Vesta şi cuadratură cu Pluton, ceea ce face ca toate acţiunile să fie rezultatul gândirii pe care o avem, căci din semnul Balanţei Mercur oglindeşte perfect şi sincron ceea ce gândim sau mentalizăm. Este un moment când putem trăi exact fricile pe care le avem, în care înţelegem reculul pe care îl primim din cauza faptului că ne-am pierdut identitatea şi nu ne-am dezvoltat personalitatea, în care puterea interioară cu acre am fost dotaţi se întoarce împotriva noastră, dacă am utilizat-o fără sens sau în alte scopuri decât acela de ne dezvolta spiritual. Apoi, din 17 septembrie, Mercur va trece în mişcarea aparent retrogradă, cumva urmând o perioadă de sedimentare şi asimilarea a noilor concepte cu care ne-am confruntat.

Un alt moment important al acestei perioade îl reprezintă conjuncţia Soare Jupiter, aspect care se formează în 27 august, este un moment care are o putere extraordinară, prin care fiecare se poate descoperi pe sine însuşi, în care avem de înţeles şi utilizat calităţile personale, şi asta în cel mai eficient mod. Imediat ce trece în acest semn Jupiter formează şi opoziţie cu Neptun, fiind cumva copleşit de energia acestuia aflat în domiciliu, şi privind doar partea ascunsă a lucrurilor, consumându-şi forţa pentru a genera ordine şi a analiza, ceea este foarte dificil, căci sunt momente în perioade de mari transformări când nu mai avem controlul asupra nimic, tot ceea ce trebuie să facem fiind să ne abandonăm cu credinţă Legilor Divine.

Si fiindcă tot am vorbit de disciplină/ordine iată ce semnifică de fapt ea, din punct de vedere spiritual:

Dupa ce a castigat multe concursuri de tir cu arcul, tanarul campion al orasului s-a dus sa-l caute pe maestrul zen.

– Sunt cel mai bun, a spus el. Nu am invatat religie, nu am cerut ajutorul calugarilor, si totusi am reusit sa fiu considerat cel mai bun arcas din regiune. Am aflat ca pe vremuri si dumneavoastra ati fost considerat cel mai bun arcas din zona, de aceea va intreb: chiar trebuia sa va faceti calugar pentru a invata sa trageti?

– Nu, raspunse maestrul zen.

Dar campionul nu era multumit: scoase o sageata, o puse in arc, trase si nimeri o cireasa care se afla la o buna distanta. Zambi, ca si cum ar fi spus „ati fi putut sa castigati timp, dedicandu-va numai tehnicii”, si spuse:

– Ma indoiesc ca puteti face acelasi lucru.

Fara sa clipeasca, maestrul intra, isi lua arcul si porni inspre muntele din apropiere. Drumul avea o prapastie ce nu putea fi trecuta decat pe un vechi pod de franghii putrezite, care stateau sa se rupa. Cu un calm extraordinar, maestrul zen ajunse la jumatatea podului, scoase arcul, potrivi sageata si tinti spre un copac de pe marginea prapastiei, drept la tinta.

– E randul tau acum, ii spuse amabil tanarului, in timp ce se intorcea pe malul solid al prapastiei.

Inspaimantat, cu privirea la prapastia de sub el, arcasul ajunse la locul indicat si trase, dar sageata se duse foarte departe de tinta.

– La asta mi-au servit disciplina si practica meditatiei, conchise maestrul, cand tanarul se intoarse langa el. Tu poti fi foarte abil cu instrumentul pe care l-ai ales pentru a-ti castiga viata, dar totul este zadarnic daca nu reusesti sa-ti domini mintea care foloseste acel instrument.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top