Lilith în semnul Balanţei 2015

Pe 25 august 2015 la ora 7.34, Lilith va trece în semnul Balanţei, unde va sta până în 21 mai 2016. În acest interval de timp acţiunea sa va fi oarecum diferită, căci ea va trebui să se manifeste în exterior, ceea ce nu îi este specific, poate de aceea semnul Scorpionului îi este definitoriu şi natural.

Întotdeauna m-a fascinat şi incitat prezenţa lui Lilith într-o astrogramă, mi s-a părut a fi un fel de punct de echilibru între interior şi exterior, care păstrează presiunea constantă în psihicul nostru, pentru ca acesta să nu o ia razna. Pe de altă parte felul în care fiecare persoană resimte acţiunea sa este uimitor pentru faptul că este doar un punct virtual, teoretic vorbind. Este ceea ce nu putem vedea, palpa sau interpreta decât prin credinţa interioară, de aceea probabil definiţia cea mai des utilizată este de ”provocatoarea”, doar că eu o văd ca o provocare, ca o întrecere cu tine însuţi, în a te depăşi la nivel spiritual, nu ca un demon provocator cum se uzitează.

Apoi, am observat că nu există criterii tehnice, după care să se poată face interpretări în hărţi, căci ea este foarte personală şi personalizată. De aceea mi se pare că ţine de contextul în care se află, schimbând peisajul sau ansamblul, instant, fiind extrem de sensibilă la nuanţe, adăugiri sau reacţii; de fapt o văd ca pe un barometru al stării şi dispoziţiei interioare, al fiecărui moment. De aceea şi modul de traducere a funcţiilor ei este foarte dificil de exprimat, căci trebuie să există o interferenţă de unde cu ”celălalt” pentru ca emisia şi recepţia să interfereze, fără alte surse de emisie exterioare. De fapt, am observat mai ales în relaţii (vezi cazul cu tranzitul prin Balanţă) că se realizează un canal, exact cum sunt canalele de zbor în aviaţie, particularizat şi unic, cu persoana respectivă. Practic, nu trebuie să existe un aspect potrivit între Lilith-ul a două persoane, ci trebuie să existe credinţă în comunicare, şi manifestarea corectă a guvernatorului semnului în care se află.

Apoi, mi se pare că Lilith ne vorbeşte despre echilibru, iar prezenţa în semnul Balanţei ne provoacă pe fiecare la a învăţa să păstrăm echilibrul dintre interior şi exterior, dintre eu şi tu, dintre personal şi social, dintre lumină şi întuneric – aici am imaginea unui crepuscul, când conduci este cel mai dificil moment, căci îşi este testată calitatea de a fi 100% prezent în ceea ce faci – la asta m-am referit, la credinţa că nu ne vom pierde în semiumbră, dacă privim corect lucrurile şi le luminăm cu luciditate şi  cunoaştere.

Apoi, din punctul meu de vedere Lilith în semnul Balanţei ne obligă să înţelegem cum funcţionează energia feminină şi masculină în fiecare dintre noi şi cum putem să o ţinem în echilibru în relaţiile cu ceilalţi.

Lilith în Balanţă ne provoacă să descoperim ce înseamnă cunoaşterea, căci cunoaşterea poate însemna libertate dar şi scindare. Există în textele biblice un sfat: să nu-i spui unui om mai multe decât poate înţelege căci se sminteşte. Aşa că Lilith ne provoacă să ne adaptăm la nivelul celuilalt sau măcar să-l percepem corect, pentru a nu provoca scindare interioară. O primă concluzie este aceea că cel mai mare rău pe care-l poate face Lilith, în general, este să aducă scindare, sminteală, şi toate suferinţele generate de acestea.

Într-o hartă astrologică, Lilith arată cu forţă, locul în care am fost scindaţi, în care ne-am pierdut unitatea, de aceea analiza poziţiei lui Lilith, este extrem de importantă. Ce mi se pare interesant, este că acea problemă este cel mai greu de recunoscut de fiecare, căci existând scindare, fiecare se află pe partea cealaltă.

Revenind la semnul Balanţei, Lilith ne vorbeşte despre scindare la nivel de echilibru, ne provoacă să-l regăsim în toate planurile, căci vorbeşte de interior şi exterior, de ascuns şi văzut, de eu şi tu, de eu şi ceilalţi, şi aşa mai departe, forţându-ne să ne eliberăm de orice fel de opresiune sau agresiune.

De multe ori am citit că Lilith este legată de sterlilitate, este adevărat, doar că se referă la incapacitatea de a ne folosi creativitatea, indiferent de natura ei, datorită unor scindări interioare, care ne împiedică să exprimăm creativitatea, nu că ea este inexistentă.

Apoi am mai întâlnit ideea că Lilith reprezintă dorinţa, de fapt ea generează o fisură prin care-şi fac loc în viaţa noastră, orice este sclipitor, orice care ni se pare că ne lipseşte sau care vedem la alţii şi credem că dacă am avea am putea fi mai fericiţi, este un fel de dorinţă, dar eu i-aş spune tentaţie.

Lilith în semnul Balanţei ne determină să realizăm unificarea cu propriile noastre posibilităţi, unificarea cu oamenii semnificativi ai lumii noastre, prin aceste relaţii noi descoperim propria noastră împlinire. Apoi Lilith ne provoacă să înţelegem Iubirea şi Dragostea, să le trăim complet şi nediferenţiat, astfel încât să fim integraţi perfect în armonie.

Lilith ne dă şi soluţia, sacrificiul ne restabileşte dacă pierdem echilibrul. Noi înşine devenim victime în momentul în care nu înţelegem o situaţie din care avem de învăţat. Evenimentele ciclice – despre care ne vorbeşte Lilith – nu există fără sacrificii. Unde negăm sacrificiul acolo negăm şi viata. Sacrificiul este necesar pentru a ne elibera de ceea ce nu ne mai trebuie, de a lăsa noul = evoluţia să intre în viaţa noastră. Iar apoi conştiinţa cere sacrificii, Lilith cere viaţă şi creştere, dar nu putem obţine nimic dacă nu realizăm condiţiile pentru Viaţă şi creştere – şi cu siguranţă nu este vorba despre ceva formal.

Teama pe care tranzitele lui Lilith o generează, vine din aceea că dacă nu acceptăm sacrificiul de renunţare pentru a evolua, apar pierderile, suferinţa, rănile greu de închis, căci ele persistă până când avem luciditatea de a ne folosi conştiinţa.

Intelectul, inima şi sufletul ne sunt încontinuu evaluate de către Dumnezeu. Viaţa va născoci noi provocări cu care să ne confruntăm, de fiecare dată când ne vom fi dovedit măiestria în depăşirea obstacolelor şi vom fi triumfat asupra dificultăţilor din trecut. Ceea ce noi considerăm dificil, diferă întotdeauna de ceea ce socotesc ceilalţi, ca fiind dificil. Testele hărăzite nouă vor avea o natură unică, precum şi complexitatea adecvată nivelului tău evolutiv. Dacă vei face tot ceea ce îţi este cu putinţă – valorificând darurile ce ţi-au fost încredinţate, binecuvântările ce ţi s-au pogorât în viaţă, atunci roadele năzuinţelor şi strădaniilor tale vor fi superba reflexie a dedicării tale.

Tranzitul lui Lilith în semnul Balanţei, face să ne întâlnim de multe ori cu oameni care reflectă conţinuturile noastre reprimate şi lipsurile noastre. Lilith, din acest semn, iniţiază şi mediază. Nu e uşor să ne iubim, pentru că asta ar însemna că trebuie să iubim totul în noi, chiar si partea pe care o considerăm urâtă. De la aceea grijă cu care ne îndreptăm spre partea asta umilită, porneşte procesul de vindecare, căci presupune conştientizare, primul pas spre normalitate. Dar, vindecarea depinde de îngrijire, îngrijirea uneori nu înseamnă altceva decât suportare şi credinţă. Astfel primul pas în mântuirea umbrei este să fim capabili s-o suportăm în noi înşine dezvoltându-ne relaţia cu Dumnezeu.

***

“Oamenii vin pe Pământ cu anumite aspiraţii: nevoia de a iubi şi a fi iubiţi, nevoia de a cunoaşte, nevoia de a crea. Ei numesc fericirea ca fiind realizarea acestor aspiraţii. Dar pentru a o obţine, ei trebuie să  adauge fără încetare câte ceva la bagajul cu care au venit, pentru că nu ajunge să-ţi doreşti ceva pentru ca să-l şi obţii. Ei doresc să iubească şi să fie iubiţi, dar iată că se trezesc singuri şi dezorientaţi… Ei doresc să înţeleagă dar sunt tot timpul mărginiţi şi dezorientaţi… Ei doresc să creeze dar nu fac decât gafe. Pentru a realiza toate aceste aspiraţii e nevoie de o lungă perioadă de învăţare sub controlul unui instructor care-i antrenează pe adevărata cale a dragostei, înţelegerii şi a creaţiei veritabile.

Toţi oamenii vor fericirea, dar nu ştiu cum să o obţină şi nu îşi imaginează că pentru a o obţine este nevoie de muncă şi de o disciplină de urmat. Din moment ce au venit pe Pământ şi mănâncă, beau, dorm, se plimbă şi au copii, ei cred că sunt automat fericiţi. Dar şi animalele au aproape aceleaşi activităţi, şi atunci? Nu este suficient doar să fii pe lume pentru a fi fericit. Pentru a fi fericit, există un anumit număr de lucruri care trebuie făcute… şi altele care nu trebuie făcute! Fericirea e ca un talent (dar) care trebuie cultivat. Dacă nu îl cultivăm nu obţinem nimic. Este la fel ca şi cu talentele artistice: chiar şi persoanele cele mai dotate pentru muzică, pictură, dans nu ar fi realizat nimic dacă nu ar fi muncit zi de zi cu înverşunare pentru a cultiva aceste talente.

Dacă vreţi fericirea, nu staţi fără să faceţi nimic, începeţi să căutaţi elementele care o alimentează. Aceste elemente aparţin lumii divine şi, când le veţi găsi, veţi iubi lumea întreagă şi veţi fi iubit, veţi poseda o înţelegere superioară a lucrurilor, şi în fine veţi avea puterea de a acţiona şi de a realiza.” (Omraam Aivanhov)

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top