Mercur în mișcare aparent retrogradă ianuarie 2016

Din 5 ianuarie 2016, Mercur a trecut în mișcarea aparent retrogradă,  practic fiind prima serie din cele trei ale acestui an. Ea va dura până în 25 ianuarie, iar Mercur va retrograda în semnul  Vărsătorului și va reveni în semnul Capricornului unde își va încheia retrogradarea. Avantajul acestei perioade de revenire în Capricorn, este că Mercur stă foarte mult în apropierea lui Pluton, reface chiar conjuncția cu el în 22 ianuarie; această apropiere este ceea care îi dă posibilitatea de a transforma și de a acționa cu o forță extrem de mare și în adâncime. Pe de altă parte din semnul Capricornului va reface și cuadratura cu Lilith, ceea ce cu siguranță va aduce evenimente destul de provocatoare, situații prin care ne este testată credința și încrederea, ispite care capătă noi imagini, cu ele mai confruntându-ne și în prima jumătate a lunii decembrie 2015.

Cumva această perioadă de retrogradare reprezintă lecții de învățat, ne obligă la profunzime, la abstractizare, la depășirea limitelor de înțelegere a lucrurilor doar în 2 D. Mi se pare straniu că suntem doar utilizatori și nu ne putem concentra pentru a înțelege ce câmp extraordinar și ce perspective ne-au deschis descoperirile științifice și cele tehnologice, mai ales în domeniul IT. De aceea este foarte important ca acum să învățăm să ne construim mintea și să ne ordonăm informațiile la un nivel mult superior.  Mai ales în prima perioadă de retrogradare, mai exact până în 10 ianuarie, să ne propunem să ne depășim limitele de înțelegere și să privim din alte perspectivă viața și informațiile din jur. Apoi, în următoarea perioadă, până în 14 ianuarie, este momentul de a ne revizui ideile și de a ne construi noi scheme de lucru.  Este perioada cea mai critică, căci tot ceea ce facem acum va avea repercursiuni asupra viitorului apropiat, dar mai alea asupra relațiilor noastre. La nivel mundan, situația este delicată, putând să apară adevărate cutremure atât la propriu cât și la figurat. Este un timp al maturizării, al cercetărilor personale, al căutărilor profunde.  Avem de învățat lucruri noi, de clarificat anumiți termeni, de înțeles ceea ce ne reprezintă și este valoros prin prezența noastră în lume. Este bine să realizăm că a percepe înseamnă a auzi informaţia pe care ne-o dă sufletul sau subconştientul nostru 24 din 24 de ore pe zi. Ca să îl ascultaţi puteţi face un exerciţiu simplu, puneţi-vă o întrebare simplă în gând iar apoi uitați-vă în jur. Dacă sunteţi atent răspunsul îl primiţi de la un om de lângă voi, de la un mesaj de la radio, de la un panou publicitar, de oriunde…Trebuie doar să învăţăm să primim, găsim şi descifrăm aceste semne. Începeţi cu întrebări simple, astăzi, pentru că sunteţi extrem de deschişi. Apoi exersaţi de câte ori vă îndoiţi sau aveţi nevoie.

A treia etapă, adică până în 25 ianuarie, va fi dificilă, dură, că mecanisme care vor declanșa evenimente greu de controlat, cu provocări dar și confruntări, este o perioadă în care ne va fi solicitată compasiunea și acțiunile de sprijin pentru cei aflați în impas. Este bine să realizăm că a percepe înseamnă a auzi informaţia pe care ne-o dă sufletul sau subconştientul nostru 24 din 24 de ore pe zi. Ca să îl ascultaţi puteţi face un exerciţiu simplu, puneţi-vă o întrebare simplă în gând iar apoi uitați-vă în jur. Dacă sunteţi atent răspunsul îl primiţi de la un om de lângă voi, de la un mesaj de la radio, de la un panou publicitar, de oriunde…Trebuie doar să învăţăm să primim, găsim şi descifrăm aceste semne. Începeţi cu întrebări simple, astăzi, pentru că sunteţi extrem de deschişi. Apoi exersaţi de câte ori vă îndoiţi sau aveţi nevoie.

Extrase din “Scrisori către inima mea”:

”Inima mea, nu te voi condamna sau critica niciodată. Nu mă voi ruşina niciodată de ceea ce spui. Ştiu că tu eşti fiul iubit de Dumnezeu şi că El te apără cu gloria şi iubirea sa radioasă.”

“Eu cred în tine, inima mea. Sunt de partea ta şi îţi voi cere întotdeauna să mă binecuvântezi în rugăciuni. Voi cere ca tu să găseşti ajutorul şi sprijinul care-ţi trebuie.”

“Eu cred în tine, inima mea. Cred că vei împărţi iubirea ta cu oricine are nevoie sau o merită. Astfel calea mea e a ta, şi astfel vom călători împreună înspre Sfântul Duh.”

“Îţi cer: ai încredere în mine. Să ştii că te iubesc şi că încerc să îţi dau ceea ce îţi trebuie pentru a continua să baţi cu bucurie în pieptul meu.

Voi face tot ce pot până când voi mai simţi că te stingheresc cu prezenţa mea care te înconjoară.”

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top