Echinocțiul de primăvară 2016

În fiecare an când Soarele intră în semnul Berbecului, se serbează echinocțiul de primăvară, anul nou astrologic, revenirea naturii la Viață. Este un moment extrem de subtil, care generează niște energii a căror influență își pune amprenta pe parcursul anului astrologic, adică până în 20 martie 2017. În primul rând acest an este guvernat de planeta Marte, ceea ce va aduce cu siguranță, un an cu foarte multă acțiune, cu foarte multe evenimente care mai de care mai surprinzătoare, căci se vor reporni multe acțiuni sau activități care păreau încheiate, stinse sau puse la păstrare. Surprizele sunt cu atât mai mari cu cât ne simțeam mai în siguranță sau credeam că am rezolvat, încheiat ceva delicat, mai ales dacă acestea au legătură cu legea sau Legile spirituale. A fost un fel de adormire, anihilare parțială, Jupiter se află în cădere în semnul Balanței și legea pare că este mai puțin activă, doar că va intra în funcțiune un alt fel de lege, a căror efecte sunt diferite, pe termen lung și are ca scop ordonarea principiilor noastre de viață care sunt atât de ambigui și aparent fără importanță în acest moment.

Marte se află în casa a VIII a și se pregătește de conjuncția cu Saturn, un prim semnal care va declanșa punerea în practică a Principiilor și în cuadratură cu Jupiter. Spun că se pregătește căci această pregătire va dura suficient de mult, probabil și din cauză că Marte va avea o mișcare aparent retrogradă începând cu 17 aprilie, ceea ce va face ca presiunea acestor două aspecte să fie de lungă durată, adică 24 august conjuncția cu Saturn și 10 octombrie cuadratura cu Jupiter, care își schimbă conotația și devine extrem de radicală.

Iată cronologia evenimentelor:

– la echinocțiu de primăvară Marte se află în semnul Săgetătorului gata să se implice în evenimentele necesare producerii unor salturi spectaculoase. Este aparent neaspectat  ( doar în inconjuncție cu Vesta) ceea ce îi crește cota de imprevizibilitate. Până în 17 aprilie când va retrograda este doar mediator subtil între Pallas și Nodul Nord, ceea ce înseamnă ca va interveni în forță pentru a se restabili ordinea ori de câte ori este nevoie și este impetuos de urmat calea destinului umanității.

– din 17 aprilie intră în mișcarea aparent retrogradă, revenind în semnul intens al Scorpionului în 27 mai, unde va sta până în 2 august, revenind la mișcarea directă în 30 iunie. În acest interval de timp acționează doar direct, implicat și implacabil, mai ales în luna mai, căci atunci se vor genera cele mai multe tensiuni legate de aplicarea legilor spirituale.

– din luna august, odată cu Schimbarea la față – 6 august – se va acționa direct acolo unde schimbările nu au fost acceptate, iar conjuncția Marte Saturn din 24 august va fi maximul de duritate pe care acest an îl va atinge, căci atunci se vor face cele mai dure și grele acțiuni. Din 27 august Marte va trece în semnul Capricornului.

– în luna octombrie, avem pe data de 6, cuadratura dintre Jupiter și Marte, doar că aceasta va avea o altă conotație decât atenționările date la echinocțiu, în sensul că la început erau doar avertizări la nivel de principiu și de aplicare a unor legii, iar în octombrie, acestea vor acționa direct, concret, la toate nivelurile fizice, aducând tensiuni extreme în viața socială. În plus în 19 octombrie Marte va fi conjunct cu Pluton iar în 29 octombrie în cuadratură cu Uranus, prin prezența lui se concretiza și finaliza cuadratura dintre Pluton și Uranus, care ne influențează de câțiva ani, îndemnându-ne la transformări de atitudine, acum ele fiind indirect aplicate, adică forțate.

– între 9 noiembrie și 19 decembrie Marte se va afla în semnul Vărsătorului, aducând un val de revolte și amplificând nevoia de libertate sporind anarhia, timp în care formează o cuadratură extrem de dură cu Lilith aflată în domiciliu, scoțând la lumină și eliminând multe atitudini și concepte false,  luptând pentru restabilirea extrem de dură a legilor spirituale, în 15 decembrie formând conjuncția cu Pallas.

– din 19 decembrie, intrat în semnul Peștilor, devine mai subtil, acționând pentru curățarea karmei și eliberarea din interior a tot ceea ce este important și ne reprezintă, fiind un factor catalizator al înțelegerii și vederii spirituale.

Sunt foarte importante toate săptămânile guvernate de Marte din acest an, ele aducându-ne concret în fața ochilor ceea ce trebuie să facem. La fel zilele de marți sunt dure, mai dure decât deobicei, mai ales în perioadele enunțate mai sus.

Mai sunt multe de spus legate de echinocțiu, el ne deschide perspectiva unor începuturi asumate, conștientizate, în care ne implicăm și aducem în prim plan aspirațiile noastre și idealurile cele mai înalte. Energia marțiană se va pune în slujba lor și ne va însoți permanent. Apoi conjuncția Neptun Venus din semnul Peștilor, ne indică că valorile cele mai de preț și care nu vor putea fi afectate sunt creativitatea, credința și înțelegerea profundă la care se adaugă efortul constant de transformare. Simţim că bucuria stă să răbufnească la suprafaţă, că avem o imensă dorinţă de a trăi şi ne bucura de viaţă, un dor clocotitor de a face ceva, altceva, dar…teama ne gâtuie, teama de a nu putea pune în practică, de a nu fi consideraţi prea sau prea….

Pe calea Luminii, tânărul sta la taifas cu Înţelepciunea:

– Explica-mi şi mie înţelesul spuselor: „Căci celui ce are, i se va mai da; dar de la cel ce nu are, şi ce are i se va lua.”  Nu crezi că este o mare nedreptate?

– Ba deloc, îi răspunse liniştită Înţelepciunea. Tu dacă ai vrut înţelepciune şi te-ai zbătut să o capeţi, o ai şi vei avea din ce în ce mai multă, deoarece ţi-o doreşti şi te oboseşti în continuare. Dar călătorul care nu pune mare preţ pe ea, va rămâne şi fără dramul de înţelepciune pe care o are acum. Fiindcă nu vrea să o folosească.

– Drumeţului care face averi, i se vor înzeci veniturile pe cale, întrucât necontenit caută să-şi sporească avuţia. Călătorul risipitor însă, va pierde şi puţinii bani de drum pe care îi are, fiindcă nu ştie să-i folosească.

– Călătorul experimentat în ale drumeţiei, nu va obosi curând. Ba dimpotrivă, cu cât călătoreşte mai mult, cu atât mersul i se pare mai uşor, întrucât el îşi dezvoltă continuu arta deplasării. Drumeţului leneş însă, i se va lua şi puţina vlagă pe care o mai are, fiindcă nu vrea să exerseze mersul pe cale.

– Dragul meu, îi spuse Înţelepciunea, înainte de a porni din nou pe cale. Foloseşte cu încredere toate lucrurile ce vin din Lumina, altfel se va aşterne întunericul peste ele. Acesta e un principiu de baza al călătoriei.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top