Soarele în semnul Scorpionului

În acest an prezența Soarelui în semnul Scorpionului aduce situații complexe de viață, aduce probleme necesare a fi rezolvate, aduce transformări  și aduce numeroase evenimente importante la nivel subtil, ceea ce ne provoacă atenția, ne determină să fim prezenți în viața noastră.

Dacă ar fi să fac o analiză a ceea ce se va întâmpla până la sfârșitul semnului, adică până pe 21 noiembrie 2016, aș putea spune că toate evenimentele sunt în așa fel ordonate, încât totul este direcționat spre transformarea gândirii. Aici aș putea menționa cuadraturile pe care Mercur și Venus ca planete personale, adică ca reprezentări ale ceea ce gândim și ceea ce reprezentăm ca și valoare, au cuadraturi. Mercur cu Vesta iar Venus cu Neptun, este ca și cum, gândurile noastre sunt trecute printr-un filtru special, adică nu vor rămâne ca efect și posibilitatea de a acționa decât acelea care ne reprezintă extrem de exact și foarte precis, iar valoarea de sine este pusă la încercare, căci suntem în situații extreme, aparent nebuloase, dar necesare pentru a elimina neclaritățile și a înțelege direcția de urmat. Este ca și cum avem de luptat cu neîncrederea, cu lipsa de feed back a celor din jur, cu ostilitățile concurențiale, cu multe piedici aparent imposibil de surmontat, dar de altfel imaginare. Tot din acest punct de vedere, se poate spune că vor apare fel de fel acțiuni, ni se vor propune evenimente, dar ele sunt tentații extrem de pasagere pentru a ne provoca să ieșim din această stare de concentrare asupra ceea ce este foarte important de făcut în viața personală. Este indicat de a folosi fermitatea și de a nu ne lăsa tentați de micile și efemerele tentații,  cel mai simplu mod este de a vedea dacă ceea ce presupune participarea la ele aduce anumite tensiuni, conflicte sau blocaje, acestea reprezintă semnale importante de a nu ne implica.

Un alt aspect interesant este conjuncția Mercur și Soare cu Lilith, în acest caz Lilith este extrem de puternică, în semnul Scorpionului eu o consider în domiciliu; aceste conjuncții au loc la o diferență de 6 zile, prima se formează cea dintre Mercur Lilith, însă Soarele este în apropiere și o susține. Mi îmi pare că aceste aspecte ne determină să facem o analiză profundă a anumitor idei sau să ne eliberăm de acele gânduri care ne împiedică să fim incisivi, deciși și fermi în acțiuni. Este nevoie de luciditate, de încredere dar și de căutarea unor soluții la toate acele frământări care nu ne dau pace în interior. În același timp se poate ca fiecare dintre noi să simtă că pierde ceva, că îi dispar din viață persoane importante, că este lipsit de căldura sau înțelegerea cu care era obișnuit. Sunt momente mai puțin plăcute și care ne obligă să apreciem ceea ce avem, atunci când avem, nu prin pierdere. Mercur este extrem de rapid în luna noiembrie, el va parcurge semnul Scorpionului până în data de 12, după care va ajunge în semnul Săgetătorului de unde formează cuadratură cu Nodurile lunare, dar și cu Neptun. Acesta din urmă este staționar direct ceea ce-i conferă o forță specială, și un mod de acțiune mai revendicator. De aceea mai ales între 15 – 18 noiembrie se impune multă prudență și atenție în activități, fiind posibile diferite accidente sau incidente ușoare.

Venus trece în semnul Capricornului pe 12 noiembrie, ea va aduce cu două zile înainte evenimente importante pe care ar trebui să le reținem, căci ele vor genera în viitor schimbări importante.

Junona părăsește semnul Scorpionului, după aproape un an de zile, timp în care fiecare dintre noi a învățat să relaționeze, să ia ceea ce este cel mai potrivit dintr-o relație, să-și transforme gândirea și ideile legate de noțiunea de asociere.

Marte trece în semnul Vărsătorului, de unde generează un dinamism specific, și anume unul în gândire, avem o aviditate de informare, curiozități dar și lipsă de tact, reacționând mai ușor cu impulsivitate, mai ales atunci când ne este încălcată libertatea.

Neptun revine la mișcarea directă pe 20 noiembrie, ceea ce schimbă starea noastră interioară făcându-ne mult mai sensibili, receptivi și intuitiv la ceea ce se întâmplă în jur. Viaţa pare foarte complexă pentru că există multe obiective de atins pentru fiecare om, dar totul se poate simplifica dacă omul îşi stabileşte principii clare şi simple de urmat în viaţă. Atunci toate ţintele pot fi atinse cu aceeaşi precizie şi uşurinţă, şi toate problemele îşi pot găsi rezolvări aplicând cu sinceritate şi consecvenţă aceste principii. De fapt Neptun și Uranus fac posibil ca toate visele noastre cele mai înalte să se poată iniția, ne ajută să începem acele activități legate de aspirațiile personale, și care ne reprezintă și ne pun în valoare ceea ce suntem. Toate transformările destinice ne vor aduce echilibru în viață chiar dacă pe moment vor genera situații complicate. De aceea este important de urmărit semnalele pe care le primim în jurul perioadei 5 – 8 noiembrie.

În această perioadă, cât Soarele se află în semnul Scorpionului, avem cel mai mare potențial de a ne transforma, de a ne elibera de balastul pe care-l ducem în spate sau susținem, de a elimina ceea ce este impropriu, ”murdar” și toxic în viața noastră. Are loc o configurație de excepție, steaua fixă Fomalhaut se află pe punctul mijlociu dintre Pluton și Uranus, iar Jupiter se va afla în jurul gradului 12 Balanță – această configurație ne oferă șanse extraordinare de a ne revoluționa viața, de a deveni proprii ei stăpâni, de a ne face remarcați, dar mai ales de a ne completa acele calități sufletești, care sunt nemuritoare și importante pentru noi ca OM.

 

Rareori ne dăm seama că suntem împresuraţi de extraordinar. Miracolele se întâmplă în jurul nostru, semnele lui Dumnezeu ne arată drumul, îngerii insistă să fie auziţi, dar noi, fiindcă suntem învăţaţi că există formule pentru a ajunge până la Dumnezeu, nu luăm seama la nimic din toate acestea. Nu pricepem că El se află oriunde Îl lăsăm să intre.

 

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top