Cea mai bună pregătire pentru ziua de mâine, este să faci tot ce poți astăzi

Jupiter, denumit în astrologie ”marele benefic” a schimbat semnul Balanței și a pășit în semnul Scorpionului, pe 10 octombrie 2017. Tranzitele lui Jupiter sunt cele mai așteptate datorită acestei denumiri, dar de fapt Jupiter spune în harta fiecăruia ce tip de legi personale stabilește individul astfel încât să obțină puterea de circulație în interiorul său și în interiorul tuturor acțiunilor sale, a proiectelor sale, ale vieții sale, care aduce capacitatea de a le extinde din interior. Mercur este cel care face ca prin puterea gândului fiecăruia, care consolidează, să fie puse în exterior în mișcarea expansiunea interioară. De aceea marele benefic este o denumire datorată tocmai descoperirii acestei capacități de a pune în circulație în interior energiile și informațiile necesare pentru a ne dezvolta și a crește astfel încât aceasta să apară și la exterior.

Pe de altă parte, Jupiter care guvernează semnul Săgetătorului, în trecut guverna și semnul Peștilor, până când oamenii au putut înțelege energia neptuniană, Neptun devenind guvernatorul acestui semn. Spun toate acestea căci în stadiul trecut al dezvoltării spirituale, oamenii nu puteau să își perceapă creativitatea ca pe o modalitate normală de creștere. Și atunci erau cumva aplicate legile de compensare, după faptă și răsplată, la nivelul cel mai concret și material. Odată cu desemnarea lui Neptun ca și guvernator al semnului Peștilor, Jupiter a devenit compensator de activitatea care permite să aibă loc procesul neptunian de sublimare. Adică înțelegerea pe toate cele trei niveluri permite apariția credinței care lasă creativitatea fiecăruia, ca dar parte din Dumnezeu, să se exprime și în acest fel fiecare să-și creeze în cel mai bun mod cu putință propria viață.

Revenind la Jupiter, mișcarea lui în spațiul semnului Scorpionului este în acest fel:

1. Până la sfârșitul acestui an, Jupiter ajunge la gradul 17 Scorpion, dar marea majoritate a timpului, mai exact până pe 22 decembrie, el se află pe Via combusta* (vezi Explicații de la sfârșit). De aceea în această perioadă tot ceea ce facem este necesar pentru a ne dezvolta capacitățile personale, prin propriile eforturi, acest fapt fiind necesar pentru a ne transforma dar mai ales pentru a elimina orice fel de atitudine nocivă, sau măcar de a o elimina. Nu este o perioadă ușoară pentru nici un semn zodiacal, dar mai ales pentru nativii Scorpion, Capricorn, Fecioară, Taur , Vărsător și Leu. În acest interval de timp fiecare dintre noi va resimți o presiune extraordinară legată de ceva ce trebuie făcut , de ceva ce trebuie schimbat sau înțeles, dar nu reușește să-și definească cu exactitate ce anume. Tocmai această stare de tensiune și incertitudine ne determină să ne orientăm atenția spre ceea ce trebuie să schimbăm, ne aduce din exterior spre interior într-un mod forțat și imperativ.

Pentru a ne obișnui puțin cu atmosfera această apăsătoare Venus ne sprijină între 7 - 18 noiembrie, fiind o perioadă în care ar trebui să ne notăm evenimentele care au loc în viața noastră și pentru a le folosi în viitor.

În același timp Lilith, trece în semnul Capricornului din 9 noiembrie, de unde ridică pragul de provocare, la fel, prin evenimente, situații, conjuncturi sau pur și simplu stări, doar că acestea apar ca provocări. Înțelegerea necesității acestor provocări va apare abia la începutul lunii mai 2018.

Tot în acest interval de timp Jupiter mai are două aspecte extrem de puternice:

- primul aspect este trigonul dintre Jupiter și Neptun din 3 decembrie 2017, acesta aduce în lumină câmpul de manifestare generat de semnul Peștilor, adică ne determină să ne consolidăm credința și să dezvoltăm un nou simț al realității, bazat pe un fel de comuniune generată de transformările acceptate - adică de descoperirea celor care au aceleași aspirații, idei și conștiință extinsă ca a noastră. În acest fel nu ne vom mai simți singuri ci vom avea sentimentul că participăm la un efort de grup important, care ne va pune în evidență personalitatea dar și forța interioară, descoperindu-ne unicitatea și valoarea personală. Este important ca între 1 - 7 decembrie să ne notăm visele și să fim extrem de atenți la propunerile primite, la grupurile în care ajungem fără a face neapărat eforturi deosebite.

- al doilea este conjuncția cu Vesta, din 12 decembrie, un aspect deosebit de interesant, căci aduce împreună două stele care își unesc eforturile pentru ca fiecare dintre noi să-și poată concentra atenția pe transformarea interioară care are ca scop și rezultat independența sufletească, în sensul de capacitatea de a înțelege cu adevărat ceea ce este important și de valoare pentru fiecare. Pe de altă parte acest aspect ne sugerează să începem să folosim noi canale de comunicare, acestea ne vor ajuta să obținem ceea ce ne reprezintă, să fim vizibili, să găsim partenerii sau colaborările necesare, să ne facem înțeleși. Aceste canale de comunicare există, ele trebuie doar folosite, trebuie descoperite, sau șterse de praful uitării sau de pânzele de păianjen ale nefolosirii. Ele trebuie consolidate, acordate și utilizate într-un mod plin de sens și înțelept. Prin intermediul acestor canale vom putea primi informațiile valoroase de natură spirituală care ne vor ajuta să găsim cele mai potrivite soluții în viața personală. Trebuie să ne notăm ideile, informațiile și gândurile pe care le avem, nu contează prin ce intermediu ajung la noi (în sensul că poate fi un film, o piesă de teatru, o carte, un vis, sau altceva mult mai consistent). Pe de altă parte acest aspect deschide un ciclu de aproximativ 36 ani (în 2054, se va repeta conjuncția din semnul Scorpionului), mulți poate nu îl vor mai apuca, dar ea aduce evenimente de creștere și devenire spirituală extrem de importante, de aceea trebuie notat tot ce simțim în intervalul 5 - 22 decembrie 2017. Tot în acest interval , de fapt până la sfârșitul anului, Marte care a intrat și el în semnul Scorpionului, va fi și el pe Via combusta*, ceea ce poate semnifica, că sunt necesare acțiuni destul de intense de eliminare a tot ceea ce este nociv în viața noastră, pentru a lăsa loc pentru ceva nou și necesar. Primele semnale ale acțiunilor și transformărilor care se declanșează acum, le vom resimți 21 martie 2019.

2. Din 22 decembrie 2017 și până pe 9 martie 2018, Jupiter are o mișcare rapidă, aducând evenimente importante în viața noastră, numeroase calitativ și cantitativ, care ne forțează abilitatea de a ne mișca extrem de rapid și de a înțelege și plasa informațiile care ne parvin la locul potrivit. Aceasta presupune un exercițiu de atenție deosebit de important dar mai ales ne determină să ne folosim capacitățile de asociere și dezvoltare, de creștere, a oricărei situații, prin folosirea puterii de a anticipa, de a vizualiza ceea ce ne aduce acea situație sau context. Doar că totul trebuie să se desfășoare cu maxim de rapiditate, fiecare informație trebuind plasată la locul potrivit. Aceasta presupune credință, voință și forță interioară pentru a face față acestor avalanșe de informații și conjuncturi.

În acest interval de timp avem două aspecte interesante:

- primul aspect îl reprezintă cuadratura pe care Jupiter o formează cu Nodurile lunare - 24 decembrie 2017, el este metoda prin care fiecare dintre noi va înțelege din destinul personal, acea parte prin intermediul căreia va descoperi și va trebui să aplice/ manifeste, zona sau felul în care este propriul stăpân, adică unde sau cum este cel mai creativ, cel mai bun pe ceea ce face sau este. Este ca un fel de dezvăluire, ca un fel de revelație sau relevare, de la caz la caz. Relevarea este pe orizontală și vine cumva din lumea materială, din contextul social, iar revelația este pe verticală și vine din Planurile superioare spirituale. Dezvăluirile sunt datorate capacității personale de a înțelege la niveluri superioare situațiile contextuale. Marea majoritate dintre noi vor avea aceste dezvăluiri, ele vor semăna ca acele momente în care ni se ridică un văl de pe ochi, în care vedem lucrurile foarte clar și fără echivoc. De aceea aceste momente trebuie notate și mai ales la ce se referă ele, adică la situațiile concrete. Relevarea apare și ea la cei care caută răspunsuri, căci în acel moment vor apare din exterior persoane care ni le vor aduce. Și aici trebuie notate întâlnirile remarcabile, sau sursele de informații care ne aduc aceste relevări. Revelații le vor primi cei care caută ajutor prin credință, ele vor veni prin vis, prin idei, prin trăiri. Acestea trebui notate în amănunt și sunt strict personale. Este perioada sărbătorii Nașterii lui Iisus, sa se mai poate spune nașterea Mântuitorului, care va ajuta mult pe cei care cred și vor să li se releve anumite informații. am spus Mântuitorului, pentru că oarecum ceea ce primim ca revelații în acest interval are legătură și cu mântuirea*.

- al doilea aspect este conjuncția dintre Jupiter și Marte din 7 ianuarie 2018, iarăși o mare sărbătoare creștină, Ioan Botezătorul, fiind denumit Antemergătorul*, acest aspect aduce fiecărui posibilitatea de a își regenera vitalitatea, de a își crește energia necesară pentru ”a face” cu scopul clar enunțat de a-și atinge destinul, de a-și împlini menirea, de a se poziționa pe calea transformării și creșterii spirituale. Energia pe care putem să o primi acum este imensă, ea ne va susține în toate acțiunile necesare realizărilor enunțate mai sus. Așa că în această zi este important să ne lăsăm răgazul necesar pentru a ne scrie ce acțiuni le considerăm necesare și felul în care ne propunem să le realizăm. Un plan bine gândit va fi imediat confirmat printr-o stare de bine, printr-un optimism deosebit, printr-o bucurie fără un motiv concret. Adică, avem și metodele de verificare și selectare a corectitudinii acțiunilor pe care le considerăm necesare.

3. Din 9 martie 2018 până în 11 iulie 2018, Jupiter se află în mișcare aparent retrogradă. În acest interval de timp tot ceea ce am trăit și s-a manifestat în perioada 10 octombrie 2017 - 9 martie 2018, va fi interiorizat, va aduce acțiuni și rezultate în interiorul nostru. Totul va trece printr-un profund proces de metamorfoză și transformare, de adaptare la nevoile fiecărui suflet în parte. Și aici avem două perioade:

- prima între 9 martie și 28 mai 2018, când toate transformările vin prin liberă consimțire și prin procesul de înțelegere. Aici fiind important să ne aducem aminte de acele provocări care spuneam că apar după 10 noiembrie și care urmau a fi înțelese și adaptate la nivel de persoană, în acest interval de timp. Apoi este de remarcat faptul că Uranus va trece în semnul Taurului, ceea ce ne va determina ca începând cu data de 16 mai să ne folosim valorile personale într-un mod foarte creativ și original, pe de-o parte iar pe de alta, ni se va da un fel de ultimatum, printr-o presiune extremă în acțiuni, prin intermediul căreia vor avea loc transformări și la nivel social. Tot acum vom putea înțelege, discernem și analiza rezultatele și evenimentele din perioada 1- 7 decembrie 2017.

- a doua perioadă se referă la intervalul 29 mai - 11 iulie 2018 când Jupiter este în mișcare aparent retrogradă și revine pe Via combusta*. Este p perioadă dură, probabil cea mai dură din tot tranzitul pe care Jupiter îl va avea în semnul Scorpionului, ea aduce evenimente asupra cărora nu avem controlul, evenimente care ne forțează să schimbăm totul, mai ales dacă am opus rezistență la schimbare și transformare. Acțiunile care nu au avut la bază corectitudinea sau nevoia de a ne dezvolta spiritual, vor avea efect de bumerang, se vor întoarce împotriva noastră, vom trăi ceea ce am provocat altora prin lipsa noastră de responsabilitate sau interes față de ceea ce este în jur. De remarcat că Marte va intra în mișcarea aparent retrogradă din 27 iunie, ceea ce va face ca în acest interval 27 iunie - 11 iulie 2018, să fie o perioadă extrem de dură, în care este necesară prudența maximă, în care orice fel de eveniment ar trebui notat și analizat cu toată atenția, pentru a ne înțelege erorile și greșelile din gândire .

4. Din 12 iulie - 8 noiembrie 2018, Jupiter se va afla în mișcare directă în semnul Scorpionului. În acest interval de timp se vor avea loc toate transformările și schimbările necesare creșterii personale ulterioare, pe termen lung, pentru aproximativ următorii 12 ani. Este perioada de expansiune și dezvoltare a semințelor plantate, de maturare și înțelepciune prin experiențele trăite și de lecții în urma suferințelor și renunțărilor experimentate. Și ea conține două perioade importante:

- prima este cuprinsă între 12 iulie - 15 august, perioadă în care Jupiter se află în continuare pe Via combusta*, doar că dacă am reușit să ne asumăm erorile, acestea vor putea fi extrem de simplu îndreptate și rezolvate. Cu precădere cele legate de relațiile noastre și de modul în care folosim cuvintele și canalele de comunicare. Vor avea loc foarte multe clarificări în acest sens.

- a doua parte a intervalului cuprinsă între 16 august - 8 noiembrie, este una de creștere, de dezvoltare, de rezolvare, de transformare asumată. Este cea mai bună perioadă dintre toate, și reprezintă maturizarea noastră spirituală și acceptarea renunțării conștiente la inutilitățile și chestiile nocive din viața noastră. Mai ales la nivel relațional se vor clarifica și se vor stabiliza legăturile noastre, dar numai acelea care ne ajută/sprijină și dau un sens vieții noastre. Probabil că acestea este ”punctul pe i” al acestui interval, sau mai exact spus, sensul acțiunilor noastre și finalitatea lor.

Perioadele importante pentru a putea înțelege deplin următoarea etapă sunt legate de momentele de conjuncție Jupiter Lună care na ajută să acționăm pas cu pas, într-un fel de ritm natural, firesc, dar și acordat la sentimentele și simțurile noastre. Acestea sunt următoarele:

- 20 octombrie 2017 (finalizat târziu articolul dar poate există senzații care ar trebui notate pentru atunci). Se referă la învingerea rezultatelor negative ale practicilor sociale și la utilizarea inventivității în scopul găsirii partenerilor potriviți și a asocierilor necesare. apare un fel de selectivitate în colaborări. Sfat: ai grijă de firele care leagă inimile, nu încerca să le înlocuiești cu funii, funiile sunt ca să se miște stâncile, dar pentru a mișca sufletele este nevoie de aceste fire.

- 17 noiembrie, este un moment important căci este și Luna Nouă din semnul Scorpionului, după conjuncție. Trebuie dezvoltată abilitatea de a realiza până la final orice fel de activitate. Este un fel de analiză eficientă a realizărilor personale. Trebuie găsite soluții originale la orice probleme, eliminând tendința de control a tot ceea ce ne înconjoară.

- 14 decembrie, să ne folosim voința și imaginația pozitiv față de încercările vieții,tocmai pentru a ne transforma gândirea și felul de a comunica. Nimeni nu poate să vadă ca tine și nu poată să simtă ce simți tu, nimeni nu a fost unde ești tu și nimeni nu va fi vreodată cine ești tu.

- 11 ianuarie 2018, încrederea în ideile noastre și în inspirația personală. trebuie înțeles că provocarea cea mai mare este în interiorul nostru, și trebuie să învățăm să înfruntăm această provocare, și dacă ne canalizăm eforturile ca să facem față provocării interioare , atunci acesta este efortul corect.

- 7 februarie 2018, refuzăm practicile impuse de societate sau sociale, avem nevoie de libertatea de manifestare originală și personală și reușim să ne eliberăm de multe prejudecăți. Pe de altă parte ne vom orienta atenția spre acele cooperări profesionale sau de orice altă natură, cu persoane care au aceleiași gândire și atitudine.

- 7 martie2018, conjuncția dintre Lună și Jupiter este foarte interesantă, căci după acest aspect Luna este fără direcție și atunci ceea ce transmite Jupiter are o importanță foarte mare. În plus Jupiter este staționar retrogradă, ceea ce ne face să resimțim din plin influența lui. Este o provocare spre transformare, ea vine într-un mod imperios, ceea ce simțim trebuie pus în practică dar înainte analizate toate variantele, alegând-o pe cea optimă. De fapt ceea ce ne macină acum, este cine suntem cu adevărat. Căutarea răspunsului este simplă, trebuie doar să ne lăsăm intuiția să funcționeze și să acceptăm răspunsul primit.

- 3 aprilie 2018, conjuncția dintre Lună și Jupiter, este ultimul aspect înainte de Luna fără direcție, de aceea ceea ce ne transmite Jupiter este de reținut. El vine cu același tip de problemă, acea a încrederii în visurile și idealurile noastre, în primul rând prin a ne depăși limitele, prin curaj și cu sinceritate. Este indicat să ni le reamintim scriindu-le. Este bine să protestăm față de orice influență din exterior prin care se caută să renunțăm la ele.

- 30 aprilie 2018, suntem pe punctul de a înțelege provocările apărute în luna noiembrie a anului 2017. Această înțelegere ne face mai lucizi și mai implicați în transformările personale. Această implicare este mai mult inconștientă sub presiunea motivelor transpersonale, dar rezultatele sunt frumoase, mai ales dacă suntem constanți în aceste transformări.

- 27 mai 2018, această conjuncție ne aduce realizarea potențialităților ascunse, la muți dintre noi prin revelații sau prin alte căi subtile. Este important să nu ne irosim resursele ci să le folosim doar în scopul realizării potențialităților despre care vorbeam.

- 24 iunie 2018, este important să ne conservăm energia, să punem accent doar pe acțiunile durabile și să comunicăm celor din jur ce ne este necesar pentru a le pune în aplicare. De aceea orice fel de întoarcere sau agățare de ceva vechi sau perimat este dur sancționată. Este ca și cum trebuie să ne consolidăm rădăcina pentru o dezvoltare ulterioară, adică să o extindem sau sa o ducem înspre profunzime zonelor care ne ajută să creștem, să alimentăm sufletul.

- 21 iulie 2018, este un moment în care ne putem folosi din plin voința și imaginația constructivă în confruntarea cu problemele vieții. Cu alte cuvinte există un fel de instabilitate și nesiguranță în toate planurile și la toate nivelurile, care ne stresează, ne forțează să căutăm soluții; orice am întreprinde pare că nu-și găsește locul potrivit. Este ca un puzzle, în care intră o piesa, pare că se potrivește, dar nu este chiar ce trebuie, chiar dacă se formează imaginea, ea este ușor deformată; asta ne împinge să căutăm mai departe acea piesă, pierzând cumva imaginea de ansamblu și controlul asupra exteriorului. În acest fel suntem forțați să ne individualizăm, să ne ocupăm de noi, fără să ne propunem asta.

- 17 august 2018, o perioadă în care trebuie să avem încredere în viață, să acceptăm noi experiențe, să ne manifestăm cu căldură sentimentele și să fim noi înșine. În plus să privim holistic totul, în acest fel anticipând evenimentele și putând vedea perspectivele viitoare cu multă ușurință.

- 14 septembrie 2018, avem nevoie de concentrare totală, pentru a ne atinge țelurile și pentru a duce la împlinire planurile făcute, cu 11 luni în urmă. Acum este momentul în care trebuie folosite ocaziile decisive și în care nu trebuie să ne lăsăm distrași.

- 12 octombrie 2018, avem capacitatea de a ne îmbogăți cunoașterea și de evalua conjuncturile care apar. Atunci când simţim pustiu pe dinăuntru, ne îndreptăm către ceva din afara fiinţei noastre, pentru a umple acest gol. Şi totuşi, obiectele şi persoanele exterioare nu reuşesc niciodată să umple complet acest sentiment de pustiu interior. Aceasta se realizează numai prin găsirea şi urmarea drumului propriu în viață.

Ca încheiere, ceea ce a spus Rumi este cea mai evidentă descriere a acestei perioade cu Jupiter în tranzit în semnul Scorpionului: Depresia ta se datorează neputinţei tale de a slăvi. Un om deprimat este un hoţ care-i fură fiecare clipă lui Dumnezeu. Cumva slăvirea, recunoştinţa şi entuziasmul (adică credinţa) aduc belşug, creştere, dezvoltare, mişcare. Jupiter în semnul Scorpionului ne spune că totul este viu, că totul are un sens şi o mişcare care ar trebui conştientizată şi împiedicată să se întrerupă, fluxul continuu generează prosperitate şi creştere.

Explicații

Datele cu bold sunt importante și ar trebui reținute pentru a acționa în direcția potrivită.

* Via combusta, este porțiunea din zodiac cuprinsa intre 15 Balanță și 15 Scorpion considerată ca fiind malefica de astrologi datorita dominării lui Saturn asupra Balanței prin exaltare și a lui Marte asupra Scorpionului prin domiciliu. Dar există și alte rațiuni pentru care aceasta porțiune este considerată malefică:
- Saturn este marele malefic și Marte este micul malefic.
- Luna este în cădere în Scorpion. - Soarele este în cădere în Balanță
- maximul de exaltare a lui Saturn este la 21 grade Balanță la mai puțin de 2 grade de maximul căderii Soarelui: 19 grade Balanță.
- maximul de cădere a Lunii este la 3 grade Scorpion.
- primele 10 grade ale Scorpionului aparțin decanului lui Marte.
- locul termenilor lui Marte sunt intre 28-30 grade Balanță și 0-7 Scorpion. În aceste intervale atât Soarele cât și Luna sunt extrem de slăbite la nivel concret, dar foarte subtile ca și manifestare. Accentul se pune pe autoîmplinire, Via Combusta oferă emoția și provocarea care ne ajută să ne focusăm pe Sine, de aceea poate fi asemuită cu un fel de ochi al furtunii. Ea ne ajută să vedem problemele, căci devin presante acute. Datorită limitări legate de social adusă de această zonă, se poate spune că ea ne invită/obligă la autoactualizare.

Jupiter pe Via combusta va amplifica efectele acestei zone, din toate punctele de vedere.

* Mântuirea - este o stare a sufletului obținută prin credință și fapte bune. Dumitru Staniloaie, crede că ‘mântuire’ s-ar fi format din latinescul mentes și tueor, tueri, deci o schimbare a minții, o înnoire a cugetului.

* Antemergătorul - Sfântul Ioan Botezătorul se mai numeşte şi Antemergătorul, pentru că, aşa cum spunea: „I-am convins să se mărturisească şi să se pocăiască de păcate, nu ca să fie pedepsiţi, ci ca să primească mai uşor mai târziu iertarea”.Că dacă nu şi-ar fi recunoscut păcatele, n-ar fi cerut nici harul; şi necerându-l, n-ar fi dobândit iertare. Deci Ioan, prin botezul lui, deschidea cale celuilalt botez.

Mai se poate traduce prin: Sentimentul înalt al unei munci bine făcute și al unei vieți cu adevărat desăvârșite, al unui suflet împăcat.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte