Astăzi avem o conjuncție interesantă, ea se formează a doua oară și este cea mai intensă, căci ne readuce în prezent idei sau informații, chiar situații pe care, deși am fost oarecum avertizați sau semnalizați, le-am tratat superficial sau le-am trecut cu vederea. Ei bine astăzi este important să ne notăm ideile pe care le avem, să fim atenți la tot ceea ce se petrece în jurul nostru, dar mai ales la tot ceea ce simțim, visăm, sau auzim. Toate simțurile noastre sunt pe recepție tocmai pentru a ne orienta spre acțiunile potrivite. Ambele planete sunt în sextil cu Marte, care ne creionează acțiunile importante din viitor, totul este să fim focusați pe ele, să le tratăm cu seriozitate și cu multă atenție.

Apoi, acest aspect ne vorbește despre nevoie, în sensul cel mai profund, versus dorință. Această diferență, aparent nesemnificativă, ne-ar vindeca viața, relațiile și ne-ar elibera de multe griji. Nevoia este ceva esențial existenței noastre, este ceva cu care sufletul crește. Dorința este cea care ne înlănțuie și ne determină să gândim comparativ fără a ne mai folosi sufletul, prin ea suntem cel mai simplu de manipulat. De aceea este important ca astăzi să medităm la acest aspect al vieții, să ne scriem pentru a înțelege ceea ce avem în plan, și să decelăm câte din planurile noastre se bazează pe dorință și câte pe nevoie.

Acest aspect trebuie înțeles pe mai multe nivele, ele se vor putea contura abia în 13 ianuarie 2018, la cea de-a treia conjuncție dintre Mercur și Saturn, doar că în semnul Capricornului, conjuncție extrem de puternică și cu numeroase implicații, printre care:

- trebuie să înțelegem că în adâncurile Pământului au loc transformări importante, care vor aduce evident, schimbarea modalităților de manifestare personale, acestea sunt asemănătoarea în primă etapă cu schimbările de structură fizică. Gândiți-vă că la anumite perioade de timp corpul nostru suferă modificări fizice, ele sunt de regulă legate tot de ciclul lui Saturn; acum la fel se întâmplă și la nivelul Pământului. Vor avea loc cumva destul de puțin vizibil doar că fiecare le va simți înlăuntrul său.

- apoi manifestările, în a doua etapă vor fi la nivel social, căci vor trebui dezvoltate și înțelese abilitățile umane care până acum au fost neglijate sau chiar ironizate: cinstea, implicarea, dedicarea, rațiunea, onestitatea. Este ca și cum omenirea a fost în stadiul în care până acum a învățat să meargă iar acum va trebui să învețe să urce trepte.

- o altă etapă este acea a unei creșteri necesare, cumva suntem obligați să scoatem la lumină și să folosim calitățile noastre, darurile pe care le-am neglijat sau chiar le-am uitat.

- apoi va trebui să ne antrenăm intuiția, senzitivitatea, să înțelegem și să aplicăm conceptul că nu cantitatea este importantă ci calitatea.

- în această etapă va trebui să aducem idealurile cele mai nobile în viața faptică prin puterea voinței spirituale, de fapt acesta fiind momentul de vestire a unei noi ere a omenirii.

- evident că va fi nevoie de o perioadă de relaxare în urma evenimentelor care ne-au transformat. Aceasta este și o perioadă în care multe din fantomele trecutului, karma și alte apăsări pe care fiecare le are, vor trebui rezolvate, este un proces intens, doar că el aduce cu sine și răsplata eforturilor personale.

- după această etapă relativ ușoară, se vor concentra Energiile superioare pentru ca fiecare să-și înțeleagă, dezvolte și să-și crească ceea ce a sădit până acum; de fapt este o concentrare pe această activitate, fiecare făcând-o într0un mod specific.

- în această etapă vor urma evenimente prin care tot ceea ce este perimat va fi sacrificat, nu cred că se poate vorbi de transformare, căci această epocă a fost posibilă până la începutul lui decembrie 2017. Acum tot ce nu ne este necesar va fi înlăturat, la fel cum se înlătură frunzele unei cepe stricate la exterior.

- va fi necesară rezolvarea dependențelor, a acelor acțiuni care sunt consumatoare de energie, căci este nevoie ca fiecare să acționeze liber și creativ.

- penultima etapă, va avea loc în luna noiembrie și presupune realmente pregătirea de renaștere, echivalentul căutărilor spirituale reale și la nivel de grup.

- în ultimul stadiu, această conjuncție va oferi fiecăruia dintre noi protecția necesară - înțeleasă în cel mai larg mod - pentru a se redefini și manifesta ca spiritual.

Apoi fiind implicat și Saturn în această întâlnire, nu putem trece cu vederea noțiunea de evoluție care implică și descărcările karmice. Karma, un cuvânt atât de des folosit, în realitatea este o energie extrem de complexă şi dificil de definit în spatele căreia ascundem toate ne-nţelegerile noastre, acum vorbesc din punct de vedere astrologic. Ea nu se poate separa de evoluţie şi nu poate fi privită suprarealist, şi ea se descarcă cu siguranţă, conştient sau inconştient. Evoluţia înseamnă să depăşim definiţia normalităţii sau beneficităţii versus maleficităţii unor aspecte, a unor evenimente, a unor situații, nu înseamnă doar, din punct de vedere astrologic, să vânăm aspectele cele mai potrivite, ci să înţelegem că orice moment al vieţii este o provocare pentru a evolua, pentru a ne dezvolta conştienţa şi conştiinţa de sine şi capacităţile noastre, singura cale de a ne împlini spiritual. Fiecare factor astrologic are două feţe, două laturi, două potenţialităţi, depinde doar de noi dacă o vedem pe una sau cealaltă. Totul este să încercăm să le investigăm pe amândouă.

***

Am avut un vis în noaptea de Crăciun.
Mergeam pe o plajă, iar Domnul păşea alături de mine.
Paşii mi se imprimau în nisip, lăsând o urmă dublă:
una era a mea, cealaltă a Lui.
Atunci mi-a trecut prin minte ideea că fiecare din
paşii noştri reprezintă o zi din viaţa mea.
M-am oprit ca să privesc în urmă. Şi am văzut toţi
paşii noştri care se pierdeau în depărtare.
Dar am observat că în anumite locuri, în loc de
două urme, nu mai era decât una singură.
Am revăzut filmul vieţii mele. Ce surpriză!
Locurile în care nu se vedea decât o singură urmă
corespundeau cu zilele cele mai întunecate ale existenţei
mele: zile de nelinişte şi de rea voinţă, zile de egoism
sau de proastă dispoziţie, zile de încercări şi îndoială,
zile de nesuportat… Zile în care şi eu fusesem de nesuportat.
Şi atunci, întorcându-mă spre Domnul, am îndrăznit să-I reproşez:
Totuşi, ne-ai promis că vei fi cu noi în toate zilele! De ce
nu ţi-ai păstrat promisiunea? De ce m-ai lăsat singur în cele
mai grele momente din viaţă, în zilele când aveam cea mai
mare nevoie de Tine?
Iar Domnul mi-a răspuns: Iubitul meu, zilele pentru care n-ai
văzut decât o urmă de paşi pe nisip, sunt zilele în care
Eu te-am purtat pe braţe!
(Ademar Barros, poet brazilian)

De câte ori îmi amintesc aceste versuri, mă întreb: oare de câte ori ne-o fi purtat pe braţe Mântuitorul, pe fiecare dintre noi, pentru a putea trece peste cele mai grele momente din viaţă?


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte