Chiron este cel mai complex asteroizi de studiat, el reprezintă o punte pe care o avem de trecut, fiecare dintre noi, provocându-ne să ne depășim ideile învechite și prejudecățile, să învățăm să fim moderni în gândire, în abordarea problemelor și atitudine, să ne descoperim puterile interioare prin credință, să ne vindecăm prin Iubire.

Iată cum se mișcă planeta Chiron prin semnele zodiacale în acest an:

- de la începutul anului până pe 17 aprilie Chiron se află în semnul zodiacal al Peștilor

-17 aprilie Chiron a trece din semnul zodiacal al Peștilor în semnul zodiacal al Berbecului

-5 iulie Chiron intră în mișcarea aparent retrogradă în semnul zodiacal Berbec

- 26 septembrie Chiron este în mișcarea aparent retrogradă în continuare și revine în semnul zodiacal al  Peștilor

- 9 decembrie Chiron revine la mișcarea directă în semnul zodiacal al Peștilor

- 18 februarie 2019 Chiron revine din nou în semnul zodiacal al Berbecului, pe care îl va părăsi definitiv în aprilie 2027

Am pus aceste perioade în acest fel căci trebuie înțeleasă importanța mișcării aparent retrograde a lui Chiron. Așa încât avem următoarele situații:

- până pe 17 aprilie Chiron și-a desăvârșit activitatea de curățare și de purificare la nivel sufletesc, începută pe 6 iunie 2010 și amplificată din 8 iunie 2011. Un proces profund care a schimbat la nivel subtil numeroase atitudini și comportamente, iar la nivel concret fizicul, trupul fiecăruia dintre noi a trecut printr-un proces profund de transformare și purificare, ale căror rezultate le vom resimți abia din 2019. În plus Chiron în semnul Peștilor ne ajutat să ne dezvoltăm conștiința și percepțiile și să ne înțelegem acțiunile, în acest fel crescând și empatia cu cei din jur. Mi se pare ca acțiunea lui a fost destul de insesizabilă la nivel fizic, dar la nivel emoțional a fost profund marcant, căci tot ceea ce am trăit era de natură a elimina din viața noastră ceea ce era nociv la nivel sufletesc, tocmai pentru a ne echilibra la nivel fizic.

- între 17 aprilie și 5 iulie, Chiron în mișcare directă sub semnul zodiacal Berbec, ne a dus primele semne concrete și directe prin care fiecare trebuia să-și dezvolte calitățile, să fie el însuși, să regăsească puterea interioară pierdută sau împrumutată altcuiva sau în altă parte. În acest semn Chiron este ca un chirurg, va extirpa sau va elimina chirurgical, orice nu ne este specific sau ne împiedică să ne dezvoltăm spiritual. Tot în acest interval de timp toate acele răni sufletești profunde, marcante care provin din trecut au părut a se amplifica sau mai bine spus au ieșit la lumină pentru a le recunoaște și pentru a acționa. De foarte multe ori acestea sunt atât de bine ascunse sau îngropate, încât aparent uităm de ele, dar, ele nu uită de noi și lucrează acolo încet dar sigur, determinând lipsa de încredere în propriile calități.

- între 5 iulie și 26 septembrie, Chiron va fi în mișcare aparent retrogradă, el va lucra mai mult la înțelegerea necesități de a ne accepta aceste răni sufletești, de a le analiza și de a descoperi. Mi se pare important de subliniat că în acest interval de timp Marte, guvernatorul semnului zodiacal Berbec va forma un sextil cu Chiron, un aspect deosebit de important căci Marte va acționa pentru a se elimina ideile preconcepute sau distorsionate, va avea aduce fiecăruia experiențe concrete prin intermediul cărora să înțeleagă și să își asume anumite acțiuni. În combinație cu Chiron va ajuta la eliminarea nocivității și a rănilor sufletești prin conștientizare, tocmai datorită acelor acțiuni despre care vorbeam puțin mai sus. Este interesant că la momentul retrogradării Chiron este conjunct cu Luna, ceea ce evident subliniază necesitatea ca în această perioadă să învățăm să lucrăm cu emoțiile noastre, să le controlăm pe cele negative, pentru a ne se interpune peste informațiile noastre. Apoi Ascendentul momentului este conjunct cu Mercur și Nodul Nord, iar Chiron se află în casa a IX, ceea ce se traduce prin necesitatea asimilării de informații noi, doar că ele trebuie să își facă loc, acest loc făcându-se mai ales prin eliberarea și înlocuirea altora vechi și nocive. Probabil că în această perioadă, adică până pe 26 septembrie avem de asimilat cunoștințe noi, avem de început activități la care aspiram dar pe care le-am amânat, dar mai ales trebuie să reînvățăm să fim noi înșine.

În general vulnerabilitatea este accentuată, simţindu-ne depăşiţi de emoţii, invadaţi de incertitudini, şi de o stare de confuzie.

Parte bună a lucrurilor este că putem pune degetul pe rană, acceptându-ne punctele slabe şi propriile slăbiciuni.

În acelaşi timp, se poate debloca planul material dacă vom învăţa să dăruim, fiind modul în care vom primi înapoi mult mai mult.

Ne putem recăpăta echilibrul prin diverse tehnici de relaxare, prin artă sau ocupându-ne de activităţi creative.

Este bine să fim în general prudenţi pentru că sunt posibile schimbări bruşte de situaţii, dar pe care trebuie să le privim obiectiv, ca pe nişte paşi înainte în evoluţia noastră.

În această perioadă poate ar trebui să ținem cont de ceea ce spune Jacques Salomé în cartea lui, ”De ce este atât de greu să fii fericit?”:

  • Nu este suficient să ai voinţă pentru a avansa şi a reuşi în realizarea viselor şi a proiectelor tale, ci şi de coerenţă, rigoare şi o competenţă reală pentru a depăşi obstacolele şi eşecurile.
  • Conştientizarea nu este suficientă pentru a ne schimba, mai este nevoie de ceva: să avem mijloacele necesare! Bunica mea spunea: „Am conştientizat în dimineaţa aceasta că s-a spart cauciucul de la roata din spate de la bicicleta mea, e ciudat, dar nu s-a umflat singur la loc!”
  • Este important să nu ne lăsăm definiţi de ceilalţi (sau de către cineva apropiat) dacă vrem să continuăm să ne respectăm.
  • Este la fel de important să spunem NU, atunci când cererea celuilalt nu corespunde cu valorile, cu dorinţele şi nevoile noastre.
  • A ne afirma înseamnă să ne asumăm riscul de a nu avea aprobarea celuilalt şi deci de a ne confrunta cu respingerea, cu judecăţile de valoare şi uneori cu singurătatea.

- 26 septembrie - 9 decembrie

În această perioadă vom avea tendinţa de a ne afirma personalitatea prin creativitate.

Vom fi generoşi, expansivi, optimişti, organizaţi, abordând de multe ori poziţia de lider; entuziasmul, pasiunea şi dorinţa de a fi admiraţi, plăcuţi sau lăudaţi fiind importante pentru noi.

Lecţiile de învăţat sunt umilinţa, altruismul, atenţia la detalii, cumpătarea, renunţarea la lux şi opulenţă.

Va trebui să evităm excesele de personalitate şi egoismul mai ales să înţelegem mentalitatea celor din jur, să înţelegem că riscurile şi speculaţiile nu sunt neapărat necesare, ca dealtfel nici afirmarea cu orice preţ.

Vom dispune de o mare energie şi creativitate, dar şi generozitate, pe care ne va face plăcere să le manifestăm liber şi deschis, într-un mediu în care să ne fie apreciate toate calităţile.

În plus ne va place să ne distrăm, să facem cumpărături, să ieşim cu prietenii, să fim atenţi la toate detaliile care ţin de propria imagine. Ar mai fi de menționat niște situații:

Puterea şi tendinţa de a conduce, precum şi agresivitatea folosiţi-le corect, pentru că altfel vor avea consecinţe foarte adânci.

Munca în exces pentru a ne atinge scopurile, trebuie îmbinată şi cu relaxarea sau mai bine spus cu momente dedicate şi împlinirii noastre spirituale.

Este indicat să nu dăm importanţă zvonurilor, să ne stăpânim nervozitatea şi să gândim înainte de a vorbi. Alimentaţia este importantă, poate că nişte zile de post ar fi benefice pentru organism, iar impulsivitatea, mare atenţie aici, predispune la accidente.

Putem avea sentimentul că nu ne simţim la locul şi momentul potrivit, fiind destul de greu să acceptăm o disciplină sau o organizare a timpului. Vom avea frânat sentimentul exprimării de sine, având sentimentul pericolului, a nesiguranţei. Cel mai simplu mod de manifestare este retragerea în sine, refugiul în pasiuni personale.

Nu vom avea o productivitate prea mare în tot ceea ce întreprindem, şi chiar vom fi mai înceţi decât de obicei. Este bine să fim atenţi la cheltuieli, să avem grijă de buget, existând o uşoară tendinţă spre risipă.

Starea de confuzie, sau chiar de nemulţumire ne poate crea tendinţa de a ne ataşa de lucruri, situaţii sau oameni. Este un moment trecător, şi de aceea este indicat să ne păstrăm modul detaşat şi liber de a privi situaţii sau oameni.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte