Această conjuncție este interesantă mai ales pentru că se formează în semnul Fecioarei, semn în care Ceres este în domiciliu, și își manifestă cu toată intensitatea capacitatea de concretizare în mod firesc și natural a oricăror activități care ne sunt necesare. Această întâlnire anuală dintre Venus și Ceres este interesantă în acest an, pe de-o parte datorită semnului în care are loc conjuncția, pe de altă parte deoarece gradul conjuncție este guvernat de Mercur, planeta guvernatoare a semnului, care aduce eficiență, capacitatea de a realiza simultan atât reușite concrete cât și împlinire intelectuală și sufletească; este un fel de mulțumire a lucrului bine făcut, o stare destul de rar de trăit. De fapt este ceva ce obținem strict, deoarece ne-am focusata și concentrat asupra unei acțiuni, deoarece am crezut în ea și am investit toate resursele necesare. Tot ceea ce se întâmplă nu are legătură cu șansele sau norocul ci vine dintr-un efort constant și credința în propriile resurse și acțiuni.

De aceea această zi trebuie folosită pentru a concepe planuri legate de proiectele în care credem, trebuie folosită pentru a analiza proiectele în care suntem implicați, pentru a înlătura tot ce nu este necesar dar mai ales pentru a înțelege pe cine și pe ce putem conta. Evident că primul pas în toate acestea este analiza, dedicarea unor momente pentru a înțelege și a planifica ce trebuie făcut, schimbat, acționat. Acțiunile în acest moment par greu de realizat, și este evident, în schimb putem să ne ocupăm de partea conceptuală pentru a fi pregătiți la momentul propice de implementare și acțiune. Această practică va aduce evenimente, întâmplări și acțiuni surprinzătoare prin care ne vom pune în valoare calitățile și aptitudinile, ne vor fi sprijinite proiectele și ne vor aduce beneficii concrete. Într-un fel este vorba de acțiuni noi, dar care provin din trecut, ele emerg, se eliberează, sunt potențiale, datorită focusări și credinței noastre în ele. Este interesant că totul este neașteptat dar în același timp natural.

În același timp au loc și evenimente karmice, ele ne ajută să înțelegem trecutul, să conștientizăm importanța unor relații în viața noastră, să le reconsiderăm, să analizăm din punct de vedere al sufletului și al relațiilor dintre suflete, din trecut, prezentul. De multe ori au loc trăiri dureroase, căci karma nu se eliberează simplu sau ușor, poate avem de depășit prejudecăți sau de trecut bariere convenționale, sau pur și simplu poate trebuie s acceptăm, variantele sunt numeroase, căci sunt particulare, doar le-am enumerat pe cele mai des întâlnite. Trebuie să închidem și să deschidem uși concomitent, să iertăm și să acceptăm în același timp, să evoluăm dar și să facem un pas înapoi atunci când este necesar. De foarte multe ori acum există tendința de întoarcere la lucruri superficiale, la o așa zisă siguranță egoistă și un confort de suprafață care împiedică acțiunea evolutivă și creșterea spirituală. Este ceea ce se poate numi via negativa, Dacă ieșim din ea este posibil să avem sentimente noi, și o expansiune a conștiinței, o lărgire a experienței. Apoi, pe măsură ce trecem orice prag ce duce spre un tărâm nou de existență, apare necesitatea de a ne ajusta noi moduri de viață în: gândire, sentiment, acțiune. Tot ce se va întâmpla depinde în mare măsură de felul în care trecem acest prag. Aș defini această perioadă prin imaginea unui copil care se naște din nou, adică este o transformare foarte profundă, care va aduce în fiecare dintre noi o nouă naștere.

Ştiinţa, cunoaşterea nu pot să ne aducă fericirea; ele pregătesc calea, orientează şi luminează, dar ele sunt incapabile de a ne face fericiţi. Este ceea ce a înţeles Solomon când spunea: ”Multă înţelepciune, multă tristeţe. Mai multă ştiinţă, mai multă durere.” Cei care ştiu mult nu sunt fericiţi, iar cei care au multă inimă, chiar dacă nu ştiu mare lucru, sunt mult mai fericiţi. De ce? Pentru că Dumnezeu a pus fericirea în inimă şi nu în intelect. Dar inima trebuie să fie generoasă; unei inimi egoiste, cerul şi pământul au jurat să nu-i dea niciodată fericirea. Veţi spune: ”Dar cunoaştem atâţia oameni care nu lucrează decât pentru ei înşişi, pentru îmbogăţirea şi puterea lor, pentru glorie şi sunt fericiţi!” Da, în aparenţă, şi pentru cât timp? Acest lucru trebuie văzut. Ei vor obţine, poate, ceea ce doresc, mulţumită intrigilor lor, dar în realitate vor fi privaţi de esenţial: de pace, bucurie şi plenitudine. Chiar dacă ei nu sunt privaţi de nimic material, în interior totuşi vor fi obligaţi să se simtă privaţi. Cred că astăzi este o zi potrivită pentru va privi din această perspectivă lucrurile, mai ales că va există sentimentul de neîmplinire, dorinţa de a face ceva dar fără a definii exact ce, ceea ce va da sentimente de frustrare, mânie şi chiar posibilitatea de a ne strica ziua prin mici conflicte create fals.

Analizaţi din urmă totul, mai ales perioada similară a anului trecut şi o să vedeţi că acum visele şi idealurile revin cu o mai mare tărie dublată de dorinţa de a acţiona.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte