Soarele a intrat în semnul Balanței, practic este momentul din an în care fiecare ar trebui să-și facă o evaluare pentru a descoperi ce anume îl dezechilibrează. În general este vorba de o analiză logică, concretă, bazată pe răspunsurile obținute din exterior, pe ceea ce ajunge înapoi la noi ca urmare a acțiunilor întreprinse.

Se pare că avem în primul rând de înțeles felul în care ne gestionăm resursele, atât materiale cât și personale. Venus va retrograda începând cu 5 octombrie în semnul de exil al Scorpionului, va reveni în semnul Balanței pe 31 octombrie doar că deja atunci ne aflăm în semnul Scorpionului. De aceea vorbind strict de perioada actuală, cu Soarele în semnul Balanței, se poate spune că avem de lucrat la imaginea personală, avem de înțeles care este valoarea noastră corectă, avem de rezolvat probleme financiare și de înțeles ce anume este de schimbat în planul material. Pentru aceasta avem de urmat doi pași, primul este acela de a ne coordona activitățile în așa fel încât acestea să ne ajute să ne păstrăm independența și să ne dezvoltăm personalitatea, dar să și ne reprezinte în sensul creșterii valorii personale. Aici avem cuadratura Marte Venus (ea s-a format și pe semnele Capricorn Balanță în 8 septembrie), acum acest aspect este foarte intens, căci trebuie să avem luciditatea necesară acceptări și asumării erorilor făcute, dar mai ales avem de depășit sentimentele de vinovăție și de lucrat pentru a îndrepta ce se poate îndrepta și de a elimina cauzele lor. Al doilea pas se referă  la frică, ne-ncredere în capacitățile personale, limitări și blocaje generate de cei din jur. Cuadratura Lilith Venus ne obliga ca în fiecare an, să schimbăm ceva, tocmai prin depășirea unor limite și bariere. În acest an aspectul se formează de trei ori și ne provoacă să ne schimbăm modul de a gândi, modul de a înțelege ceea ce se întâmplă în jurul nostru, modul de a comunica ce simțim sau ce știm. Cu Venus în semnul Scorpionului și Lilith în semnul Vărsătorului este vorba de a ne crește valoarea prin cunoaștere, de a ne elibera de sentimentul de posesivitate - indiferent de domeniu dar mai ales de a ne transforma în sens umanist și holistic viziunea despre lume și sistemul de referință al valorilor, punctul de plecare fiind evoluția sufletească.

Mai putem spune că ne vom întâlni cu lucruri ascunse, profunde, ceea ce ne va trezi instincte puternice, dar şi o dorinţă imensă de securitate, materialism şi refuzul acceptării problemelor din trecut. Este o reformulare pentru a ne depăşi fragilitatea interioară, prin diverse încercări sau tentaţii. Încercările vor fi misterioase, uneori greu de înţeles, dar cu siguranţă ne vor aduce limitări ale activităţilor care nu ne sunt necesare.

Mi se pare extrem de potrivit pentru această perioadă ceea ce spune Paul Ferrini:

Integritatea este definită ca fiind „calitatea sau starea de a fi complet sau nedivizat". Deşi este clar că aspiraţi cu toţii spre integri­tate, mulţi dintre voi nu se simt nici compleţi şi nici nedivizaţi. Vă simţiţi descurajaţi, atunci când priviţi înăuntrul vostru, iar căutarea fericirii îm­preună cu ceilalţi exacerbează rănile voastre cele mai profunde.

Nu există posibilităţi magice de a obţine această condiţie. Vi s-a dat materialul brut al vieţii, pentru ca voi să-l transformaţi. Trebuie să-l modelaţi cu măiestrie, transformându-l într-o operă de artă. Asta înseam­nă viaţa voastră: oportunitatea pentru a vă crea pe voi înşivă.

Olarului i-ar fi uşor să respingă lutul, considerându-l de calitate in­ferioară sau nedemn de el. Dar, dacă ar face-o, viaţa lui n-ar avea nici un înţeles! El nu e definit de către acest lut, ci de ceea ce alege să facă cu el.

Ce alegeţi voi să faceţi cu mâna care vi s-a dat? Cum puteţi ajunge la pace în inimile voastre şi în relaţiile voastre, atunci când sunteţi con­fruntaţi cu provocările pe care vi le oferă viaţa?

Răspunsul este simplu, dar s-ar putea să nu fie cel pe care-l aştep­taţi. Răspunsul este că nu trebuie să faceţi nimic. „Ei bine", întrebi tu „dar cum poate fi modelat lutul, dacă noi nu trebuie să facem nimic?"

Lutul se modelează prin voinţa voastră de a rămâne în cadrul pro­cesului. Lutul se modelează în lupta voastră şi în capitularea voastră. Opera de artă este oferită, apoi făcută bucăţi şi oferită încă o dată. Vine un moment în care ştiţi că ea e gata şi că nu mai aveţi ce lucra asupra ei.

Şi. atunci, vă daţi de-o parte. Atunci, chiar înainte de a vă da sea­ma, vi se mai dă nişte lut în mână. Acum el este de o consistenţă şi de un potenţial diferit. El vă aduce noi provocări.

Nu trebuie să modelaţi lutul. Procesul de modelare constă în în­suşi faptul că vă aflaţi în cadrul vieţii voastre. Chiar şi atunci când pare că opuneţi rezistenţă vieţii sau negaţi ce se întâmplă, lutul este modelat în continuare.

Cu alte cuvinte, nu se poate să fii în viaţă şi să nu fii angajat în a crea o operă de artă.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte