Mercur intră în mișcarea aparent retrogradă din 16 noiembrie 2018, și se va reîntoarce în semnul Scorpionului, cumva determinându-ne să ne reconsiderăm niște idei legate de transformările noastre interioare, necesare. Poate modul de abordare a acestei regândiri a transformării noastre este ușor mucalit, destul de ciudat din punctul nostru de vedere, căci este ca și cum noi tratăm foarte serios anumite idei și cineva important, căci părerea lui contează, vine și ne spune așa cu un zâmbet în colțul gurii: ”așa și?” Tu rămâi oarecum deconcertat întrebându-te ”și ce?” dar neîndrăznind să ceri mai multe detalii, dar pleci și această întrebare rămâne în interiorul tău împreună cu acel zâmbet, frământându-te zi de zi, încercând să înțelegi semnificația ei. Este ca o propoziție care se încheie cu puncte, puncte, noi trebuind să înțelegem ceva și să completăm. Aceasta este imaginea mea despre Mercur retrograd în această perioadă.

Mă gândesc că prima reacție este că nu ai fost luat în serios, ceea ce poate că vine din aceea că ne este foarte greu să desfășurăm o activitate constantă și susținută în contextul zilelor noastre. Există în exterior numeroase provocări, numeroase tentații dar mai ales numeroase convenții care ne abat de la un comportament constant și dedicat unei anumite activități. De aceea părem că lucrăm cu sincope, sau dezlânat, mai ales acolo unde este vorba despre idealurile noastre, despre punerea în practică a transformării, despre acțiunea de eliminare și înlăturare a ceea ce ne este nociv. Este ca și cum ai drumul blocat, de un morman de crengi și vreascuri și pur și simplu te simți derutat. După un timp te decizi să începi să îl degajezi și ridici prima creangă iar apoi anunți acest fapt ca un eveniment, când de fapt ești doar în faza de început, în faza că în sfârșit ai văzut că există o soluție și ai mutat un mic pai. Evident că reacția va fi ”așa și?”. Tot ceea ce avem de făcut în perioada cât Mercur este în mișcare aparent retrogradă, este să depunem un efort constant de a finaliza ceea ce am înțeles că trebuie să facem, faptul că Mercur este și în exil, se traduce cu această dificultate de a înțelege că nu este destul să vezi un obstacol, o problemă, o soluție, o cale, trebuie să te și implici în rezolvarea ei. Cu alte cuvinte distanța între a înțelege și a face este câteodată de mii de kilometri, doar că în această perioadă prin care trece omenirea numai avem acest timp la dispoziție, suntem împinși de la spate prin toate metodele de a acționa în sensul a ceea ce decidem să transformăm. Primul pas ar fi să ne regândim sistemul de valori, căci nu putem să ne punem idealurile în mișcare dacă avem un sistem de valori greșit. Apoi avem de învățat să descoperim pe cei care ne sunt alături, asta presupune să dăm deoparte orgoliul și încrâncenarea, competiția și teama de a nu fi furat sau copiat, care ne împiedică să-i vedem pe cei care gândesc ca noi și cu care suntem umăr la umăr, dar nu în startul unei competiții, și în acțiunile care ne ajutăm să reușim. Noțiunea de echipă este din ce în ce mai greșit înțeleasă, la fel ca și noțiunea de împreună. Poate ar trebui să ne ducem puțin în trecut și să ne amintim ce reprezenta acest concept atunci când eram la liceu sau la facultate, sau pentru unii când erau în armată. Cam așa ar arăta conceptul de împreună, evident la cel mai simplist mod. Poate o imagine mai corectă ar fi aceea de a vedea vântul și marea împreună, se influențează reciproc și constant, împreună dau acele imagini inspiratoare, frumoase, de care ne bucurăm cu toții. Împreună vorbesc despre un dinamism spiritual, care este rezultat din amestecarea energiilor profunde, din suprapunerea ritmurilor cosmice, dar și dintr-un tandem greu de definit după legi matematice, este natural, prin idealul comun. Sunt momente de furtună care aruncă pe țărm impuritățile, dar și momente extraordinare de liniște și împăcare, oricum toate cu sensul lor.

În același timp Mercur se combină la începutul mișcării aparent retrograde cu Lilith în semnul Vărsătorului care ne aduce o luciditate rece, calculată, comparativă. Tot ceea ce avem de învățat de aici este că dacă ne-am vedea pe fiecare în parte, cred că fiecare este poziționat pe o scară vastă spre Cer, poziționați gradat în sus. Este evident nevoie să acceptăm și să recunoaștem diferitele niveluri de dezvoltare spirituală, dar ființele umane trăiesc și muncesc împreună; fiecare aspiră sufletește să acceadă la un nivel superior, dar să aibă conștiența nivelului pe care se află și mai ales în timp ce caută metode, exemple, inspirație pentru a evolua, este important să ajute ființele ce se află la un nivel imediat mai jos să acceadă și ele. Pe scurt nu putem reuși doar singuri, căci omul este o ființă socială, este important ca acest concept să fie reprezentat și de respectul și iubirea față de celălalt. A fi concentrat la ambele situații, a evolua dar a-i ajuta și pe alții să o facă, și a lucra împreună, cred că este cea mai importantă lecție pe care Mercur în mișcare aparent retrogradă o aduce acum.

La momentul de conjuncție inferioară se poate spune că avem un regal, căci alături de Soare și Mercur retrograd se află și Jupiter, puternic fiind în domiciliu, dar și pe gradul guvernat de Mercur, ceea ce ne sugerează că este important ca până atunci (27 noiembrie 2018) să facem tot ce fiecare poate pentru ca să începem să avem o abordare înțeleaptă, echilibrată a existenței, bazată pe o percepție clară (rezultată din vederea holistică dar și prin înțelegerea a ceea ce este ascuns sau provocator și intenționat distructiv în orice fapt) și pe o conștiință activă. Omenirea se află în acest moment într-o criză acută, este ca un copil într-o criză de creștere, acel copil care încearcă să meargă singur și pasul făcut de unul singur este cea mai mare realizare a sa în acel moment; poate fi asemănat cu progresul determinării de sine, în acest moment nimeni nu este lăsat singur, fiecare este ajutat, și dacă există o îndoială, imaginea părinților care sunt pe lângă copil în încercarea cuceririi independenței sale, poate fi elocventă. Aici intervine Voința de a vrea să capeți independență, concentrarea pentru a păși, echilibrul fiind extrem de important.

Mercur revine în semnul Scorpionului, pe 1 decembrie 2018, este iarăși un moment important, pentru că ne determină să revenim asupra acelor transformări legate de gândire pe care le-am amânat sau care le-am ratat sau evitat. Este începutul unei retrageri în interior necesare unei analize complete și profunde asupra potențialităților din viața fiecăruia, asupra unor eliberări de tensiune care blochează evoluția personală, care trebuie gestionate cu grijă. În intervalul până pe 6 decembrie când Mercur revine la mișcarea directă toate acestea pot fi activități și acțiuni preponderente în viața noastră. Așa încât apoi, fiecare să capete un fel de loialitate interioară care se traduce ca o loialitate față de sufletul său. Se poate spune că acesta este momentul de început al înțelegerii adevărate, în care inima și mintea sunt într-o relație de armonie.

Ce avem de învățat zic eu: de exemplu când în viaţa noastră se petrece un eveniment deosebit, un eveniment capital – de exemplu, întâlnim pe omul cu care ne vom petrece împreună tot restul vieţii, sau alt eveniment de cea mai mare importanţă, şi privim în urmă cum am ajuns la acel eveniment –vom vedea că ne apare clar că a fost ca un făcut, ca un plan care de multă vreme ne-a împins în calea acelui eveniment.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte