Moș Niculae l-a ”readus” astăzi pe Mercur la mișcarea directă, este adevărat că mai spre noapte, la ora 23.23, dar oricum este bine și așa. Cred că fiecare a resimțit ultima perioadă de aproximativ trei săptămâni, deosebit de încordată, asta în mare parte s-a datorat tensiunii generate de această conjunctură astrală. DE fapt se pare că revenim undeva în jurul datei de 28 octombrie când Mercur se afla la același grad în semnul Scorpionului ca și în această seară când revine din mișcarea retrogradă, atunci fiind o conjuncție foarte frumoasă Mercur Jupiter, dar, mare atenție, în opoziție cu Junona și trigon cu Chiron. Atunci practic fiecare dintre noi ar fi trebuit să înțeleagă anumite cauze care sunt în interiorul nostru și care ne determină să ne facem viața dură sau frumoasă. Viaţa ta este regatul nostru. Aici suntem singuri regi şi avem puteri depline, şi totodată totul depinde de felul cum guvernăm. Zadarnic vom da vina pe alţii sau vom căuta să ne apărăm de inamici. Toate cauzele sunt înlăuntrul nostru, în deciziile şi în acţiunile determinate de noi. Mercur în această perioadă trebuia să ne amintească mereu că nu depindem de nimeni, dar că suntem responsabili pentru tot ceea ce facem. Şi dacă guvernăm cu înţelepciune, atunci viaţa noastră poate fi cu adevărat frumoasă.

Zona relațională a fost greu încercată, indiferent că am vorbit de relațiile de iubire, de parteneriate sau de relațiile de prietenie, căci ceea ce ni s-a transmis avea legătură cu înțelegerea noțiunii de relație, de valoarea noastră în raport cu relația dar mai ales avea legătură cu nevoia să ne afişăm realizările. Aspectul de opoziție Junona Jupiter în conjuncție cu Mercur, în semne fixe, a trezit în noi nevoia de recunoaștere, nevoia de dominare și de impunere prin orgoliu, prin ideea de competiție, cine a făcut mai mult și de ce sau alte variațiuni asemănătoare. Nevoia de recunoaștere este firească dar este bine să o facem într-un mod echilibrat, care să nu fie provocator. Cu cât cineva se simte mai mândru de realizările sale, cu atât înseamnă că are mai multe de făcut în continuare, şi atunci modestia şi bunul-simţ sunt instrumente utile pentru a pregăti terenul necesar noilor realizări,fără a stârni reacţii adverse din partea celor care ar putea avea ceva de zis. Probabil că astăzi, dacă ne uităm retrospectiv putem vedea că această atitudine nu a construit ci doar a tensionat. Ceea ce ar fi trebuit să observăm și să înțelegem este că suntem diferiți, tocmai asta face posibilă relația şi că fiecare persoană are rolul său! Dar oricât ar fi de diferite lucrurile şi oricât s-ar deosebi între ei oamenii, tot ce este formează un întreg supus unor legi exacte şi armonioase. Înţelepciunea, pentru orice om, înseamnă cunoaşterea şi folosirea constructivă a legilor care guvernează viaţa şi universul, aşa cum pentru un fizician, ştiinţa înseamnă cunoaşterea şi aplicarea în practică a legilor fizicii.

Astăzi suntem din nou în același punct tocmai pentru a ne da un restart, această noapte este și înainte de Luna Nouă din semnul Săgetătorului de mâine dimineață de la ora 9.23. Este o perioadă și o noapte întunecată, necesară pentru acest restart. I se spune noaptea lui Hecate. Testul în aceste momente este acela de a găsi și de a ne menține speranța în întuneric, învățând la propriu să vedem în întuneric luminând cu credința personală. Zeița Hecate este zeița greaca tricefala, reprezentarea femeii în toate etapele vieții ei, fecioara, iubita/mama și bătrâna, apare drept o zeitate tripla, fiecare din cele trei capete ale ei privind într-o alta direcție, respectiv către trecut, prezent și viitor. De aceea este cu atât mai important să alegem dacă vrem să privim în trecut sau să trăim în prezent pentru a ne construi viitorul.  Ea guvernează răscrucile sub formă de Y și momentele de trecere, de noi cicluri și de alegere. Prezența lui Hecate în viața noastră poate fi descrisă ca atunci când simțim că suntem învăluiții într-o manta de letargie. Acest lucru se poate manifesta ca depresie, apatie generală și oboseală față de viață, în general; dar și ca cedări psihice, extenuare, oboseală cronică sau ca un episod de boală mintală.

Propun să ne reevaluăm perioadă anterioară, să înțelegem ce am accesat din trecut să ne eliberăm de resentimente și competiții lipsite de sens. Mercur ne sugerează că este momentul să ne limpezim privirea, să alungăm ceața și temerile, să nu învinovățim, să înțelegem și să fim noi înșine.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte