Conjuncțiile Soare Saturn, reprezintă pentru mine, un fel de măsurare a timpului, doar că a timpului aflat în conexiune cu evenimentele necesare de trăit, el ne arată ora lor exactă și stadiul lor de derulare.  Ora exactă este dată de conjuncțiile pe care Soarele le formează cu Saturn în propriul domiciliu, adică în Capricorn pentru ceea ce avem de înfăptuit aici și în Vărsător pentru ceea ce avem de înfăptuit pentru a evolua. Stadiul lor este dat de locul: semn și casă.

În acest an și în 2016 Saturn formează conjuncții cu Soarele în semnul Săgetătorului, este ca și cum suntem într-un stadiu de încheiere a unei etape foarte importante.  Este ca și cum avem de făcut alegeri și de înțeles anumite experiențe, anumite evenimente și de utilizare a experienței lor, într-o etapă ce se va deschide la sfârșitul lui 2017, când va fi dată ora exactă pentru un nou ciclu legat de felul în care înțelegem și trăim viața, aici pe pământ.

Pregătindu-ne pentru acel moment,acum,  practic înțelegerea noastră trebuie să fie dintr-o perspectivă nouă, spirituală, depășindu-ne prejudecățile și limitele. Pe de altă parte acești doi ani sunt deosebit de duri, mai ales pentru că nu ne vom concentra atenția asupra noastră, pe de-o parte, iar pe de alta, pentru că noi ne învățăm, în principiu, lecțiile mai ales prin suferință. În 2016, această conjuncție ne determină să parcurgem următoarele etape:

- trebuie să înțelegem că în adâncurile Pământului au loc transformări importante, care vor aduce evident, schimbarea modalităților de manifestare personale, acestea sunt asemănătoarea în primă etapă cu schimbările de structură fizică. Gândiți-vă că la anumite perioade de timp corpul nostru suferă modificări fizice, ele sunt de regulă legate tot de ciclul lui Saturn; acum la fel se întâmplă și la nivelul Pământului. Vor avea loc cumva destul de puțin vizibil doar că fiecare le va simți înlăuntrul său.

- apoi manifestările, în a doua etapă vor fi la nivel social, căci vor trebui dezvoltate și înțelese abilitățile umane care până acum au fost neglijate sau chiar ironizate: cinstea, implicarea, dedicarea, rațiunea, onestitatea. Este ca și cum omenirea a fost în stadiul în care până acum a învățat să meargă iar acum va trebui să învețe să urce trepte.

- o altă etapă este acea a unei creșteri necesare, cumva suntem obligați să scoatem la lumină și să folosim calitățile noastre, darurile pe care le-am neglijat sau chiar le-am uitat.

- apoi va trebui să ne antrenăm intuiția, senzitivitatea, să înțelegem și să aplicăm conceptul că nu cantitatea este importantă ci calitatea.

- în această etapă va trebui să aducem idealurile cele mai nobile în viața faptică prin puterea voinței spirituale, de fapt acesta fiind momentul de vestire a unei noi ere a omenirii.

- evident că va fi nevoie de o perioadă de relaxare în urma evenimentelor care ne-au transformat. Aceasta este și o perioadă în care multe din fantomele trecutului, karma și alte apăsări pe care fiecare le are, vor trebui rezolvate, este un proces intens, doar că el aduce cu sine și răsplata eforturilor personale.

- după această etapă relativ ușoară, se vor concentra Energiile superioare pentru ca fiecare să-și înțeleagă, dezvolte și să-și crească ceea ce a sădit până acum; de fapt este o concentrare pe această activitate, fiecare făcând-o într0un mod specific.

- în această etapă vor urma evenimente prin care tot ceea ce este perimat va fi sacrificat, nu cred că se poate vorbi de transformare, căci această epocă a fost posibilă până la începutul lui decembrie 2015. Acum tot ce nu ne este necesar va fi înlăturat, la fel cum se înlătură frunzele unei cepe stricate la exterior.

- va fi necesară rezolvarea dependențelor, a acelor acțiuni care sunt consumatoare de energie, căci este nevoie ca fiecare să acționeze liber și creativ.

- penultima etapă, va avea loc în luna noiembrie și presupune realmente pregătirea de renaștere, echivalentul căutărilor spirituale reale și la nivel de grup.

- în ultimul stadiu, această conjuncție va oferi fiecăruia dintre noi protecția necesară - înțeleasă în cel mai larg mod - pentru a se redefini și manifesta ca spiritual.

Dacă ne referim la aspectul evolutiv, conjuncția de acum dintre Saturn și Soare, ne obligă să ne manifestăm creativitatea, adică darurile cu care suntem înzestrați, pentru a putea să ne exteriorizăm și pentru a putea să ne construim viața liber, și necondiționați de elemente exterioare.

Conjuncția se formează pe 30 noiembrie, la ora 2.15, are Ascendentul în semnul Balanței, ceea ce cumva face ca fiecare dintre noi să cântărească ceea ce se întâmplă în jur și spre ce direcție este nevoie să-și orienteze eforturile. Ezitările pot genera la nivel mundan acțiuni dure, căci ele se declanșează pentru a ne ține în frică și întuneric, pentru a ne manipula. De aceea este nevoie de curaj, de luare de atitudine în fața oricăror manipulări.

Ea se formează în casa a III a evidențiind că suntem într-o perioadă de învățare, de însușire a unor lecții spirituale, prin care să ni se dezvolte Credința, principala componentă în orice fel de acțiune.

***

Aici cred se poate adăuga ceea ce spune Madisyn Taylor foarte frumos:

Noaptea întunecată a sufletului ne invită să distingem clar graniţele identităţii noastre egotice. S-ar putea să ne simţim captivi într-o temniţă care ne stăvileşte accesul la lumină sau la lumea exterioară. Noi descindem dintr-un lăcaş al cunoaşterii superioare şi, probabil, am petrecut un timp îndelungat şi am investit multă energie în tinderea către Lumina Conştiinţei Superioare. Acesta este motivul pentru care noaptea întunecată are valenţele disperării: Suntem, dintr-odată, înstrăinaţi de ceea ce credeam că am realizat; şi durerea emoţională este autentică. Ni se va părea, poate, că totul va fi fost o iluzie şi că nu vom mai răzbi prin întuneric. Cu cât ne zbatem mai mult, cu atât ne par lucrurile mai întunecate; până când, în cele din urmă, ne abandonăm, acceptând că nu ştim ce să facem, cum să gândim, încotro să ne îndreptăm. Această pierdere a simţământului propriei identităţi şi a imaginii asupra noastră înşine ca stăpâni pe situaţie, este punctul la care egoul începe să se fisureze, ori să se domolească; şi posibilitatea pătrunderii Luminii se profilează, tot mai reală.


Unii dintre noi vor trebui să treacă prin acest proces, o singură dată, pe tot parcursul vieţii; în vreme ce alţii s-ar putea să îl înfrunte, în repetate rânduri. Marea revelaţie a nopţii întunecate este desprinderea de falsa noastră identitate de demult. În cele din urmă, renunţăm la credinţa în acest sine fals şi devenim capabili de a recunoaşte şi accepta Lumina.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte