Planeta Jupiter este cea mai mare, ca masă, după Soare, de aceea influența ei energetică asupra Pământului este întotdeauna intens resimțită. Este denumită ”marele benefic”, tocmai datorită acestei influențe despre care vorbeam mai sus, pe de o parte iar pe de alta, din cauza tipului de energie pe care-l emană. Când spun acest lucru mă gândesc la faptul că ea ne ajută să ne extindem toate funcțiile corpului, pe toate planurile, tocmai pentru a percepe și simți spiritual foarte mult legat de acest Univers, ca apoi, în urma acestor cercetări/tatonări, să putem să ne construim un sistem de legi de funcționare atât fizice cât și spirituale. Din acest motiv, perioadele în care Jupiter se află în mișcare aparent retrogradă, sunt perioade în care ne retragem în interiorul nostru, care este extrem de vast și complex, și analizăm, procesăm și implementăm ceea ce am acumulat ca și informație și energie pe o perioadă de 7 luni sau 7 luni jumătate. Apoi dacă ținem cont de faptul că echilibrul psihic este subordonat acestei planete înțelegem că perioadele de retrogradare, sunt perioade în care se reglează acest echilibru, în care psihicul nostru intră într-un fel de reparații generale. Apoi, organic vorbind, se consideră că ficatul, cel mai mare organ din corp, este și el sub această influență, la fel și el intră într-un fel de perioadă de gestionare a resurselor fizice, de evaluare a daunelor, de reconsiderare a eforturilor și de redistribuire a energiilor. Dacă ne gândim la ficat și la funcția lui extraordinară de regenerare - se poate face ablație până la 15 % din masa sa - în aceste perioade se reconsideră și se reorganizează aproape toate funcțiile corpului.

În 2016, Jupiter se află în semnul Fecioarei - unde a și retrogradat începând de la data de 8 ianuarie - până în 9 septembrie, când va trece în semnul Balanței. În semnul Fecioarei, Jupiter este considerat  în exil, o poziție care definește un fel de slăbire aparentă a activități acestei planete, de fapt ea numai are control total asupra ei fiind foarte sensibilă și extrem de influențată de evenimentele, acțiunile și energiile  exterioare.  Este ca un fel de vulnerabilitate, ca  și cum există o slăbiciune în sistemul de apărare și în echilibrul psihic, cel mai probabil, tocmai pentru a se dezvolta apoi, o consolidare și o reconsiderare a structurii interioare. Semnul Fecioarei, se poate defini ca semnul care are un discernământ special, practic, analitic și rațional, din acest motiv, se dezvoltă un fel de reechilibrare între ce trebuie să rămână și ce trebuie să dispară, între ceea ce este necesar și ceea ce este balast. Și, de aceea, una dintre lecțiile acestei perioade de retrogradare este și aceea de a decide și pune în practică, ceea ce trebuie să eliminăm și ceea ce trebuie să reținem în viața noastră. Și, așa cum spuneam, Jupiter aflându-se în exil, cumva se intervine din exterior, prin diferite acțiuni sau evenimente, pentru a se restabili această ordine. Pe de altă parte, este o perioadă în care este foarte important să analizăm ce se întâmplă cu corpul nostru fizic, să fim extrem de atenți la mesajele pe care le primim, dar și la ceea ce simțim la nivel fizic. Orice fel de durere, blocaj sau disfuncționalitate ne indică locuri sau zone din corp la care trebuie să lucram, unde există sensibilități, sau unde este nevoie de consolidare, de o atenție concentrată și constantă. Același lucru se poate transpune în toate activitățile noastre, căci acțiunea jupiteriană este foarte extinsă și cuprinde toate domeniile.

Spuneam că Jupiter a retrogradat pe 8 ianuarie 2016 și va ieși din această mișcare pe 9 aprilie, în acest interval de timp formează și reface câteva aspecte foarte interesante care îi vor intensifica acțiunea sau care ne vor ajuta să înțelegem ceea ce avem de reechilibrat atât la nivel psihic și fizic cât și legat de activitățile noastre cotidiene.

Iată câteva considerente astrologice ale perioadei de retrogradare:

- la momentul retrogradării Luna se afla în perioada de fără direcție, ultimul ei aspect fiind de cuadratură cu Jupiter, de aceea se poate spune că se subliniază faptul că nu este la noi telecomanda și că avem mult diminuat controlul asupra evenimentelor, de fapt ceea ce avem de făcut fiind să acceptăm și să învățăm din tot ceea ce vine înspre noi din exterior. Concomitent, planeta Mercur, importantă pentru că guvernează semnul Fecioarei unde se află Jupiter, revine în semnul de pământ al Capricornului prin retrogradare, ceea ce v-a amplifica necesitatea înțelegerii anumitor evenimente. La momentul retrogradării, Ascendentul se află în semnul Săgetătorului, semn de domiciliu al lui Jupiter,  ceea ce subliniază importanța și nevoia dezvoltării și creșterii înțelegerii și înțelepciunii, fiind cumva momente de testare a credinței dar și a intuiției și simțurilor spirituale.

- până în 23 ianuarie, Jupiter se află în conjuncție exactă cu Nodul Nord, ceea ce subliniază o perioadă de evenimente destinice, evenimente cumva anticipate sau semnalate și în ultima perioadă a lunii decembrie 2015, reluate acum destul de în forță și fără echivoc. De fapt până în 29 ianuarie se vor manifesta aceste evenimente, sau măcar consecințele lor - atunci se va reface din nou conjuncția Jupiter Nodul Nord. De aceea luna ianuarie este și cea mai dură, mai plină, în care puterea noastră de decizie și implicare este mult diminuată. Trebuie subliniat și faptul că în acest interval Uranus este în opoziție cu Lilith, ceea ce cu siguranță va genera evenimente complicate, pierderi sufletești, senzația de disconfort, nesiguranță și lipsă de optimism. Confruntarea dintre cele două aduce un fel de luptă extrem de subtilă și foarte intensă, dificil de gestionat dar și de controlat.

Luna februarie este puțin mai detensionată, în sensul că este o perioadă de recalibrare și de ingerare și asimilare a evenimentelor, acțiunilor și stărilor trăite. Mercur guvernatorul Fecioarei revine din semnul Capricornului în semnul Vărsătorului, din 14 februarie, ceea ce ne va amplifica capacitățile creative, și raționale, până atunci refăcând  cuadratura cu Uranus și Lilith, fiind punctul de descărcare a acestei opoziție extreme , ceea ce presupune că vom găsi și înțelege care sunt cele mai indicate soluții la problemele generate, conjuncția cu Pluton și trigonul cu Jupiter. Tot în luna februarie, mai exact în 23 februarie, Jupiter reface opoziția cu Chiron, ceea ce cu siguranță va readuce în prezent nevoia și necesitatea înțelegerii aspirațiilor personale dar și a vindecării de frică și suferință autogenerată de comportament și atitudinile cotidiene.

Luna martie este revendicativă, Mercur, important ca și guvernator și mesager jupiterian, va intra în semnul de exil al Peștilor, fiind în opoziție cu Jupiter, guvernatorul lor tradițional, aducând un fel de labilitate, de incapacitate de decizie și autocontrol al reflexelor, de tendința de a ne comporta ca și cum ne suntem proprii dușmani. Tot acolo Mercur va forma conjuncție cu Neptun, ceea poate să se manifeste ca un fel de neclaritate și confuzie în gândire și acțiuni, de fapt fiind nevoie de credință maximă și încredere în restabilirea ordinii de la niveluri superioare. În plus, în tot acest ansamblu, și Saturn are un rol important, el se află în domiciliu jupiterian, și are rol echilibrant în cazul exceselor, reprezentând vocea Rațiunii. Va interveni în forță ori de câte ori este cazul, și va sprijini dreptatea  divină, va repune ordine acolo unde apar extremele și ne va determina să ne eliberăm de tot balastul sufletesc. Venus vine și ea în luna martie în sprijinul lui Mercur, în semnul Peștilor, doar că acțiunea sa este creativă, este armonioasă, cu condiția să ne ascultăm vocea sufletului . Conjuncția ei cu Neptun poate dezvolta inspirația dar capacitatea de a ne dezvolta și implica la nivel spiritual. Vom avea extrem de dezvoltată senzitivitatea spirituală şi cunoaşterea, permiţând să aibă loc evenimente transformatoare, care ne vor aduce şi o nouă putere materială şi susţinere financiară.

Pe plan sentimental şi emoţional problemele pot fi mediate prin intermediul unor schimbări asupra viziuni privind viaţa particulară, care ne vor aduce ameliorarea aspectelor tensionate. Emoţiile şi pasiunile sunt semnale utile pentru a ne cunoaşte înclinaţiile şi pornirile lăuntrice, dar nu este necesar să ne lăsăm conduşi numai de ele. Altfel mai pot apare conflicte mai ales datorate unor interpretări eronate sau din lipsa motivaţiei în acţiunile noastre, de aceea stăpânirea de sine este absolut necesară pentru a evita agresiunile verbale sau fizice. Luna martie se încheie într-un ton mai dur, mai tranșant, cuadratura dintre Jupiter și Saturn staționar, alături de Luna Plină, poate genera evenimente destul de intense, dure, prin care se descarcă tensiunile acumulate la toate nivelurile, dar au loc și descărcări karmice și evenimente prin care se readuc  la normal anumite situații.

Luna aprilie este mai puțin intensă, ea doar face ca ceea ce s-a întâmplat, înțeles, rezolvat sau transformat să fie pus în aplicare. Planetele Marte, Saturn, Mercur și Pluton vor intra în retrogradare, ceea ce va genera o regândire a prezentului, o reconstrucție, o reorientare a acțiunilor și activităților și o restructurare a gândirii, ideilor și priorităților.

De aceea consider că perioada de retrogradare a planetei Jupiter, este extrem de importantă și declanșa evenimente importante pentru următorii 12 ani.

***

Când hotărâm să acţionăm, e normal să apară conflicte neaşteptate. Vom fi răniţi de acele conflicte, cu siguranţă. Rănile se vindecă; rămân ca cicatrice, şi asta este o binecuvântare. Asemenea răni rămân cu noi pentru tot restul vieţii şi ne sunt de mare ajutor. Dacă la un moment dat – pentru orice motiv – dorinţa noastră de a ne întoarce în trecut este puternică, trebuie doar să ne privim cicatricele. Cicatricele sunt semnele cătuşelor şi ne duc cu gândul la ororile închisorii – şi cu acea amintire mergem înainte.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte