Relația dintre Pluton și Saturn este una dintre cele mai importante într-un horoscop, ea ne vorbește despre puterea personală de a ne atinge destinul și a ne individualiza, vorbește despre echilibru în momentul în care atingi această stare, dar și despre transformările extreme pe care trebuie să le facem. Echilibrul despre care vorbeam mai sus se referă la răbdarea, perseverența care conduce la succes. Este vorba despre a fi prezent în ceea ce facem, despre a fi coerenți, despre a avea încredere în propriile resurse, despre conștiinciozitate, despre disciplină. Deasemenea această relație vorbește despre renunțări, despre calea dreaptă, și despre acele perioade în care suntem atenți doar pentru a evolua.

Avem nevoie de momente de singurătate pentru a analiza și primi răspunsurile căutate, dar și despre dârzenie. Evident există și fațeta cealaltă a violențelor, a distrugerii pentru a câștiga supremația, a durității împinse la extrem din cauza egoismului sau dorinței de putere. Pot apare reacționar, se pot manifesta forțe obscure care acționează din umbră pentru a manipula și obține beneficii de pe urma unui haos controlat.

Ambele planete reprezintă o limită, Saturn pe cea fizică, concretă, materială, umană iar Pluton pe cea transpersonală, vorbind despre decizii destinice, despre forțe invizibile în acțiune. Saturn și Pluton vorbesc despre conștiința colectivă la care fiecare trebuie să adere, în scopul regenerării, al transformării globale și generale. Fanatismul și extremismul poate atinge cote alarmante, de aceea conștiința colectivă este foarte importantă, pentru a elimina sau pentru a reuși să depășim acest moment de cumpănă.

Este interesant că acest aspect se va manifesta din ce în ce mai intens până pe 22 martie, aducând numeroase situații extreme sau ajutându-ne să ne depășim propriile limite și să ne concentrăm doar pe ceea ce este cu adevărat valoros.

Din punct de vedere fizic, se vor croniciza foarte multe boli, tocmai pentru a le fi descoperită cauza subtilă, se vor deteriora cu mult mai ușor organele, existând riscul să cedeze sau pur și simplu să fie irecuperabile.

Lilith pe punctul de mijloc dintre cele două va precipita, va fi ca un activator, lucrând pe tot ceea ce este vulnerabil, slab, nestăpânit, ascuns, instrumentul de operare fiind frica. Tensiunile emoționale pot ajunge la cote înalte și prost generate vor aduce evenimente dificil de gestionat, provocatoare sau care ne vor provoca pierderi, răni, suferință. Partea bună a acestui aspect este că va scoate la lumină tot ceea ce este urât din noi, eliminând numeroase reziduuri energetice, de gândire și emoționale, prin conștientizare și acceptare. Lilith va fi în septil cu Jupiter și cred că vor avea loc tot felul de descărcări a energiei karmice, necesare pentru a ne putea mișca mai liber, dar mai ales pentru a putea folosi toată forța și puterea personală pentru a ne urma calea personală.

Marte va încerca să-şi exercite forţa prin puterea energiei, cumva evitând colaborarea cu Saturn în spatele căruia se află, pentru a realiza o transformare şi acţionând sub impulsul dorinţei, dar şi al manipulării prin forţă. Este ca şi cum există o ruptură, un hiatus între energiile emanate de cele două planete. Pluton intervine la fiecare în parte, putând să intervină în declanşarea unor forţe violente şi năucitoare, sau putând să indice utilizarea lor în scopul cunoaşterii şi dezvoltării interioare, asta depinde de fiecare în parte. Lilith poate fi dominată de Pluton, sau în funcție de deciziile fiecăruia îl va determina să acționeze nimicitor.

Un exerciţiu interesant presupune a cere sfatul sinelui nostru din trecut şi sinelui nostru din viitor. Primul este un sine mai tânăr - cel care eram, odinioară; iar al doilea este sinele mai vârstnic, mai matur - cel care vom deveni, cândva. Putem dobândi o perspectivă diferită, putem privi totul într-o nouă lumină, atunci când contemplăm situaţiile curente fie prin ochii plini de candoare ai sinelui de odinioară; fie din punctul de vedere luminat de experienţă şi înţelepciune, al sinelui cel matur. Poate că sinele mai tânăr ar percepe o dilemă curentă, cu inocenţă şi fără urmă de scepticism. De asemenea, sinele mai vârstnic, mai înţelept, poate oferi sfaturi dintr-o perspectivă calmă, a experienţei; dar şi blândă, iubitoare, a compasiunii. Amintiţi-vă cum percepeam lumea, în tinereţe! Care erau, pe vremea aceea, gândurile noastre, cu privire la fericire, dragoste sau nedreptate? Imaginaţi-vă cum am fi reacţionat, în trecut, la dilema cu care ne confruntăm, în clipa de faţă! Acea perspectivă ar aşeza într-o lumină diferită relaţiile, chestiunile băneşti sau deciziile de viaţă. Pe de altă parte, să ne gândim la persoana care vom deveni! Noi, într-o versiune mai matură, am putea reflecta asupra unui probleme sau unui conflict, cumpănind toate eventualităţile, înainte de a porni la acţiune … sau poate că nu. S-ar putea ca sinele mai vârstnic să-şi asume riscuri, să se raporteze mai puţin la părerea altor oameni şi să se bucure mai mult de viaţă. Am putea chiar institui un comitet consultativ format din sinele din trecut, prezent şi viitor. Poate vom dori să purtăm, în scris, un dialog cu versiunile noastre – iată o metodă bună de utilizare a energiei Saturn - Pluton, pentru a consemna gândurile, simţămintele şi sfaturile pe care sinele de odinioară şi din viitor le transmit celui din prezent, cu privire la o situaţie curentă. Sinele noastre diferite pot oferi răspunsuri inestimabile. Până la urmă, nimeni nu ne cunoaşte mai bine decât noi înşine. Noi ne suntem propriul sfetnic şi călăuză de taină, luminat de înţelepciune.

Nu există vreo cale mai rapidă de a atrage, de a chema nenorocirea, decât a o prevedea.
Gândirea este o forţă intensă, precum şi un instrument creator, căreia numeroşi oameni îi acordă prea puţină energie sau pe care o leapădă, în contextul unei ameninţări reale la adresa siguranţei sau stabilităţii.
Ce anume te nelinişteşte, astăzi? De ce te frămânţi?
Mai degrabă decât să fii îngrijorat, nu ar fi mai bine să îţi investeşti rezervele temporale şi resursele mentale întru vizualizarea unei turnuri favorabile de situaţie?

Acordă-i minţii tale această întrebuinţare, în cursul fiecărei zile, şi vei fi accesat una dintre cele mai uluitoare resurse, unul dintre instrumentele extraordinare pe care Dumnezeu ţi le-a pus la dispoziţie pentru crearea zilelor tale de mâine, a viitorului tău. Neal Donald Walsch


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte