Axa Nodurilor lunare supranumită și Axa destinului are o importanță foarte mare pentru România căci activează pe harta astrologică a tării noastre puncte importante. De fapt putem să ne gândim la anul 2000 - din luna aprilie Nodurile lunare au fost pe axa Rac - Capricorn - și la modul în care acesta ne-a influențat viața până în prezent (să nu uităm că a fost an electoral). Deosebirea între atunci și acum este majoră, căci Pluton Saturn și Chiron se aflau în poziții oarecum neutre, față de acum când vor forma împreună cu Axa nodurilor, o Cruce cardinală care va genera în Româna schimbări majore în acest interval de timp. Indiferent dacă ne uităm pe harta României din 1918 sau pe cea din 1859, aceste schimbări vor fi la fel de importante.

Prima schimbare și cea mai importantă va fi aceea prin care poporul român își va arăta adevărata sa putere interioară, și va reuși să se remarce în toate planurile în lume. Chiar dacă înainte de aceasta va trece prin momente critice sau dificile, la final rezultatul va fi extraordinar. Vom trece prin multe procese transfiguratoare, vom avea de-a face cu evoluția conștiinței și ne vom desăvârși antrenamentul pentru perfecționarea sufletească. Pe scurt, explicaţia ar fi ca am ajuns la momentul maxim, la realizarea efectivă a proiectelor noastre dar şi la transformarea radicală, chiar dacă prin evenimente bruşte şi neaşteptate. De aceea va urma o perioadă extrem de importantă, de revenire a românilor acasă, atât fizic cât şi spiritual, o conştientizare a propriilor lor valori şi o amploare deosebită a vieţii spirituale.

Este important de subliniat că Daciei îi corespunde zodia Capricornului, guvernată de planeta Saturn, de care aminteam mai devreme, că va avea o importanță deosebită împreună cu Pluton până în anul 2020, iar poporul dac se supunea legilor lui Zamolxe – etimologic însemnând Za – zeu, mox – moş, adică zeul bătrân, înţelept, care este şi definiţia astrologică a lui Saturn. Zamolxe a fost un Mare Preot, şi cred, că este mult  mai important, apreciat şi studiat de către alte popoare, decât de noi. El are o origine uraniană, cum subliniază şi Mircea Eliade, confirmând încă odată importanţa Marii Unirii de la 1918, efectuată sub auspiciile Vărsătorului şi a lui Uranus (Ascendentul momentului unirii se află în semnul Vărsătorului în conjuncție cu Uranus).

Ca fapt divers şi fără a fi considerată speculaţie sau coincidenţă, zodia Capricornului (unde se află Nodul sud - ceea ce cu siguranța va face ca trecutul nostru spiritual să fie pus în valoare), specifică Daciei, este asociată cu casa a 10-a, iar dacii aveau, aşa cum bine se ştie, cultul cifrei 10 – de exemplu calendarul era format din 10 luni, numele conducătorilor avea la rădăcină această cifră, Dece+bal, Dece+neu.

Guvernatorul Capricornului Saturn este în propriul domiciliu de unde va accesa Nodul sud, va aduce în sufletul fiecăruia din noi un sentiment de patriotism, nevoia de siguranță în propria țară, casă, loc de muncă. Va amplifica nevoia de siguranță și ne va determina să ripostăm la orice fel de tentativă de împinge situațiile dincolo de un prag de rezistență. În combinație cu Pluton - Nodul Nord și Pluton s-au mai întâlnit în semnul Capricornului în noiembrie 2010, atunci să nu uităm de acele alegeri - acum încheind ciclul deschis atunci care practic ne-a adus în situația de acum - va genera transformări dure, dar eficiente, care vor aduce schimbări importante la nivel social.

Referindu-ne în mod particular la Romania, este înţelept să atragem atenţia asupra faptului că “omul privat de trebuinţele sale de bază”, de acelea ce-i asigură supravieţuirea, este expus influenţei unor forţe iraţionale, care-l pot manipula uşor prin intermediul “spaimei umane fundamentale”: teama de pierdere a vieţii. Sub presiunea acestei temeri, comportamentele oamenilor pot lua orice formă. Aşadar, grija specială a oricărei puteri politice trebuie să se îndrepte către asigurarea hranei populaţiei, a trebuinţelor de bază ale omului, pentru ca – pe treapta imediat următoare – să găsească şi sisteme de recompensă, prin care să crească nivelul de satisfacţie şi de plăcere, necesar supravieţuirii. “Sentimentul siguranţei vieţii” este afectat în România încă de ceva vreme, doar construcția sa uraniană care i-a adus o ingeniozitate recunoscută peste tot, l-a ajutat să facă față acestei situații dificile care persistă de câțiva ani. Şi, pentru că ne aflăm la acest nivel, avem nevoie de responsabilitate, de vigilenţă şi de intensificare a conexiunii reale cu valorile vieţii, ceea ce este obligatoriu acum pentru orice guvernare este sau va fi. La nivel subtil, transformările pot fi mult mai puternice în sensul că putem pierde pentru moment protecţia divină, dacă nu ne menţinem trează conştiinţa şi încrederea în Dumnezeu.

Nodul Nord ne va ajuta să simțim, după mulți ani că mai există Sufletul românesc, căci acest Suflet a fost rupt de foarte multe ori, împărțit cu fiecare nouă revoluție, anesteziat, furat, blocat. Indiferent dacă analizăm harta României moderne sau cea a Unirii, rezultatul este același, Sufletul românesc va avea un cuvânt de spus. Evident, că nu simplu sau natural, căci Nodul Nord nu se manifestă niciodată cu blândețe.  Nici nu știți ce forță are, ce frumos este, ca și țara noastră. Eu l-am simțit mereu, mereu mă gândeam că își va reveni, mai speram, dar îmi pierdusem puterea de a-i face și pe cei din jur să vadă, să creadă asta . Îi aud bătăile, slabe, aritmice, dar sigur își vor găsi cadența specifică. Și, atunci, atunci totul va fi așa ca în poveștile cu Făt Frumos, nimic nu va opri acest popor din dezvoltare, evoluție și exprimare. Eu cred că tot ce se întâmplă acum în România, este rezultatul unor ani grei, din ce în ce mai grei, a unei situații grave în care non valorile au ajuns să fie reprezentative. Și nu vorbesc despre politica sau despre emisiuni politice, căci nu mă interesează politica, ci vorbesc de exemplu despre ceea ce se poate vedea la un post de televiziune indiferent de cine se află în spatele lui. Uitați-vă la emisiunile de divertisment, sau unde sunt emisiunile culturale, sau cele educaționale, unde sunt oamenii de valoare, unde sunt intelectualii, scriitorii, specialiștii din orice domeniu? Superficialitatea a atins cote aberante, iar lipsa de interes, de iubire față de oameni, de națiune, de cei de lângă noi aproape a dispărut, compasiunea;a apărut aroganța, limbajul suburban sau de lemn, incompetența și tot ceea ce nu credeam vreodată că o să ajungă la poporul român.
Când mă gândesc la România, îmi vin în fața ochilor, imagini al Colindelor, imagini ale munților și lacurilor, simt o bucurie deosebită. Este țara în care m-am născut, dar aici nu cred că este vorba de patriotism, ci de o stare specială pe care numai aici o simt. Mă simt în largul sufletului meu, mă simt acasă. Aici limba pe care o vorbim este minunată, căci ea permite atâtea interpretări și atâtea înțelesuri, cum nici o altă limbă nu are. Din acest motiv este nevoie de atenție când alegem cuvintele. În ce altă limbă există definite cu atâta exactitate cuvintele destin, soartă, ursită, aparent sinonime; dar românul știe să facă diferența, căci înțelege că vorbesc despre nuanțe spirituale diferite. Sau în câte limbi se dau atâtea calități unei consoarte când se spune: muiere, nevastă, femeie, soție, consoartă și mai am putea continua cu câteva regionalisme. În câte locuri din lume proverbele sunt atât de inspirate din pildele lui Iisus (ex Dumnezeu îți dă dar nu-și bagă în traistă - echivalentul lui Cere și ți se va da, sau Când dă Dumnezeu, dă, iar când ia înapoi, apoi îți ia și cenușa de pe vatră - echivalentul: Celui care i se va mai da iar celui care nu are i se va lua și ceea ce are, Decât un an cioară, mai bine șoim o vară echivalent cu: Ia seama ca lumina din tine să nu fie întuneric, și multe altele). Cum aș putea oare să vorbesc o limbă în care pentru a fi înțeles spun literă cu literă cuvântul, pentru că fonetic înseamnă mai multe lucruri, sau cum aș putea gândi într-o limbă în care nu există gen, și exemplele pot continua, căci gândirea mea, rațiunea și conceptele mele se vor schimba. De aceea iubesc România și o respect, ea este țara mea!


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte