În 30 august 2012, la ora 5.50, Nodul Nord a intrat în semnul Scorpionului, pentru o perioadă de 1 an şi 9 luni mai exact până în 23 martie 2014. În acest semn a mai fost din ianuarie 1994 până în august 1995 şi o să mai fie în acest semn peste aproximativ 18 ani şi câteva luni.
Am subliniat aceste date pentru a face analogie cu acea perioada, fiecare dintre noi trăind un tip asemănător de evenimente atunci, corespunzător hărţii natale.
Pentru a înţelege mai bine întregul ansamblu poate ar trebui să înţelegem corect semnificaţia Nodurilor Lunare. Ele reprezintă relaţia dintre necesitata şi voinţa umană şi voinţa divină, înţeleasă ca o cale asumată cu Liber Arbitru, atunci când ne-am reîntrupat.
Din această perspectivă este legătura dintre trecutul sufletului şi prezentul actual, este acel bagaj pe care l-am realizat şi care a fost sintetizat, astfel că devine o acţiune automată, un gest reflex, condiţionat, în sensul că este ceva ce ştim sau am trăit – care reprezintă punctul de plecare echivalent cu Nodul Sud. Nodul Sud reprezintă ceea ce am trăit, am experimentat şi este la îndemână de folosit, astfel încât, inconştient folosim energia această, repetând aceleaşi tipare, pe scurt este obişnuinţa. De multe ori avem tendinţa să confundăm obişnuinţa cu inspiraţia Îngerului Păzitor, ea este puternică, mai ales pentru că este greu de controlat. Acum, Nodul Sud fiind în Taur, este cu atât mai dificil să facem schimbările, pentru că încăpăţânarea şi rezistenţa acestei zodii este remarcabilă Aşa că foarte mulţi ne vom agăţa de ceea ce ştim, de tiparele cunoscute, vom fi mai posesivi decât de obicei, de teama schimbării. Trecerea de la Gemeni la Taur, este ca şi întoarcerea dintr-un oraş năvalnic în liniştea pădurii de pe culmea unui munte sau ca expunerea la Soarele puternic dezintegrator în lanul de grâu al unei câmpii. De aceea Nodul Sud va aduce multora dintre noi dorinţa de retragere către locuri sigure şi liniştite, până la inerţie, încremenite, statice şi reconfortante. Nu este un lucru rău dacă nu devine o obişnuinţă, dacă nu înseamnă să fim impasibili, lăsându-i pe ceilalţi să ne trăiască viaţa.
Forţa pământului ne va atrage, plăcerile vor fi în prim plan dacă ne lăsăm seduşi, iar starea de lene şi latenţa va fi predominantă, fiind greu să ni se trezească interesul pentru ceva nou.
Nodul Nord, reprezintă progresul, focalizarea, naşterea unor noi facultăţi, transformarea crescătoare, viitorul în sensul de realizare al destinului.
Odată cu acest tranzit avem de înţeles pe deplin semnul Scorpionului, care ne vorbeşte despre misterele ascunse ale vieţii, despre lucrurile tainice, despre transformarea care purifică, despre alchimie, ca şi parte a chimiei, care ne explică reacţiile sau diluţiile, ca poţiuni vindecătoare luate în doze potrivite sau ucigătoare luate în exces. Lecţia cea mai importantă dată de acest semn, este cea a supravieţuirii,
Nodul Nord în semnul Scorpionului, ne aduce tuturor lecţia renunţării la poverile materiale. Tot ceea ce avem mai mult sau mai puţin decât ne trebuie devine o povară. Iată de ce ne este necesar ca să ne eliberăm de aceste înlănţuiri. Mai întâi, trebuie să reevaluăm valorile şi idealurile – munca, religia, familia, relaţiile, creativitatea, etica, aspiraţia spirituală, şi să alegem ceea ce reprezintă cu adevărat „hrana sufletului”; adică valori cu care vom trece Dincolo, la sfârşitul actualei existenţe. Apoi în acest interval trebuie să învăţăm lecţia de a ne lăsa ajutaţi, lecţia de a-i auzi, asculta şi colabora cu ceilalţi, de a învăţa să ne reorientăm atenţia asupra celuilalt, asupra persoanei, susţinând-o astfel încât ea să dobândească încrederea de a îndeplini orice lucrul indiferent care ar fi el. O altă lecţie de învăţat este de abandonare a vechilor tipare, a valorile rigide care ne blochează. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de asociaţi cu care să construim relaţii.
Pentru ca planurile de viitor sa fie potenţiale realizabile şi nu doar vise absurde, Nodul Nord în Scorpion ne spune că este obligatoriu să ne aplecăm privirea cu atenţie asupra slăbiciunilor, a greşelilor pe care le-am făcut în trecut, a deciziilor care ne-au dus pe un drum înfundat. Dacă ne-a lipsit perseverenţa în a ne susţine un plan, un scop de viaţă, or curajul, dacă n-am fost destul de iscusiţi pentru a realiza ceea ce ne-am propus cu 18 ani în urmă, trebuie să observăm de ce n-am reuşit. Şi nu avem nevoie să observăm eşecurile, ori erorile de dragul de a ne lamenta, de a învinovăţi pe altcineva, conjuncturile, defectele, greşelile celorlalţi, cât pentru a vedea unde am scârţâit noi înşine. În orice domeniu şi în orice direcţie a vieţii vrem să reuşim, să câştigăm, să obţinem mai mult, este obligatoriu să fim prezenţi complet în acel mediu.
Curajul de a merge mai departe trebuie aşezat în mintea noastră şi, ori de câte ori nu reuşim ceea ce ne propunem, este util să vedem ce manevre eronate am făcut, să găsim puterea de a încerca altele, decişi că vom reuşi.
Din punct de vedere astrologic, harta momentului de tranzit este foarte interesantă, căci, Nodul Nord se află în casa a IV a ceea ce ne spune că pentru a ne înţelege pe noi ar trebui să privim rădăcinile noastre, atât din perspectiva vieţii actuale, adică acolo unde ne-am stabilizat, dar şi din perspectiva familiei şi neamului din care provenim.
Nodul Sud a ieşit, pe moment din aspectul de conjuncţie cu Lilith – Luna Neagră, care practic timp de aproximativ 8 luni a format sub diferite forme şi situaţii această conjuncţie. Este un aspect destul de rar şi interesant, pentru că vine să scoată la lumină tot ceea ce era îngropat sau uitat, atât la propriu cât şi la figurat. Dacă până acum această conjuncţie se referea la ideile, informaţiile sau abilităţile noastre, practic stabilindu-se un nou tip de comunicare, de altfel foarte veche, dar folosită de foarte puţini – comunicarea cu sufletul – de acum în colo avem de învăţat ce reprezintă adevăratele valori, va trebui să descoperim propria valoare, să scoatem la lumină diamantul din noi. Pentru aceasta scindarea care este problema noastră ar trebui transformată în polaritate, în acest fel ajungem într-o stradă cu sens unic, care duce într-un singur loc, care este Dumnezeu. Nimic nu a fost schimbat ci doar nuanţat în aşa fel încât să ne fie greu să deosebim răul de bine. Pentru că suntem la acest capitol, şi pentru a înţelege mai bine importanţa celor pe care le trăim, este bine să subliniez că Nodurile lunare sunt două, ele reprezintă polaritatea, trecutul şi viitorul, într-o eternă rotire, este practic singura imagine de acest fel din astrologie, din acest motiv nu poate fi separată, nu poţi să vorbeşti de Nodul Nord fără să te raportezi la Nodul Sud şi invers. Fără să ne dăm seama ele ne determină să ne poziţionăm în centru pentru a înţelege corect ce avem de făcut dar şi pentru a privi corect la ce se întâmplă în jurul nostru.
Din această perspectivă, Lilith are şi ea un oponent, la polul opus al ei se află Priap, care semnifică respingerea, acea respingere care ne determină să emanăm negativitate, este ceea ce se spune că frica naşte monştrii, căci frica este foarte creativă, doar că pe minus.
Se poate spune astfel că mai există o axă, şi anume cea formată din Lilith şi Priap, iar dacă axa Nodurilor lunare este axa evoluţiei, cealaltă axă este cea a ispitei. De aceea cred că trebuie privite ambele cu foarte mare atenţie. Ce s-a întâmplat timp de aproximativ 8 luni, cam cât durează o gestaţie, pe Nodul Nord s-a aflat Priap iar pe Nodul Sud Lilith, practic, acesta este 2012, s-au sfârşitul, căci cine a putut acum să deosebesacă bine de rău a fost puternic, chiar dacă s-a epuizat sau s-a consumat. De aceea mulţi dintre noi au sesizat corect senzaţia de ceaţă, de umbre, de lipsa unei vederi clare, căci aerul a fost infestat, norii au fost violet negrii, iar Soarele a dispărut în spatele lor. Ar fi multe de spus aici, dar acestea ar fi trăirile mele, eu am vrut doar să deschid fiecăruia o temă de meditaţie.
Revenind la astrologie, Ascendentul momentului în semnul Fecioarei, în conjuncţie cu Mercur în exil în semnul Leului, ne spune că da comunicarea între noi oamenii a fost dificilă, pentru că ne-a vorbit Dumnezeu, şi pentru a nu fi bruiaje, s-a estompat cealaltă comunicare, de aceea mulţi dintre noi am avut sentimentul că vorbim fără a fi auziţi, că nu ne putem exprima, că fiecare spunea ceva creându-se un haos general. Cei care în această perioadă şi-au deschis sufletul, au putut auzi ceea ce Dumnezeu a avut să ne spună, căci Dumnezeu dacă ar vorbi noi am fi distruşi de frecvenţa Vocii sale, de aceea ne vorbeşte pe frecvenţa sufletului, de aceea nu contează limba sau neamul din care provenim, căci acestea sunt pământene, iar limbajul pământean cum am spus a fost blocat.
Mercur aflat la gradul 27 în Leu are ca simbol, o imagine absolut incredibilă : O mână sângerândă ţine o ramură de portocali cu ghimpi, pe care creşte fructul, durerea, sacrificiul şi efortul este foarte subtil, semnificativ şi intens exprimat, fiecare poate vedea ceea ce are nevoie în ea.

***


Foloseşte-te de fiecare binecuvântare pe care Dumnezeu ţi-a dat-o astăzi.
O binecuvântare nu poate fi păstrată. Nu există nici o bancă unde putem depozita binecuvântările primite şi să le folosim când vedem o ocazie.
Dacă nu le foloseşti, sunt iremediabil pierdute.
Dumnezeu ştie că noi suntem artişti creativi când intră în vieţile noastre.
Într-o zi ne dă lut să sculptăm, în alta pensule şi pânze sau un creion.
Dar noi nu ştim să folosim lutul pentru a picta sau creionul ca să sculptăm.
Fiecare zi are miracolul său.
Acceptă binecuvântările, lucrează şi creează micile tale opere astăzi.
Mâine vei primi altele.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte