Conştiinţa de sine, conştiinţa morală – sau Crucea cardinală – 2014 – 2015

ΎŽn următoarea perioadă, din punct de vedere astrologic, vor avea loc evenimente extrem de dure, incisive, care vor determina schimbări majore. Rolul lor este de purificare şi deblocare, doar ca modalitatea în care noi vom resimţi toate acestea va fi extrem de dură. Efectele acestor aspecte se vor resimţi până la sfârşitul lunii iulie, practic fiecare dintre noi fiind determinat să traverseze o perioadă critică, ce are ca scop elevarea conştiinţei.
Astfel pe axele Berbec Balanţă şi Rac Capricorn plantele Uranus – Marte, Jupiter – Pluton vor acţiona cu intensitate maximă, pentru a se pune bazele unei noi lumi. Evident aici explicaţiile sunt numeroase, căci sunt jocuri de putere politică, sunt forţe exterioare trimise de Dumnezeu pentru a ne transforma conştiinţa şi a ne structura viaţa, sunt dorinţe personale şi orgolii, dar şi conştientizarea necesităţii producerii unor schimbări. A fi conştient reprezintă o cale simplă, dar extrem de eficientă, prin care ne putem debloca, intrând din nou în contact cu înţelepciunea şi cu vitalitatea noastră. Ea reprezintă o cale prin care ne putem schimba în mod deliberat direcţia către care ne îndreptăm şi calitatea vieţii, inclusiv în ceea ce priveşte relaţiile noastre cu familia, cu munca şi cu planeta în ansamblul ei, dar mai presus de orice, cu noi  înşine ca persoană individuală. Ύn acest fel greutăţile şi dificultăţile vieţii se pot rezolva simplu…Fiind cu tine însuţi… observându-te în viaţa de zi cu zi, cu o atenţie maximă şi cu intenţia de a o înţelege, nu de a o judeca, acceptând total ceea ce apare indiferent ce turnură ia aceasta. În acest fel, vei  încuraja ieşirea la suprafaţa conştiinţei a impulsurilor ascunse în straturile ei adânci, îmbogăţindu-ţi astfel viaţa şi conştiinţa cu energiile lor captive. Aceasta este marea operă a conştientizării; ea  înlătură obstacolele şi eliberează energiile prin înţelegerea naturii vieţii şi a minţii. Inteligenţa este poarta către libertate, iar atenţia vigilentă este mama inteligenţei.

Dacă vreţi Crucea cardinală se poate privi ca un fel de Roza vânturilor €“ care în trecut era denumită de fapt Steaua – Cardinală, adică ea este indicatorul vremurilor ce vor urma, ea poate determina prezentul prin perspectiva posibilităţii de a fi în timp. De aceea se poate spune că la nivel subtil ea ne arată direcţia. Roza-Vânturilor redă generic existenţa Legii unice a echilibrului şi a stabilităţii unitare într-un ansamblu energetic spiritual-material. Redefinit, este schema geometrică a interferenţei fluxurilor logice şi energetice care pot închega sau desface legăturile dintre timp şi dimensiune fără a afecta armonia globală.
Pare dificilă definiţia, doar că la fel ca şi Roza Vânturilor, Crucea cardinală ne determină să ne căutăm echilibrul interior şi exterior.
Pe lângă activarea Crucii Cardinale, avem în următoarea perioadă o eclipsă totală de Lună, pe 15 aprilie, ea este prima dintr-o serie de patru de acest fel care se vor încheia în 2015; este un eveniment extrem rar, ca să aibă loc consecutiv patru eclipse totale de Lună, el se numeşte tetradă şi ne duce cu gândul tot la un fel de cruce. Apoi pe 29 aprilie vom avea o eclipsă inelară de Soare, care va accentua mesajele transmise pe parcursul lunii aprilie. Pare destul de îngrijorător faptul că cele patru eclipse de Lună de care vorbeam mai sus, tetrada, vor coincide cu patru sărbători biblice majore ale iudaismului.
O asemenea coincidenţă s-a observat de numai 3 ori în istoria ultimilor 500 de ani, prima oară în 1949 şi 1940, într-o vreme extrem de tulbure pentru iudaism – statul Israel fusese abia creat şi era implicat în gherile împotriva palestinienilor – şi în 1967-1868, an (1967) în care Israelul a dus un război fulger cu arabii.
Evenimentele de anul acesta vor  începe pe cu o eclipsă totală de lună 15 aprilie 2014 (coincide cu sărbătoarea pascală a evreilor) urmată apoi de o altă pe 8 octombrie 2014 (coincide cu sărbătoarea religioasă Sukot). În 2015 un eveniment major este şi eclipsa de Soare de pe 20 martie 2015, urmată de o a treia eclipsă totală de lună pe 4 aprilie (Paştele evreiesc) apoi o a patra eclipsă de lună pe 28 septembrie 2015 (Sukot).
De aceea avem nevoie mai mult decât oricând de înţelegerea subtilă a lucrurilor, de conştientizare şi de folosirea conştiinţei.
Potrivit  învăţăturii creştine, conştiinţa este glasul lui Dumnezeu în om. Părintele Cleopa Ilie o numea €žpârâiaşul nostru€œ, care ne pârăşte de pe acum şi, dacă ne împăcăm cu el, este bine. Iar  împăcându-ne cu pârâiaşul acesta, ne  împăcăm cu Dumnezeu€œ. Prin urmare, conştiinţa  împlineşte un rol sau o funcţiune întreită:  înainte de săvârşirea faptei este sfătuitor,  în timpul săvârşirii este martor, iar după săvârşire este judecător. În cele din urmă, conştiinţa mai are şi rolul de a aduce  în amintire faptele rele şi de a nu  îngădui să dăm uitării ce am săvârşit, descoperindu-ni-le continuu, ca, doar aşa, să nu mai cultivăm răul. Conştiinţa este un judecător drept, care ştie precis ce este binele şi ce este răul şi care nu poate fi  înşelat, nici nu poate fi cumpărat cu daruri. Atunci când toţi greşesc, el singur nu se  înşeală niciodată despre starea curăţiei lăuntrice a omului. Ea nu justifică nici un cuvânt de apărare, pentru că de cele mai multe ori, omul nu cade  în păcate din neştiinţă, ci din trândăvia sufletului şi a nepăsării faţă de virtute.
Conştiinţa de sine este cea care generează simţul individualităţii, căci numai dacă suntem conştienţi de propria individualitate putem avea conştiinţa necesităţilor şi responsabilităţilor proprii, dar şi a realităţii în care trăim. Ea este cea care recepţionează adevărul propriu şi ne pune faţă în faţă cu el. Nimeni nu poate cunoaşte în locul nostru, de aceea, tot ceea ce înţelegem prin experienţa altora, devine învăţătură doar când suntem noi înşine în situaţii de viaţă în care să o practicăm. Vocea conştiinţei (intuiţia) se face din ce în ce mai puternic şi mai clar auzită pe măsură ce se dezvoltă conştiinţa de sine. Pe măsură ce se dezvoltă conştiinţa de sine, devenim din ce în ce mai liberi; liberi de bagajele mentale rătăcite, de tentaţia simţurilor, a emoţiilor, liberi să ne exprimăm trăirile şi aspiraţiile, liberi să urmăm direcţii clare şi adecvate drumului nostru la fiecare pas. Lumina adevărului propriu este cel care ne deschide calea, ea ne dă direcţia bună.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top