Fiecare dintre noi suntem speciali prin felul nostru de a fi, a simţi şi a arăta. Unicitatea fiecăruia în parte creează unitatea prin diversitate a umanităţii.
Totuşi femeile au în comun faptul că sunt uneori dominate de reacţii emoţionale schimbătoare asociate cu perioadele premenstruale sau cu menopauza.
Reacţiile iraţionale, paradoxale care nu pot fi ulterior explicate ar putea fi monitorizate şi ameliorate folosind esenţele florale Bach. Folosirea acestei terapii oferă un real ajutor celor care doresc să beneficieze de o perspectivă pozitivă şi un moral ridicat  în aceste perioade delicate şi dificil de parcurs cu calm şi echilibru.

Sindromul premenstrual la femei are diverse forme de manifestare ca de exemplu:

SIMPTOM REMEDIU BACH
Nervozitate şi iritabilitate nemotivată, nerăbdare şi crize de mânie sub presiunea timpului. IMPATIENS dezvoltă calităţi precum: calmul, răbdarea şi toleranţa; reduce tensiunea şi relaxează.
Somnolenţă şi dezinteres faţă de evenimentele din realitatea imediată; melancolie, visare şi evadare într-o lume imaginară. CLEMATIS readuce interesul pentru “aici şi acum”, creşte capacitatea de cooperare şi implicarea în realitatea prezentă.
Depresie bruscă, tristeţe fără un motiv aparent cu dispoziţii schimbătoare şi incapacitatea de a lua decizii. MUSTARD împreună cu SCLERANTHUS înlătură depresia, alungă tristeţea, aduc stabilitate emoţională şi cresc siguranţa de sine.
Nemulţumire şi victimizare; resentimente faţă de ceilalţi; se simte mereu nedreptăţită. WILLOW restabileşte o judecată clară şi echilibrul interior; canalizează energia către împlinirea personală şi valorificarea potenţialului.
Tristeţe datorată nemulţumirii de sine şi de felul cum arată, nimic nu-i place cum îi vine; încearcă să se întreacă pe sine, dezvoltă un comportament obsesiv. CRAB APPLE dezvoltă capacitatea de a înţelege că frumuseţea acestei lumi constă tocmai în imperfecţiunile ei şi în capacitatea noastră de a înţelege asta.


Menopauza este o perioadă firească din viaţa fiecărei femei. Trecerea către această perioadă se face de multe ori furtunos sau cu depresii profunde.
WALNUT este primul remediu care trebuie luat în consideraţie pentru această perioadă de tranziţie pentru a creşte capacitatea de adaptare.
Atât nervozitatea şi mânia cât şi depresiile şi capitulările ce apar uneori în această perioadă pot fi anihilate cu remediile florale Bach, combinaţia fiind particularizată pentru fiecare personalitate în parte şi modul ei de manifestare. Important este faptul că există soluţia reintegrării în normalitate.

| Carmen Bădilă | BFRP (Bach Foundation Registered Practitioner) |

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte