REIKI este o metodă de vindecare cu ajutorul palmelor, care a fost redescoperită de dr. Mikao Usui în Japonia, la sfârşitul secolului trecut. Practicant budist TENDAI, dr. Usui a dorit ca toată lumea să beneficieze de pe urma acestei tehnici simple de vindecare, cu efecte miraculoase nu numai asupra trupului dar şi a spiritului. Cartea sa de tehnici a fost redescoperită curând, în ea găsindu-se toate poziţiile de aplicare a palmelor pe centrii energetici ai corpului uman. Imediat ce a redescoperit sistemul Reiki, dr. Usui s-a întors la mănăstirea sa şi împreună cu stareţul a hotărât că cea mai bună cale de a pune în aplicare tot ce învăţase era să se ducă în cea mai rău famată suburbie a Kyoto-ului, acolo unde se strângeau hoţii, prostituatele şi leproşii. Acolo ar fi putut să ajute cel mai mult. Era entuziast. A cerut starostelui acelui cartier permisiunea de a sta acolo şapte ani (şapte este o cifră sacră în Reiki), vindecând în schimb bolnavii şi învăţând hoţii şi prostituatele să trateze, dăruindu-le astfel o meserie onestă. Nu a cerut decât trei boluri de orez pe zi ca plată. La capătul celor şapte ani, a primit vestea că bătrânul său prieten, stareţul, era pe moarte şi îndurerat a hotărât să călătorească până la mănăstire. În drumul său, sub primul pod i-a întâlnit pe vechii săi elevi - hoţii şi prostituatele - exercitându-şi nestingheriţi meseriile. Uluit, dr. Usui i-a întrebat de ce nu pun în practică ceea ce au învăţat, de ce mai trebuie să facă aceste lucruri când au o meserie onorabilă? Răspunsul lor a fost că este mult mai uşor aşa, şi atunci dr. Usui şi-a dat seama că greşise, că darul său fusese aruncat şi puţin preţuit. În acele zile a elaborat atât principiile etice Reiki cât şi obligativitatea discipolului de a plăti cursurile, dacă nu cu bani, atunci cu muncă sau energie personală. Să nu uităm ca d-na Takata, cea care a răspândit Reiki în toată lumea prin activitatea sa neobosită, a muncit doi ani la clinica amiralului Hayashi pentru a primi iniţierea în gradul 1. Şi astăzi în Japonia aspirantul ce doreşte să primească primul grad stă pe lângă casa maestrului ajutându-l cu treburile sale casnice, acesta hotărând când şi cum va fi iniţiat.


Iată principiile etice Reiki, traduse din limba japoneză:

SHOU FUKU NO HIHO O MANBYO NO LEY YAKU Metoda secretă pentru a iniţia fericirea, medicamentul minunat împotriva tuturor maladiilor corpului şi spiritului
KYO DAKE WA Doar astăzi
OKORU NA nu mă voi enerva
SHIMPAI SUNA nu mă voi îngrijora
KANSHA SHITE voi arăta apreciere (recunoaştere)
GO O HAGEME voi munci cu tărie (în practica meditativă de fiecare zi)
HITO NI SHINSETSU NI voi fi bun cu ceilalţi şi cu mine.
ASA YUN GASSHO SHITE KOKORO NINENJI KUCHI NI TONAEYO SHIN KAIZEN - CHOSSO MIKAO USUI Seara şi dimineaţa staţi în Gassho şi repetaţi aceste cuvinte tare şi în inima voastră, pentru creşterea (progresul) corpului şi sufletului – sistemul de vindecare naturală a dr. Usui, fondator Gassho


În cuvinte mai simple:
ARTA SECRETĂ A CHEMĂRII FERICIRII, MIRACULOSUL MEDICAMENT AL TUTUROR BOLILOR.
ÎNCEPÂND DE AZI ELIMINĂ TEAMA, NU MAI FI ÎNGRIJORAT ŞI FII PLIN DE GRATITUDINE, DEVOTEAZĂ-TE MUNCII TALE, AI GRIJĂ DE OAMENI ŞI DE TINE.
ÎN FIECARE DIMINEAŢĂ ŞI SEARA ÎMPREUNEAZĂ-ŢI MÂINILE ÎN RUGĂCIUNE, ROSTEŞTE ACESTE CUVINTE ÎN INIMA TA ŞI CREDE-LE CU TĂRIE.
SISTEMUL DE VINDECARE NATURALĂ A DR.USUI

De obicei, atunci când se face Gassho, preceptele se recită în japoneză, acestea având puterea unor mantre. Eu le recomand tuturor elevilor mei să practice măcar o dată pe zi, dacă nu de două ori, Gassho, efectul puternic de purificare fiind vizibil chiar de la început.

  • Înclinaţi-vă de două ori în faţa Soarelui şi rostiţi din inimă: ”Mulţumesc divinităţii!”
  • Bateţi de două ori puternic din palme pentru a purifica spaţiul din jur.
  • Rostiţi de trei ori această rugăciune:

HARAI TAMAE - curăţă tot;
KIYONE TAMAE - purifică tot;
MAMORI TAMAE - protejează tot;
SACHI HAE TAMAE - fă toate fiinţele fericite.

  • Rostiţi mantra Soarelui: ”AMATERASU OOMI KAMI”
  • Spuneţi cu glas tare o dorinţă, dacă aveţi una.
  • Rostiţi: ”KAMNAGARA TAMASHI HAEMASE” de trei ori (facă-se voia divinităţii)
  • Înclinaţi-vă în faţa Soarelui o dată şi spuneţi din inimă: ”Mulţumesc divinităţii”


Gassho poate fi făcut şi atunci când dorim să purificăm o încăpere puternic amprentată negativ, sau pur şi simplu când intenţionăm ceva.

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte