În diverse momente din viaţa oricărei persoane apare pierderea de energie prin frica, mai mult sau mai puţin intensă, care apare cu sau fără motiv.
Fie că este vorba de teama de consecinţele unei îmbolnăviri, sau de teama de pierderea serviciului, sau de teama de necunoscut, sau de teama fără motiv, sau chiar de atac de panică, oricare dintre ele poate fi cu uşurinţă eradicată folosind cele 5 remedii florale, fiecare sau în combinaţie specifică necesară fiecărei persoane în parte, funcţie de starea prezentă.
Dr. Bach a grupat cele 38 de remedii florale în 7 grupe.

1. Stări de frică

Prima grupă se ocupă de frici. Aceasta cuprinde 5 remedii care acoperă toate stările emoţionale negative legate de orice fel de temeri (vezi tabelul de mai jos).

  STAREA
DE FRICĂ
REMEDIU BACH
RECOMANDAT
REZULTATUL FOLOSIRII
REMEDIILOR BACH
1 Pentru fricile de intensitate medie, care pot fi identificate, Dr. Bach a recomandat MIMULUS. Cei care se află în starea negativă de Mimulus suferă de frici şi anxietăţi identificate dar preferă să nu vorbească despre aceasta stare a lor şi să trăiască cu teama în suflet, considerând-o stare de normalitate. MIMULUS Cei ce folosesc acest remediu redobândesc curajul de a se confrunta şi de a elimina cauzele temerilor. De asemeni devin mai înţelegători cu ceilalţi, renunţă la timiditate şi pot vorbi nestingheriţi în public.
2 Pentru cazurile de frică intensă, terorizantă, de etiologie cunoscută sau nu, coşmaruri persistente este indicat ROCK ROSE, singur sau în combinaţie cu remedii adiţionale cerute de circumstanţe. ROCK ROSE Dr. Bach a catalogat acest remediu ca fiind util în cazuri de urgenţă, cu acţiune rapidă în a transforma starea de spirit din pregnant negativă în pregnant pozitivă.
3 Pentru frica de etiologie necunoscută, anxietate fără o cauză aparentă ASPEN va rezolva suferinţa aceasta emoţională. ASPEN Reduce gradual spaima şi teama aducând încredere în propriile forţe şi o orientare pozitivă asupra realităţii.
4 În cazurile pierderii controlului astfel încât să-ţi faci rău sau să răneşti pe ceilalţi CHERRY PLUM este remediul indicat. Alte stări ar fi lipsa controlului emoţional, manie, violenţa şi gânduri sinucigaşe. CHERRY PLUM Acest remediu determină o mobilizare a rezervelor interioare de pace şi calm, aducându-le în prim plan şi determinând acumularea unui nivel necesar de control asupra propriilor emoţii împiedicând izbucnirile temperamentale atât în exterior cât şi în interior.
5 Pentru cei ce se tem pentru siguranţa şi integritatea celor dragi atunci când aceştia sunt plecaţi de acasă, dar imediat ce se întorc starea de anxietate dispare, este indicat RED CHESTNUT. Grija excesiva pentru binele celorlalţi poate deveni obsesivă şi deranjantă deopotrivă, pentru toţi cei implicaţi. RED CHESTNUT Acest remediu restabileşte capacitatea de a gândi pozitiv şi totodată de a putea acţiona calm şi cu mintea limpede în caz de urgenţă.

 

În opinia Dr. Bach, atât prevenirea cât şi vindecarea suferinţelor depind de capacitatea noastră de a deveni conştienţi de greşelile noastre pe care trebuie să le eradicăm prin dezvoltarea energiei virtuţii opuse, încercând să ne alimentăm permanent de la energia divină. Prin administrarea acestor remedii, în combinaţia specifică fiecăruia în parte, stabilim mai uşor legătura cu această energie divină atât de necesară nouă în menţinerea stării de echilibru interior.

Aş dori să fac cunoscut că pe lângă cele 38 de remedii de sine stătătoare, Dr. Bach a elaborat o combinaţie de 5 remedii sub numele de Rescue Remedy. Aceasta combinaţie special creată pentru situaţiile de criză şi în urgenţe se pare că este cea mai des utilizată dintre remediile florale Bach.
Remediile componente sunt:

  • Star of Bethlehem pentru stări de şoc;
  • Rock Rose pentru teroare şi panică;
  • Clematis pentru leşin sau pentru a preveni apariţia acestei stări;
  • Impatiens pentru a anihila starea de agitaţie în astfel de cazuri;
  • Cherry Plum pentru crizele de isterie şi pierderea controlului.

De regulă este bine să porţi asupra ta acest remediu compus pentru situaţiile neprevăzute.

Deasemeni, există şi o cremă denumită Rescue Cream care pe lângă cele 5 componente de la Rescue Remedy mai conţine Crab Apple, recunoscut pentru excelentele sale calităţi dezinfectante. Este indicată pentru a fi folosită drept prim-ajutor în accidente casnice şi nu numai. Echimoze, răniri uşoare, tăieturi şi arsuri minore sunt situaţiile ce pot fi depăşite cu uşurinţă folosind această cremă.

| Carmen Bădilă | BFRP (Bach Foundation Registered Practitioner) |

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte