Aromaterapia şi energiile subtile ale corpului
Uleiul esenţial de santal este indicat pentru a aduce calmul şi pacea interioară. Busuiocul, mirul, tămâia, salvia şi menta vor ajuta la purificarea canalelor subtile ale corpului şi la amplificarea percepţiilor spirituale.
Pentru calmarea minţii şi curăţirea atmosferei psihice din încăperi, aromatizarea cu ajutorul beţişoarelor parfumate cu uleiuri esenţiale naturale este foarte importantă.
Beţişoarele de santal sunt cele mai potrivite. Arzând beţişoare de camfor sau cedru, ne curăţim mediul ambiant psihic. Mirul, smirna şi tămâia curăţă aura şi purifică aerul. Beţişoarele de trandafir şi  lotus  calmează şi  hrănesc  energia  inimii. Iasomia ne eliberează de emoţiile negative şi ne amplifică starea de iubire şi compasiune.
În general, toate aromele din plante purifică inima şi corpul subtil creându-ne o stare euforică, de pace, armonie şi linişte sufletească.
Modul de folosire: Beţişoarele parfumate le asezăm pe un stativ, le înfingem în nisip sau în pământ. Le aprindem şi le lăsăm să fumege atât cât simţim nevoia.
Cât timp ard, este bine să lăsăm geamul deschis pentru a se face curent. În acest fel fumul înţepător de la băţul de bambus va iesi afară, iar aroma subtilă a plantei se va impregna în pereţi. Efectele acestei aromatizări se va simţi imediat ca o stare plăcută în zona pieptului (Anahata Chakra).
Contraindicaţii: Beţişoarele parfumate pot afecta în cazuri extrem de rare persoanele ce suferă de diverse alergii. Acest lucru ne indică faptul că aceste persoane au probleme la nivelul colonului (au acumulate în intestinul subţire şi în cel gros reziduuri toxice alimentare).

Arome indicate tipurilor constituţionale
Fiecare tip constituţional este înclinat, mai mult sau mai puţin, să manifeste anumite stări emoţionale. Aceste emoţii pot provoca multe dezechilibre şi boli atunci când nu sunt controlate de o minte puternică.
Vă oferim în continuare o listă cu astfel de emoţii, cât şi uleiurile esenţiale corespondente ce pot fi folosite sub formă de: inhalaţii, parfumuri, băi, saună, aromatizare cu lampa sau cu beţişoare parfumate naturale (nu chimice).
Aceste uleiuri vă vor ajuta să vă eliberaţi mintea de vechile şabloane impuse (de familie, de societate etc.) şi să vă revedeţi într-o nouă ipostază mai armonioasă şi mai spirituală.

Arome indicate tipului constituţional Vata
Persoanele Vata pot folosi aromele pentru a calma mintea şi a întări nervii, pentru a se elibera de anxietate, nelinişte, frică şi pentru a preîntâmpina hipersensibilitatea.
Pentru aceste persoane, cele mai indicate uleiuri esenţiale, sau beţişoare naturale, sunt cele care încălzesc sau energizează, dar totodată stabilizează şi dau pace şi putere. Acestea sunt: santal, smirnă, tămâie, busuioc, migdale, mosc şi camfor.
Arome indicate tipului constituţional Pitta
Persoanele Pitta pot folosi aromele pentru a calma emoţiile şi a întări mintea, pentru a se elibera de agitaţie, agresiune şi furie.
Cel mai indicat ulei este cel de santal. Cu efecte foarte bune sunt şi cele de trandafir, şofran, iasomie, muşcată, gardenie şi majoritatea aromelor din flori.
Uleiurile esenţiale şi beţişoarele natural parfumate ale florilor ce amplifică sentimentele Kapha (dragoste, credinţă, compasiune, etc.), sunt mai bune pentru persoanele cu constituţie Vata şi Pitta.
Arome indicate tipului constituţional Kapha
Persoanele de acest tip pot beneficia de aromele ce stimulează mintea, pentru a-şi mări puterea de percepţie şi a combate monotonia.
Aromele provenite de la copaci, cum ar fi pinul sau mirtul, sunt bune pentru Kapha, deoarece ele au proprietăţi expectorante şi de curăţire. Alte arome recomandate sunt: smirna, tămâia, cedrul, salvia, busuiocul, busuiocul, camforul şi moscul.

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte