8 mai 2013

Astăzi chiar este o zi mercuriană, în afara faptului că este guvernată de Mercur, Mercur este extrem de dinamic, chiar dacă se află într-un semn de pământ. În primul rând formează conjuncţie cu Marte, aspect anual, care de această dată se formează la gradul 14 în semnul Taurului, ceea ce aduce pragmatism, concreteţe şi dedicare în activităţile pe care le întreprindem.
În plus la momentul formării aspectului cele două planete se află în casa II ceea ce ne determină o schimbare de comportament, mai mult dinamism, mai multă acţiune, dar şi o doză de nerăbdare şi încăpăţânare, toate raportate la sistemul nostru de valori, la proprietăţile noastre, la planul material. Dar, ceea ce este mai important la acest aspect, de reţinut şi pe termen lung, este legat de poziţionarea celor două planete pe Nodul Sud, care este răspunzător de karma fiecăruia; de aceea toate evenimentele de acum, din viaţa fiecăruia dintre noi sunt declanşate de trecutul nostru, de acţiunile pe care le-am generat şi au adus urmări care acum trebuie ordonate în sens spiritual. Este vorba de înţelegere, de înţelepciune, de dedicare, de multe idei care au plutit în aer şi acum ar trebui concretizate. În jocul vieţii, adesea suntem atât de prinşi în propriile preocupări încât scăpăm din vedere lucrurile naturale care se petrec în jurul nostru. Astfel, viaţa noastră ajunge să fie limitată numai la ceea ce ne captează atenţia. Dar oricând putem să ridicăm ochii şi să privim în jur, gata să descoperim lucruri şi jocuri noi, care pot să ne umple viaţa de bucurie şi de împlinire. Acesta este mesajul pe care acum este bine să=l înţelegem şi percepem. La ora planetară a lui Mercur am încercat să exprim ceea ce ar trebui făcut acum.
Tot astăzi cuplul Mercur Marte formează sextil cu Chiron, ceea ce ne sugerează că toate acţiunile menite să ne vindece rănile sufleteşti sau cele care au în ele un sens profund spiritual, care de cele mai multe ori ne scapă din vedere, vor reuşi cu multă uşurinţă, se vor dezvolta sau vor urma cursul lor firesc, natural; de fapt aşa le vom recunoaşte pe cele cu adevărat valoroase nouă, acum.
Pluton în mişcare aparent retrogradă este în opoziţie cu Ceres, ceea ce ne poate determina să nu privim cu atenţie detaliile şi să trecem cu uşurinţă peste răspunsurile pe care le-am cerut şi ni se pare că nu primim confirmări. Omul cu care avem ocazia să ne întâlnim în mod neprevăzut poate să nu însemne nimic pentru noi, dacă îl considerăm doar un străin lipsit de importanţă. Dar ar putea să ne ofere, chiar fără să-şi dea seama, răspunsul la o problemă care ne frământă. Depinde numai de noi să valorificăm oportunităţile vieţii, fiind atenţi la tot ce se întâmplă. Adesea, soluţiile apar pe căi nebănuite, chiar prin cei care aparent n-ar avea nici o legătură cu problema. Chiar dacă ei nu rezolvă problema, cel puţin ne pot sugera soluţia, dacă suntem atenţi.
Cei care se tem şi cei care vor să profite de teama altora afirmă că viaţa este o junglă, că lumea este guvernată doar de legea celui mai tare. În realitate, în lume există o armonie care scapă omului preocupat doar de sine. Fiecare lucru şi fiecare fiinţă îşi are rolul său, iar existenţa lor are cauze şi sensuri bine determinate. Dacă fiecare om îşi joacă bine rolul în locul care i se potriveşte cel mai bine, atunci lumea ar putea fi un adevărat paradis. Acesta este mesajul pe care-l transmite aspectul, rezultatul este surprinzător şi ne poate revoluţiona viaţa, de la un amănunt, de la o mică întâmplare sau situaţie.
Neptun formează trigon cu Vesta, aspect armonios care ne face receptivi la mesajele subtile, atenţi la vocea sufletului şi ne predispune cumva la visare, la reverie.
Să nu uităm că Luna este fără direcţie până la ora 13.30, de aceea este bine să evităm acţiunile importante până la acea oră.
Ziua este armonioasă, chiar generoasă cu noi, dar rămân la ideea mea că este o zi a bilanţului.
De aceea este posibil să analizăm concret şi corect, atent, tot ceea ce am făcut, bun sau prost şi să mergem mai departe fără a ne crampona, dar eliminând deficienţele.
 
ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR
Daca priveşti înapoi la trecut, vei vedea că au fost multe dăţi când ai spus „nu” la lucruri la timpul prezent. Poate că au părut prea ciudate, poate prea înfricoşătoare. Poate abia le-ai observat, pentru ca erai concentrat în a-ţi îndeplini propriile planuri şi a controla lumea din jurul tău. Dar totuşi, existau ocazii peste tot în jurul tău, strălucind în lumina soarelui. Eşti în aceeaşi situaţie acum. Peste tot în jur sunt lucruri noi pe care le-ai putea încerca. Si adânc în inima ta este o voce care te mâna într-o anumita direcţie, dând sugestii, sfaturi. Dar multe din sfaturile acelea nu sunt sensibile aşa cum ai vrea, multe dintre ele solicita mult curaj ca să ieşi de pe calea ta bătătorită. Dar această schimbare la care tânjeşti în viitor, acea speranţă de care te agăţi atât de tenace, se împlineşte prin acţiune curajoasă şi sinceră chiar acum.
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 18 TAUR
O FEMEIE SCUTURÂND O GEANTĂ VECHE LA O FEREASTRĂ ÎNSORITĂ
În viaţa fiecăruia tind să se adune tot felul de lucruri vechi. În suflet se strâng amintiri mai mult sau mai puţin plăcute, aşa cum în rafturi se aglomerează cu timpul tot felul de obiecte care zac nefolosite, doar fiindcă nu ne îndurăm să ne despărţim de ele. Dar vin periodic momente când trebuie să facem curăţenie. Dacă vrem să avem libertate de mişcare şi să facem loc pentru lucruri noi în viaţa noastră, atunci trebuie să ştim să renunţăm complet la cele vechi, la momentul potrivit.
 
GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 13 TAUR
UN HAMAL CĂRÂND UN BAGAJ GREU
Responsabilitatea propriului bagaj revine numai stăpânului bagajului. Chiar dacă, temporar, cineva binevoitor sau serviabil ia pe umerii săi poverile tale, aceasta nu poate dura la nesfârşit, căci fiecare duce cu el ceea ce a creat el însuşi, şi trebuie să suporte în mod natural consecinţele propriilor creaţii şi greutatea propriilor acumulări. Dar niciodată nu este prea greu să scapi de bagaj, dacă dăruieşti celorlalţi din ceea ce ai!
 
ASPECTELE ZILEI
Mercur în conjuncţie Marte în Taur
Acest aspect este cu atât mai puternic, cu cât ne aflăm şi pe săptămâna guvernată de Mercur. El iniţiază un ciclu , în care ne vom concentra atenţia doar pe anumite proiecte, legate de comunicare, de studii, de cercetare sau de iniţierea unor mici afaceri.
Este un moment foarte bun pentru a ne clarifica strategiile, pentru a valorifica optim gândirea şi a o îmbina armonios cu voinţa. Avem o mare abilitate în adoptarea deciziilor şi a acţiunilor rapide şi corecte.
Mintea este clară şi activă, deciziile sunt corecte. Ne vom agita, vom fi curioşi şi impulsivi. Suntem foarte porniţi să ne certăm, să ne cerem drepturile sau să ripostăm.
În general putem să fim creativi, să ne folosim gândirea pentru a rezolva problemele spinoase. Este bine să fim plini de tact şi subtili pentru a reuşi.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top